Niinilammi: Sukunimi-info

Tietoja sukunimestä Niinilammi

Niinilammi on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on maassamme varsin harvinainen.

Niinilampien lukumäärä eri vuosina:

v. 2015 21

v. 2016 23

Lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä kotimaassa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Niinilammi on noin sijalla 20 000.

Niinilammi-nimen harvinaisuus ei ole Suomessa mitenkään poikkeuksellista. Noin joka 12. suomalaisella on vielä harvinaisempi nimi.

Niinilammi on suojattu sukunimi kuten nykyään kaikki Suomessa käytetyt sukunimet. Ulkopuolinen ei voi Suomessa ottaa nimekseen Niinilammi ilman laillista hyväksyttävää syytä.

Paikannimi Niinilammi

Niinilammi (paikannimi)Katuosoitteissa

Niinilammi on Suomessa sukunimen lisäksi myös paikannimi. Maassamme on yhteensä 2 sen nimistä paikkaa. Ne näkyvät oheisella kartalla. Paikkojen tyyppi on maastokohde sekä vesialue.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko nimellä Niinilammi jotain tekemistä näiden paikkojen kanssa ei näy tästä kartasta. Se tulee tarkistaa muualta.

Sana Niinilammi esiintyy katuosoitteissa seuraavasti: Niinilammintie. Sijainti on merkitty oheiseen karttaan.

Karttapaikan avulla saa Niinilammi-paikkojen sijainnista tarkempaa tietoa.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Нийниламми ("Nijnilammi") tarkoittaa nimeä Niinilammi. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Ennen vanhaan, kun oikeinkirjoitus horjui, käytettiin sukunimistä mitä erilaisimpia kirjoitusmuotoja. Nijnilammj on esimerkki "vanhanaikaisesta" kirjoitusasusta. Niinilammi olisi voitu kirjoittaa vaikkapa näin. Todelliset vanhat kirjoitusasut selviävät kirkonkirjoista; tämä esimerkki on tietokoneella keksitty.

Alkusointuiset nimet ovat sellaisia, jotka alkavat mahdollisimman samalla tavoin. Alkusointuinen nimi on vaikkapa Niini Niinilammi tai Niila Niinilammi.

Samankaltaisia nimiä kuin Niinilammi

Linkkejä muualle

Sukunimi-infossa on tietoja 22686 sukunimestä. Sivut on luotu koneellisesti julkisista listauksista, tilastoista ja nimitutkimuksista. Tekijä ei tunne kaikkia yksittäisiä sukuja eikä pysty antamaan niistä lisätietoja. Kysymyksiä ja vastauksia

Släktnamnet Niinilammi i Finland. Surname Niinilammi in Finland.

©Tuomas Salste