Niemiaho: Sukunimi-info

Tietoja sukunimestä Niemiaho

Niemiaho on Suomessa esiintyvä sukunimi.

Niemiahojen lukumäärä eri vuosina:

v. 1970 139 max

v. 2014 117

v. 2015 113

v. 2016 112

Eri vuosien luvut eivät ole täysin vertailukelpoisia. Vuoden 1970 luku on maksimi; elossa olleiden määrä oli todennäköisesti hiukan pienempi. Vuosien 2014–2016 lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä kotimaassa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Niemiaho on noin sijalla 6 100.

Niemiaho on suojattu sukunimi kuten nykyään kaikki Suomessa käytetyt sukunimet. Ulkopuolinen ei voi Suomessa ottaa nimekseen Niemiaho ilman laillista hyväksyttävää syytä.

Asuinpaikat

Asuinpaikkoja
1939–1958
Syntymäpaikkoja
1886-1926

Niemiahoja tiedetään asuneen ainakin viereisten karttojen mukaisilla paikkakunnilla. Asuinpaikkakartta (violetit merkit) osoittaa 18 Niemiahon asuinpaikan. Paikkatiedot perustuvat vuosina 1939–1958 aikuisiässä kuolleiden tietoihin, eivätkä ne kata kaikkia tämännimisiä. Näiden Niemiahojen yleisimpiä asuinpaikkoja olivat Soini (3 vainajaa) sekä Ähtäri (3).

Syntymäpaikkakartta (harmahtavat merkit) osoittaa, missä nuo vainajat olivat aikanaan syntyneet. On huomattava, että sukunimen muuttaminen oli 1900-luvun alkupuolella erittäin yleistä. Niinpä heillä saattoi syntyessään olla jokin muu nimi kuin Niemiaho, tai sukunimi saattoi varsinkin lännessä puuttua kokonaan. Syntymäpaikkakarttaan on otettu miehet ja naimattomat naiset, joiden sukunimi ei ole vaihtunut avioituessa. Heitä on kartalla 14.

Kartoilla suurempi merkki tarkoittaa suurempaa henkilömäärää.

Yritystoimintaa

Lakanneet yritykset
perust. 1896–1929
Lakanneet yritykset
perust. 1946–1990

Sana Niemiaho tai Niemiahon esiintyy osana yritysten nimiä ja/tai yritysten omistajilla. Yritysten kotipaikat on esitetty oheisilla kartoilla. Suurempi merkki tarkoittaa suurempaa yhtiömäärää.

Lakanneiden yritysten kartat (siniset merkit) koostuvat yrityksistä, joiden toiminta on lakannut 2010 mennessä. Vuosiluku tai ‑luvut ovat yritysten perustamisvuosia. Aineistossa on yritysnimiä ja vaihtelevasti myös omistajien nimiä.

Paikannimi Niemiaho

Niemiaho (paikannimi)Katuosoitteissa

Niemiaho on Suomessa sukunimen lisäksi myös paikannimi. Maassamme on yhteensä 37 sen nimistä paikkaa. Ne näkyvät oheisella kartalla. Paikkojen tyyppi on kohouma, maastokohde, metsäalue, niemi sekä talo.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko nimellä Niemiaho jotain tekemistä näiden paikkojen kanssa ei näy tästä kartasta. Se tulee tarkistaa muualta.

Sana Niemiaho esiintyy katuosoitteissa seuraavasti: Niemiahontie. Sijainti on merkitty oheiseen karttaan.

Karttapaikan avulla saa Niemiaho-paikkojen sijainnista tarkempaa tietoa.

Niemiahot ulkomailla

Ruotsissa Niemiaho oli 11 ihmisen sukunimi vuonna 2015.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Ниемиахо ("Nijemiaho") tarkoittaa nimeä Niemiaho. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Alkusointuiset nimet ovat sellaisia, jotka alkavat mahdollisimman samalla tavoin. Alkusointuinen nimi on vaikkapa Niels Niemiaho.

Samankaltaisia nimiä kuin Niemiaho

Linkkejä muualle

Osoitteita

Osoitteita: niemiaho.com, niemiaho.eu, niemiaho.fi, niemiaho.info, niemiaho.name, niemiaho.net, niemiaho.org, niemiahot.com, niemiahot.eu, niemiahot.fi, niemiahot.info, niemiahot.name, niemiahot.net, niemiahot.org. Osoitelista on tehty koneellisesti. Toimivuutta tai sivujen sisältöä ei ole tarkastettu.

Sukunimi-infossa on tietoja 22686 sukunimestä. Sivut on luotu koneellisesti julkisista listauksista, tilastoista ja nimitutkimuksista. Tekijä ei tunne kaikkia yksittäisiä sukuja eikä pysty antamaan niistä lisätietoja. Kysymyksiä ja vastauksia

Släktnamnet Niemiaho i Finland. Surname Niemiaho in Finland.

©Tuomas Salste