Nietosjärvi: Sukunimi-info

Tietoja sukunimestä Nietosjärvi

Nietosjärvi on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on maassamme varsin harvinainen.

Nietosjärvien lukumäärä eri vuosina:

v. 2015 22

v. 2016 22

Lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä kotimaassa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Nietosjärvi on noin sijalla 20 000.

Nietosjärvi-nimen harvinaisuus ei ole Suomessa mitenkään poikkeuksellista. Noin joka 12. suomalaisella on vielä harvinaisempi nimi.

Verrattuna muihin sukunimiin Nietosjärvi on melko pitkä nimi.

Nietosjärvi on suojattu sukunimi kuten nykyään kaikki Suomessa käytetyt sukunimet. Ulkopuolinen ei voi Suomessa ottaa nimekseen Nietosjärvi ilman laillista hyväksyttävää syytä.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Ниетосъярви ("Nijetosjarvi") tarkoittaa nimeä Nietosjärvi. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Ennen vanhaan, kun oikeinkirjoitus horjui, käytettiin sukunimistä mitä erilaisimpia kirjoitusmuotoja. Nietosierfwj on esimerkki "vanhanaikaisesta" kirjoitusasusta. Nietosjärvi olisi voitu kirjoittaa vaikkapa näin. Todelliset vanhat kirjoitusasut selviävät kirkonkirjoista; tämä esimerkki on tietokoneella keksitty.

Nimi kirjoitetaan joskus Nietosjarvi tai Nietosjaervi, jos ns. ääkköset eivät ole käytössä tai niitä ei tunneta.

Alkusointuiset nimet ovat sellaisia, jotka alkavat mahdollisimman samalla tavoin. Alkusointuinen nimi on vaikkapa Nietos Nietosjärvi.

Samankaltaisia nimiä kuin Nietosjärvi

Linkkejä muualle

Sukunimi-infossa on tietoja 22686 sukunimestä. Sivut on luotu koneellisesti julkisista listauksista, tilastoista ja nimitutkimuksista. Tekijä ei tunne kaikkia yksittäisiä sukuja eikä pysty antamaan niistä lisätietoja. Kysymyksiä ja vastauksia

Släktnamnet Nietosjärvi i Finland. Surname Nietosjärvi in Finland.

©Tuomas Salste