Niemelä: Sukunimi-info

Tietoja sukunimestä Niemelä

Niemelä on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on maassamme varsin yleinen. Noin joka 700:s suomalainen on Niemelä.

Niemelöiden lukumäärä eri vuosina:

v. 1970 7515 max

v. 1985 7457

v. 1998 7931

v. 2014 8337

v. 2015 8313

v. 2016 8326

Eri vuosien luvut eivät ole täysin vertailukelpoisia. Vuoden 1970 luku on maksimi; elossa olleiden määrä oli todennäköisesti hiukan pienempi. Vuosien 2014–2016 lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä kotimaassa että ulkomailla.

Niemelä on 56:nneksi yleisin sukunimi Suomen kansalaisilla.

Niemelä on suojattu sukunimi kuten nykyään kaikki Suomessa käytetyt sukunimet. Ulkopuolinen ei voi Suomessa ottaa nimekseen Niemelä ilman laillista hyväksyttävää syytä.

Asuinpaikat

Asuinpaikkoja
2010

Niemelä on tavallisimpia nimiä mm. seuraavilla paikkakunnilla:

Listalla on kuntia, joissa Niemelä on 30 yleisimmän sukunimen joukossa. Listalla ei ole kaikkia tällaisia kuntia, mutta oheiseen karttaan ne on kaikki merkitty (violetit merkit). Suurempi merkki tarkoittaa suurempaa henkilömäärää. Tiedot ovat vuodelta 2010.

Kartta ei ole kaikenkattava. Siltä puuttuvat ne kunnat, joissa Niemelä ei ole yleisimpien joukossa. Kartalla on yhteensä vain 2 342 hengen asuinpaikat. Uusimman tiedon mukaan Niemelöitä on 8 326.

Asuinpaikat 1939–1958

Asuinpaikkoja
1939–1958
Syntymäpaikkoja
1884-1935

Niemelöitä tiedetään asuneen ainakin viereisten karttojen mukaisilla paikkakunnilla. Asuinpaikkakartta (violetit merkit) osoittaa 471 Niemelän asuinpaikan. Paikkatiedot perustuvat vuosina 1939–1958 aikuisiässä kuolleiden tietoihin, eivätkä ne kata kaikkia tämännimisiä. Näiden Niemelöiden yleisimpiä asuinpaikkoja olivat Helsinki (25 vainajaa), Salla (19) sekä Tampere (17).

Syntymäpaikkakartta (harmahtavat merkit) osoittaa, missä nuo vainajat olivat aikanaan syntyneet. On huomattava, että sukunimen muuttaminen oli 1900-luvun alkupuolella erittäin yleistä. Niinpä heillä saattoi syntyessään olla jokin muu nimi kuin Niemelä, tai sukunimi saattoi varsinkin lännessä puuttua kokonaan. Syntymäpaikkakarttaan on otettu miehet ja naimattomat naiset, joiden sukunimi ei ole vaihtunut avioituessa. Heitä on kartalla 351.

Kartoilla suurempi merkki tarkoittaa suurempaa henkilömäärää.

Yritystoimintaa

Toimivat oy:t
2011–2014
Lakanneet yritykset
perust. 1897–1944
Lakanneet yritykset
perust. 1945–2008

Sana Niemelä, Niemelän tai Niemelät esiintyy osana yritysten nimiä ja/tai yritysten omistajilla. Yritysten kotipaikat on esitetty oheisilla kartoilla. Suurempi merkki tarkoittaa suurempaa yhtiömäärää.

Lakanneiden yritysten kartat (siniset merkit) koostuvat yrityksistä, joiden toiminta on lakannut 2010 mennessä. Vuosiluku tai ‑luvut ovat yritysten perustamisvuosia. Aineistossa on yritysnimiä ja vaihtelevasti myös omistajien nimiä.

Toimivien yritysten kartta (vihreät merkit) koostuu vuosina 2011–2014 toiminnassa olleista osakeyhtiöistä. Tässä aineistossa on vain osakeyhtiöiden nimiä, ei henkilöiden nimiä.

Paikannimi Niemelä

Niemelä (paikannimi)Katuosoitteissa

Niemelä on Suomessa sukunimen lisäksi myös paikannimi. Maassamme on yhteensä 1195 sen nimistä paikkaa. Ne näkyvät oheisella kartalla. Paikkojen tyyppi on kohouma, kylä/kaupunginosa/kulmakunta, maastokohde, metsäalue, niemi, pelto/niitty, rakennus sekä talo.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko nimellä Niemelä jotain tekemistä näiden paikkojen kanssa ei näy tästä kartasta. Se tulee tarkistaa muualta.

Sana Niemelä esiintyy katuosoitteissa seuraavasti: Niemelä, Niemelägränden, Niemelän rantatie, Niemelänkatu, Niemelänkuja, Niemelänmutka, Niemelänpisto, Niemelänpolku, Niemelänraitti, Niemelänrinne, Niemeläntie, Niemelävägen. Osoitteet on merkitty oheiseen karttaan.

Karttapaikan avulla saa Niemelä-paikkojen sijainnista tarkempaa tietoa.

Niemelät ulkomailla

Ruotsissa Niemelä oli 461 ihmisen sukunimi vuonna 2015.

Espanjassa oli vuonna 2014 yhteensä 26 henkeä, joiden sukunimi oli NIEMELA.

Yhdysvalloissa oli vuonna 2000 yhteensä 789 henkeä, joiden sukunimi oli NIEMELA.

Australiassa oli vuoden 2006 paikkeilla äänioikeutettuna 7 henkeä, joiden sukunimi oli NIEMELA.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Ниемеля ("Nijemelja") tarkoittaa nimeä Niemelä. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Nimi kirjoitetaan joskus Niemela tai Niemelae, jos ns. ääkköset eivät ole käytössä tai niitä ei tunneta.

Alkusointuiset nimet ovat sellaisia, jotka alkavat mahdollisimman samalla tavoin. Alkusointuinen nimi on vaikkapa Niels Niemelä.

Samankaltaisia nimiä kuin Niemelä

Linkkejä muualle

Osoitteita

Osoitteita: niemela.com, niemela.eu, niemela.fi, niemela.net, niemela.org, niemelat.com, niemelat.fi, niemelat.net, niemela.info, niemela.name, niemelat.eu, niemelat.info, niemelat.name, niemelat.org. Alleviivatut osoitteet olivat olemassa talvella 2014/2015. Osoitelista on tehty koneellisesti. Toimivuutta tai sivujen sisältöä ei ole tarkastettu.

Sukunimi-infossa on tietoja 22686 sukunimestä. Sivut on luotu koneellisesti julkisista listauksista, tilastoista ja nimitutkimuksista. Tekijä ei tunne kaikkia yksittäisiä sukuja eikä pysty antamaan niistä lisätietoja. Kysymyksiä ja vastauksia

Släktnamnet Niemelä i Finland. Surname Niemelä in Finland.

©Tuomas Salste