Nikkilä: Sukunimi-info

Tietoja sukunimestä Nikkilä

Nikkilä on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on maassamme yleinen. Noin joka 3 800:s suomalainen on Nikkilä.

Nikkilöiden lukumäärä eri vuosina:

v. 1970 1479 max

v. 2014 1454

v. 2015 1444

v. 2016 1442

Eri vuosien luvut eivät ole täysin vertailukelpoisia. Vuoden 1970 luku on maksimi; elossa olleiden määrä oli todennäköisesti hiukan pienempi. Vuosien 2014–2016 lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä kotimaassa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Nikkilä on noin sijalla 600.

Nikkilä on suojattu sukunimi kuten nykyään kaikki Suomessa käytetyt sukunimet. Ulkopuolinen ei voi Suomessa ottaa nimekseen Nikkilä ilman laillista hyväksyttävää syytä.

Asuinpaikat

Asuinpaikkoja
2010

Nikkilä on tavallisimpia nimiä mm. seuraavilla paikkakunnilla:

Listalla on kuntia, joissa Nikkilä on 30 yleisimmän sukunimen joukossa. Paikat on merkitty myös oheiseen karttaan (violetit merkit). Tiedot ovat vuodelta 2010.

Kartta ei ole kaikenkattava. Siltä puuttuvat ne kunnat, joissa Nikkilä ei ole yleisimpien joukossa. Kartalla on yhteensä vain 100 hengen asuinpaikat. Uusimman tiedon mukaan Nikkilöitä on 1 442.

Asuinpaikat 1939–1958

Asuinpaikkoja
1939–1958
Syntymäpaikkoja
1884-1929

Nikkilöitä tiedetään asuneen ainakin viereisten karttojen mukaisilla paikkakunnilla. Asuinpaikkakartta (violetit merkit) osoittaa 149 Nikkilän asuinpaikan. Paikkatiedot perustuvat vuosina 1939–1958 aikuisiässä kuolleiden tietoihin, eivätkä ne kata kaikkia tämännimisiä. Näiden Nikkilöiden yleisimpiä asuinpaikkoja olivat Tampere (11 vainajaa), Kangasala (9) sekä Sääksmäki (8).

Syntymäpaikkakartta (harmahtavat merkit) osoittaa, missä nuo vainajat olivat aikanaan syntyneet. On huomattava, että sukunimen muuttaminen oli 1900-luvun alkupuolella erittäin yleistä. Niinpä heillä saattoi syntyessään olla jokin muu nimi kuin Nikkilä, tai sukunimi saattoi varsinkin lännessä puuttua kokonaan. Syntymäpaikkakarttaan on otettu miehet ja naimattomat naiset, joiden sukunimi ei ole vaihtunut avioituessa. Heitä on kartalla 97.

Kartoilla suurempi merkki tarkoittaa suurempaa henkilömäärää.

Yritystoimintaa

Toimivat oy:t
2011–2014
Lakanneet yritykset
perust. 1896–1944
Lakanneet yritykset
perust. 1945–2004

Sana Nikkilä tai Nikkilän esiintyy osana yritysten nimiä ja/tai yritysten omistajilla. Yritysten kotipaikat on esitetty oheisilla kartoilla. Suurempi merkki tarkoittaa suurempaa yhtiömäärää.

Lakanneiden yritysten kartat (siniset merkit) koostuvat yrityksistä, joiden toiminta on lakannut 2010 mennessä. Vuosiluku tai ‑luvut ovat yritysten perustamisvuosia. Aineistossa on yritysnimiä ja vaihtelevasti myös omistajien nimiä.

Toimivien yritysten kartta (vihreät merkit) koostuu vuosina 2011–2014 toiminnassa olleista osakeyhtiöistä. Tässä aineistossa on vain osakeyhtiöiden nimiä, ei henkilöiden nimiä.

Paikannimi Nikkilä

Nikkilä (paikannimi)Katuosoitteissa

Nikkilä on Suomessa sukunimen lisäksi myös paikannimi. Maassamme on yhteensä 92 sen nimistä paikkaa. Ne näkyvät oheisella kartalla. Paikkojen tyyppi on kylä/kaupunginosa/kulmakunta, maastokohde, metsäalue sekä talo.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko nimellä Nikkilä jotain tekemistä näiden paikkojen kanssa ei näy tästä kartasta. Se tulee tarkistaa muualta.

Sana Nikkilä esiintyy katuosoitteissa seuraavasti: Nikkilän koivukuja, Nikkilän leirikeskuksentie, Nikkilänkatu, Nikkilänkuja, Nikkiläntie. Osoitteet on merkitty oheiseen karttaan.

Karttapaikan avulla saa Nikkilä-paikkojen sijainnista tarkempaa tietoa.

Nikkilät ulkomailla

Ruotsissa Nikkilä oli 49 ihmisen sukunimi vuonna 2015.

Yhdysvalloissa oli vuonna 2000 yhteensä 199 henkeä, joiden sukunimi oli NIKKILA.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Никкиля ("Nikkilja") tarkoittaa nimeä Nikkilä. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Nimi kirjoitetaan joskus Nikkila tai Nikkilae, jos ns. ääkköset eivät ole käytössä tai niitä ei tunneta.

Alkusointuiset nimet ovat sellaisia, jotka alkavat mahdollisimman samalla tavoin. Alkusointuinen nimi on vaikkapa Nikki Nikkilä.

Samankaltaisia nimiä kuin Nikkilä

Linkkejä muualle

Osoitteita

Osoitteita: nikkila.com, nikkila.fi, nikkila.org, nikkila.eu, nikkila.info, nikkila.name, nikkila.net, nikkilat.com, nikkilat.eu, nikkilat.fi, nikkilat.info, nikkilat.name, nikkilat.net, nikkilat.org. Alleviivatut osoitteet olivat olemassa talvella 2014/2015. Osoitelista on tehty koneellisesti. Toimivuutta tai sivujen sisältöä ei ole tarkastettu.

Sukunimi-infossa on tietoja 22686 sukunimestä. Sivut on luotu koneellisesti julkisista listauksista, tilastoista ja nimitutkimuksista. Tekijä ei tunne kaikkia yksittäisiä sukuja eikä pysty antamaan niistä lisätietoja. Kysymyksiä ja vastauksia

Släktnamnet Nikkilä i Finland. Surname Nikkilä in Finland.

©Tuomas Salste