Niilekselä: Sukunimi-info

Tietoja sukunimestä Niilekselä

Niilekselä on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on maassamme melko harvinainen.

Niilekselä-nimisten lukumäärä eri vuosina:

v. 2014 75

v. 2015 75

v. 2016 75

Lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä kotimaassa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Niilekselä on noin sijalla 8 300.

Niilekselä-nimen harvinaisuus ei ole Suomessa mitenkään poikkeuksellista. Noin joka kuudennella suomalaisella on vielä harvinaisempi nimi.

Niilekselä on suojattu sukunimi kuten nykyään kaikki Suomessa käytetyt sukunimet. Ulkopuolinen ei voi Suomessa ottaa nimekseen Niilekselä ilman laillista hyväksyttävää syytä.

Asuinpaikat

Asuinpaikkoja
2010

Niilekselä on tavallisimpia nimiä seuraavalla paikkakunnalla:

Listalla on kunta, jossa Niilekselä on 30 yleisimmän sukunimen joukossa. Paikka on merkitty myös oheiseen karttaan (violetti merkki). Tiedot ovat vuodelta 2010.

Kartta ei ole kaikenkattava. Siltä puuttuvat ne kunnat, joissa Niilekselä ei ole yleisimpien joukossa. Kartalla on yhteensä vain 16 hengen asuinpaikat. Uusimman tiedon mukaan Niilekselä-nimisiä on 75.

Asuinpaikat 1939–1958

Asuinpaikkoja
1939–1958

Niilekselä-nimisiä tiedetään asuneen ainakin viereisten karttojen mukaisilla paikkakunnilla. Asuinpaikkakartta (violetit merkit) osoittaa 8 Niilekselän asuinpaikan. Paikkatiedot perustuvat vuosina 1939–1958 aikuisiässä kuolleiden tietoihin, eivätkä ne kata kaikkia tämännimisiä.

Kartalla suurempi merkki tarkoittaa suurempaa henkilömäärää.

Yritystoimintaa

Lakanneet yritykset
perust. 1896–1934
Lakanneet yritykset
perust. 1962

Sana Niilekselä tai Niilekselän esiintyy osana yritysten nimiä ja/tai yritysten omistajilla. Yritysten kotipaikat on esitetty oheisilla kartoilla. Suurempi merkki tarkoittaa suurempaa yhtiömäärää.

Lakanneiden yritysten kartat (siniset merkit) koostuvat yrityksistä, joiden toiminta on lakannut 2010 mennessä. Vuosiluku tai ‑luvut ovat yritysten perustamisvuosia. Aineistossa on yritysnimiä ja vaihtelevasti myös omistajien nimiä.

Niilekselät ulkomailla

Ruotsissa Niilekselä oli 10 ihmisen sukunimi vuonna 2015.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Нийлекселя ("Nijlekselja") tarkoittaa nimeä Niilekselä. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Ennen vanhaan, kun oikeinkirjoitus horjui, käytettiin sukunimistä mitä erilaisimpia kirjoitusmuotoja. Nijlexelä on esimerkki "vanhanaikaisesta" kirjoitusasusta. Niilekselä olisi voitu kirjoittaa vaikkapa näin. Todelliset vanhat kirjoitusasut selviävät kirkonkirjoista; tämä esimerkki on tietokoneella keksitty.

Nimi kirjoitetaan joskus Niileksela tai Niilekselae, jos ns. ääkköset eivät ole käytössä tai niitä ei tunneta.

Alkusointuiset nimet ovat sellaisia, jotka alkavat mahdollisimman samalla tavoin. Alkusointuinen nimi on vaikkapa Niiles Niilekselä tai Niia Niilekselä.

Samankaltaisia nimiä kuin Niilekselä

Linkkejä muualle

Sukunimi-infossa on tietoja 22686 sukunimestä. Sivut on luotu koneellisesti julkisista listauksista, tilastoista ja nimitutkimuksista. Tekijä ei tunne kaikkia yksittäisiä sukuja eikä pysty antamaan niistä lisätietoja. Kysymyksiä ja vastauksia

Släktnamnet Niilekselä i Finland. Surname Niilekselä in Finland.

©Tuomas Salste