Niemipelto: Sukunimi-info

Tietoja sukunimestä Niemipelto

Niemipelto on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on maassamme varsin harvinainen.

Niemipeltojen lukumäärä eri vuosina:

v. 2015 33

v. 2016 33

Lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä kotimaassa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Niemipelto on noin sijalla 15 000.

Niemipelto-nimen harvinaisuus ei ole Suomessa mitenkään poikkeuksellista. Noin joka yhdeksännellä suomalaisella on vielä harvinaisempi nimi.

Niemipelto on suojattu sukunimi kuten nykyään kaikki Suomessa käytetyt sukunimet. Ulkopuolinen ei voi Suomessa ottaa nimekseen Niemipelto ilman laillista hyväksyttävää syytä.

Paikannimi Niemipelto

Niemipelto (paikannimi)Katuosoitteissa

Niemipelto on Suomessa sukunimen lisäksi myös paikannimi. Maassamme on yhteensä 9 sen nimistä paikkaa. Ne näkyvät oheisella kartalla. Paikkojen tyyppi on maastokohde, metsäalue, pelto/niitty sekä talo.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko nimellä Niemipelto jotain tekemistä näiden paikkojen kanssa ei näy tästä kartasta. Se tulee tarkistaa muualta.

Sana Niemipelto esiintyy katuosoitteissa seuraavasti: Niemipellontie. Sijainti on merkitty oheiseen karttaan.

Karttapaikan avulla saa Niemipelto-paikkojen sijainnista tarkempaa tietoa.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Ниемипельто ("Nijemipelto") tarkoittaa nimeä Niemipelto. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Ennen vanhaan, kun oikeinkirjoitus horjui, käytettiin sukunimistä mitä erilaisimpia kirjoitusmuotoja. Niemipeldå on esimerkki "vanhanaikaisesta" kirjoitusasusta. Niemipelto olisi voitu kirjoittaa vaikkapa näin. Todelliset vanhat kirjoitusasut selviävät kirkonkirjoista; tämä esimerkki on tietokoneella keksitty.

Alkusointuiset nimet ovat sellaisia, jotka alkavat mahdollisimman samalla tavoin. Alkusointuinen nimi on vaikkapa Niels Niemipelto.

Samankaltaisia nimiä kuin Niemipelto

Linkkejä muualle

Sukunimi-infossa on tietoja 22686 sukunimestä. Sivut on luotu koneellisesti julkisista listauksista, tilastoista ja nimitutkimuksista. Tekijä ei tunne kaikkia yksittäisiä sukuja eikä pysty antamaan niistä lisätietoja. Kysymyksiä ja vastauksia

Släktnamnet Niemipelto i Finland. Surname Niemipelto in Finland.

©Tuomas Salste