Niitynpää: Sukunimi-info

Tietoja sukunimestä Niitynpää

Niitynpää on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on maassamme melko harvinainen.

Niitynpäiden lukumäärä eri vuosina:

v. 2014 51

v. 2015 51

v. 2016 51

Lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä kotimaassa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Niitynpää on noin sijalla 11 000.

Niitynpää-nimen harvinaisuus ei ole Suomessa mitenkään poikkeuksellista. Noin joka seitsemännellä suomalaisella on vielä harvinaisempi nimi.

Niitynpää on suojattu sukunimi kuten nykyään kaikki Suomessa käytetyt sukunimet. Ulkopuolinen ei voi Suomessa ottaa nimekseen Niitynpää ilman laillista hyväksyttävää syytä.

Paikannimi Niitynpää

Niitynpää (paikannimi)Katuosoitteissa

Niitynpää on Suomessa sukunimen lisäksi myös paikannimi. Maassamme on yhteensä 14 sen nimistä paikkaa. Ne näkyvät oheisella kartalla. Paikkojen tyyppi on maastokohde, pelto/niitty sekä talo.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko nimellä Niitynpää jotain tekemistä näiden paikkojen kanssa ei näy tästä kartasta. Se tulee tarkistaa muualta.

Sana Niitynpää esiintyy katuosoitteissa seuraavasti: Niitynpää, Niitynpääntie, Niitynpäävägen. Osoitteet on merkitty oheiseen karttaan.

Karttapaikan avulla saa Niitynpää-paikkojen sijainnista tarkempaa tietoa.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Нийтюнпяа ("Nijtjunpjaa") tarkoittaa nimeä Niitynpää. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Ennen vanhaan, kun oikeinkirjoitus horjui, käytettiin sukunimistä mitä erilaisimpia kirjoitusmuotoja. Nijtÿnpä on esimerkki "vanhanaikaisesta" kirjoitusasusta. Niitynpää olisi voitu kirjoittaa vaikkapa näin. Todelliset vanhat kirjoitusasut selviävät kirkonkirjoista; tämä esimerkki on tietokoneella keksitty.

Nimi kirjoitetaan joskus Niitynpaa tai Niitynpaeae, jos ns. ääkköset eivät ole käytössä tai niitä ei tunneta.

Alkusointuiset nimet ovat sellaisia, jotka alkavat mahdollisimman samalla tavoin. Alkusointuinen nimi on vaikkapa Niia Niitynpää tai Niila Niitynpää.

Samankaltaisia nimiä kuin Niitynpää

Linkkejä muualle

Sukunimi-infossa on tietoja 22686 sukunimestä. Sivut on luotu koneellisesti julkisista listauksista, tilastoista ja nimitutkimuksista. Tekijä ei tunne kaikkia yksittäisiä sukuja eikä pysty antamaan niistä lisätietoja. Kysymyksiä ja vastauksia

Släktnamnet Niitynpää i Finland. Surname Niitynpää in Finland.

©Tuomas Salste