Niemenkari: Sukunimi-info

Tietoja sukunimestä Niemenkari

Niemenkari on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on maassamme varsin harvinainen.

Niemenkarien lukumäärä eri vuosina:

v. 2015 23

v. 2016 23

Lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä kotimaassa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Niemenkari on noin sijalla 20 000.

Niemenkari-nimen harvinaisuus ei ole Suomessa mitenkään poikkeuksellista. Noin joka 12. suomalaisella on vielä harvinaisempi nimi.

Niemenkari on suojattu sukunimi kuten nykyään kaikki Suomessa käytetyt sukunimet. Ulkopuolinen ei voi Suomessa ottaa nimekseen Niemenkari ilman laillista hyväksyttävää syytä.

Paikannimi Niemenkari

Niemenkari (paikannimi)

Niemenkari on Suomessa sukunimen lisäksi myös paikannimi. Maassamme on yhteensä 5 sen nimistä paikkaa. Ne näkyvät oheisella kartalla. Paikkojen tyyppi on metsäalue, saari sekä vesikivi.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko nimellä Niemenkari jotain tekemistä näiden paikkojen kanssa ei näy tästä kartasta. Se tulee tarkistaa muualta.

Karttapaikan avulla saa Niemenkari-paikkojen sijainnista tarkempaa tietoa.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Ниеменкари ("Nijemenkari") tarkoittaa nimeä Niemenkari. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Ennen vanhaan, kun oikeinkirjoitus horjui, käytettiin sukunimistä mitä erilaisimpia kirjoitusmuotoja. Niemengarj on esimerkki "vanhanaikaisesta" kirjoitusasusta. Niemenkari olisi voitu kirjoittaa vaikkapa näin. Todelliset vanhat kirjoitusasut selviävät kirkonkirjoista; tämä esimerkki on tietokoneella keksitty.

Alkusointuiset nimet ovat sellaisia, jotka alkavat mahdollisimman samalla tavoin. Alkusointuinen nimi on vaikkapa Niels Niemenkari.

Samankaltaisia nimiä kuin Niemenkari

Linkkejä muualle

Sukunimi-infossa on tietoja 22686 sukunimestä. Sivut on luotu koneellisesti julkisista listauksista, tilastoista ja nimitutkimuksista. Tekijä ei tunne kaikkia yksittäisiä sukuja eikä pysty antamaan niistä lisätietoja. Kysymyksiä ja vastauksia

Släktnamnet Niemenkari i Finland. Surname Niemenkari in Finland.

©Tuomas Salste