Niittyviita: Sukunimi-info

Tietoja sukunimestä Niittyviita

Niittyviita on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on maassamme varsin harvinainen.

Niittyviitojen lukumäärä eri vuosina:

v. 2015 28

v. 2016 28

Lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä kotimaassa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Niittyviita on noin sijalla 17 000.

Niittyviita-nimen harvinaisuus ei ole Suomessa mitenkään poikkeuksellista. Noin joka kymmenennellä suomalaisella on vielä harvinaisempi nimi.

Verrattuna muihin sukunimiin Niittyviita on melko pitkä nimi.

Niittyviita on suojattu sukunimi kuten nykyään kaikki Suomessa käytetyt sukunimet. Ulkopuolinen ei voi Suomessa ottaa nimekseen Niittyviita ilman laillista hyväksyttävää syytä.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Нийттювийта ("Nijttjuvijta") tarkoittaa nimeä Niittyviita. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Ennen vanhaan, kun oikeinkirjoitus horjui, käytettiin sukunimistä mitä erilaisimpia kirjoitusmuotoja. Nijttÿfwijta on esimerkki "vanhanaikaisesta" kirjoitusasusta. Niittyviita olisi voitu kirjoittaa vaikkapa näin. Todelliset vanhat kirjoitusasut selviävät kirkonkirjoista; tämä esimerkki on tietokoneella keksitty.

Alkusointuiset nimet ovat sellaisia, jotka alkavat mahdollisimman samalla tavoin. Alkusointuinen nimi on vaikkapa Niia Niittyviita tai Niila Niittyviita.

Samankaltaisia nimiä kuin Niittyviita

Linkkejä muualle

Sukunimi-infossa on tietoja 22686 sukunimestä. Sivut on luotu koneellisesti julkisista listauksista, tilastoista ja nimitutkimuksista. Tekijä ei tunne kaikkia yksittäisiä sukuja eikä pysty antamaan niistä lisätietoja. Kysymyksiä ja vastauksia

Släktnamnet Niittyviita i Finland. Surname Niittyviita in Finland.

©Tuomas Salste