Niitlahti: Sukunimi-info

Tietoja sukunimestä Niitlahti

Niitlahti on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on maassamme varsin harvinainen. Niitlahtien lukumäärä oli 20 henkeä vuonna 2015. Tuoreempi tieto vuodelta 2017 kertoo, että lukumäärä oli alle 20 Suomen kansalaista.

Paikannimi Niitlahti

Niitlahti (paikannimi)Katuosoitteissa

Niitlahti on Suomessa paitsi sukunimi myös paikannimi. Maassamme on yhteensä 2 sen nimistä paikkaa. Ne näkyvät oheisella kartalla. Paikkojen tyyppi on vesialue.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko sukunimellä Niitlahti jotain tekemistä näiden paikkojen kanssa ei näy tästä. Se tulee tarkistaa muualta.

Sana Niitlahti esiintyy katuosoitteissa seuraavasti: Niitlahdentie. Sijainti on merkitty oheiseen karttaan punaisella.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Нийтлахти ("Nijtlahti") tarkoittaa nimeä Niitlahti. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Ennen vanhaan, kun oikeinkirjoitus horjui, käytettiin sukunimistä mitä erilaisimpia kirjoitusmuotoja. Nijtlachtj on esimerkki "vanhanaikaisesta" kirjoitusasusta. Niitlahti olisi voitu kirjoittaa vaikkapa näin. Todelliset vanhat kirjoitusasut selviävät kirkonkirjoista; tämä esimerkki on tietokoneella keksitty.

Alkusointuiset nimet ovat sellaisia, jotka alkavat mahdollisimman samalla tavoin. Alkusointuinen nimi on vaikkapa Niia Niitlahti tai Niila Niitlahti.

Linkkejä muualle

Sukunimi-infossa on tietoja 23 166 sukunimestä. Sivut on luotu koneellisesti julkisista listauksista, tilastoista ja nimitutkimuksista. Tiedoissa voi olla puutteita ja virheitä. Tekijä ei tunne kaikkia yksittäisiä sukuja eikä pysty antamaan niistä lisätietoja. Kysymyksiä ja vastauksia

Släktnamnet / Surname Niitlahti, Finland.

©Tuomas Salste