Niinijärvi: Sukunimi-info

Tietoja sukunimestä Niinijärvi

Niinijärvi on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on maassamme varsin harvinainen.

Niinijärvien lukumäärä eri vuosina:

v. 2015 45

v. 2016 44

Lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä kotimaassa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Niinijärvi on noin sijalla 12 000.

Niinijärvi-nimen harvinaisuus ei ole Suomessa mitenkään poikkeuksellista. Noin joka kahdeksannella suomalaisella on vielä harvinaisempi nimi.

Niinijärvi on suojattu sukunimi kuten nykyään kaikki Suomessa käytetyt sukunimet. Ulkopuolinen ei voi Suomessa ottaa nimekseen Niinijärvi ilman laillista hyväksyttävää syytä.

Paikannimi Niinijärvi

Niinijärvi (paikannimi)Katuosoitteissa

Niinijärvi on Suomessa sukunimen lisäksi myös paikannimi. Maassamme on yhteensä 20 sen nimistä paikkaa. Ne näkyvät oheisella kartalla. Paikkojen tyyppi on maastokohde, suo, talo sekä vesialue.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko nimellä Niinijärvi jotain tekemistä näiden paikkojen kanssa ei näy tästä kartasta. Se tulee tarkistaa muualta.

Sana Niinijärvi esiintyy katuosoitteissa seuraavasti: Niinijärvenkuja, Niinijärventie. Osoitteet on merkitty oheiseen karttaan.

Karttapaikan avulla saa Niinijärvi-paikkojen sijainnista tarkempaa tietoa.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Нийниярви ("Nijnijarvi") tarkoittaa nimeä Niinijärvi. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Ennen vanhaan, kun oikeinkirjoitus horjui, käytettiin sukunimistä mitä erilaisimpia kirjoitusmuotoja. Nijnijerfwj on esimerkki "vanhanaikaisesta" kirjoitusasusta. Niinijärvi olisi voitu kirjoittaa vaikkapa näin. Todelliset vanhat kirjoitusasut selviävät kirkonkirjoista; tämä esimerkki on tietokoneella keksitty.

Nimi kirjoitetaan joskus Niinijarvi tai Niinijaervi, jos ns. ääkköset eivät ole käytössä tai niitä ei tunneta.

Alkusointuiset nimet ovat sellaisia, jotka alkavat mahdollisimman samalla tavoin. Alkusointuinen nimi on vaikkapa Niini Niinijärvi tai Niila Niinijärvi.

Samankaltaisia nimiä kuin Niinijärvi

Linkkejä muualle

Sukunimi-infossa on tietoja 22686 sukunimestä. Sivut on luotu koneellisesti julkisista listauksista, tilastoista ja nimitutkimuksista. Tekijä ei tunne kaikkia yksittäisiä sukuja eikä pysty antamaan niistä lisätietoja. Kysymyksiä ja vastauksia

Släktnamnet Niinijärvi i Finland. Surname Niinijärvi in Finland.

©Tuomas Salste