Nikkinen: Sukunimi-info

Tietoja sukunimestä Nikkinen

Nikkinen on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on maassamme yleinen. Noin joka 3 900:s suomalainen on Nikkinen.

Nikkisten lukumäärä eri vuosina:

v. 1970 1372 max

v. 2014 1398

v. 2015 1405

v. 2016 1402

Eri vuosien luvut eivät ole täysin vertailukelpoisia. Vuoden 1970 luku on maksimi; elossa olleiden määrä oli todennäköisesti hiukan pienempi. Vuosien 2014–2016 lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä kotimaassa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Nikkinen on noin sijalla 600.

Nikkinen on vanha mustalaisnimi. Sen on vuonna 1894 mainittu kuuluneen romanien yleisimpiin sukunimiin. Tämä ei tietenkään tarkoita sitä, että kaikki Nikkiset olisivat väistämättä romaneja. Nimi on ollut melko laajalti käytössä Savossa. Vuonna 1890 Nikkinen-nimisiä oli pelkästään Savon maaseudulla 200–500.

Nikkinen on suojattu sukunimi kuten nykyään kaikki Suomessa käytetyt sukunimet. Ulkopuolinen ei voi Suomessa ottaa nimekseen Nikkinen ilman laillista hyväksyttävää syytä.

Asuinpaikat

Asuinpaikkoja
2010

Nikkinen on tavallisimpia nimiä seuraavalla paikkakunnalla:

Listalla on kunta, jossa Nikkinen on 30 yleisimmän sukunimen joukossa. Paikka on merkitty myös oheiseen karttaan (violetti merkki). Tiedot ovat vuodelta 2010.

Kartta ei ole kaikenkattava. Siltä puuttuvat ne kunnat, joissa Nikkinen ei ole yleisimpien joukossa. Kartalla on yhteensä vain 51 hengen asuinpaikat. Uusimman tiedon mukaan Nikkisiä on 1 402.

Asuinpaikat 1939–1958

Asuinpaikkoja
1939–1958
Syntymäpaikkoja
1884-1932

Nikkisiä tiedetään asuneen ainakin viereisten karttojen mukaisilla paikkakunnilla. Asuinpaikkakartta (violetit merkit) osoittaa 108 Nikkisen asuinpaikan. Paikkatiedot perustuvat vuosina 1939–1958 aikuisiässä kuolleiden tietoihin, eivätkä ne kata kaikkia tämännimisiä. Näiden Nikkisten yleisimpiä asuinpaikkoja olivat Kittilä (17 vainajaa), Mäntyharju (15) sekä Helsinki (8).

Syntymäpaikkakartta (harmahtavat merkit) osoittaa, missä nuo vainajat olivat aikanaan syntyneet. On huomattava, että sukunimen muuttaminen oli 1900-luvun alkupuolella erittäin yleistä. Niinpä heillä saattoi syntyessään olla jokin muu nimi kuin Nikkinen, tai sukunimi saattoi varsinkin lännessä puuttua kokonaan. Syntymäpaikkakarttaan on otettu miehet ja naimattomat naiset, joiden sukunimi ei ole vaihtunut avioituessa. Heitä on kartalla 71.

Kartoilla suurempi merkki tarkoittaa suurempaa henkilömäärää.

Yritystoimintaa

Toimivat oy:t
2011–2014
Lakanneet yritykset
perust. 1897–1943
Lakanneet yritykset
perust. 1946–2001

Sana Nikkinen tai Nikkisen esiintyy osana yritysten nimiä ja/tai yritysten omistajilla. Yritysten kotipaikat on esitetty oheisilla kartoilla. Suurempi merkki tarkoittaa suurempaa yhtiömäärää.

Lakanneiden yritysten kartat (siniset merkit) koostuvat yrityksistä, joiden toiminta on lakannut 2010 mennessä. Vuosiluku tai ‑luvut ovat yritysten perustamisvuosia. Aineistossa on yritysnimiä ja vaihtelevasti myös omistajien nimiä.

Toimivien yritysten kartta (vihreät merkit) koostuu vuosina 2011–2014 toiminnassa olleista osakeyhtiöistä. Tässä aineistossa on vain osakeyhtiöiden nimiä, ei henkilöiden nimiä.

Paikannimi Nikkinen

Nikkinen (paikannimi)Katuosoitteissa

Nikkinen on Suomessa sukunimen lisäksi myös paikannimi. Maassamme on yhteensä 7 sen nimistä paikkaa. Ne näkyvät oheisella kartalla. Paikkojen tyyppi on metsäalue, pelto/niitty sekä talo.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko nimellä Nikkinen jotain tekemistä näiden paikkojen kanssa ei näy tästä kartasta. Se tulee tarkistaa muualta.

Sana Nikkinen esiintyy katuosoitteissa seuraavasti: Nikkistentie. Sijainti on merkitty oheiseen karttaan.

Karttapaikan avulla saa Nikkinen-paikkojen sijainnista tarkempaa tietoa.

Nikkiset ulkomailla

Ruotsissa Nikkinen oli 54 ihmisen sukunimi vuonna 2015.

Norjassa Nikkinen oli 32 ihmisen sukunimi vuonna 2015.

14025432
Nikkiset Pohjolassa

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Никкинен tarkoittaa nimeä Nikkinen. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Ennen vanhaan, kun oikeinkirjoitus horjui, käytettiin sukunimistä mitä erilaisimpia kirjoitusmuotoja. Nickin on esimerkki "vanhanaikaisesta" kirjoitusasusta. Nikkinen olisi voitu kirjoittaa vaikkapa näin. Todelliset vanhat kirjoitusasut selviävät kirkonkirjoista; tämä esimerkki on tietokoneella keksitty.

Alkusointuiset nimet ovat sellaisia, jotka alkavat mahdollisimman samalla tavoin. Alkusointuinen nimi on vaikkapa Nikki Nikkinen.

Samankaltaisia nimiä kuin Nikkinen

Linkkejä muualle

Osoitteita

Osoitteita: nikkinen.com, nikkinen.eu, nikkinen.fi, nikkinen.net, nikkinen.info, nikkinen.name, nikkinen.org, nikkiset.com, nikkiset.eu, nikkiset.fi, nikkiset.info, nikkiset.name, nikkiset.net, nikkiset.org. Alleviivatut osoitteet olivat olemassa talvella 2014/2015. Osoitelista on tehty koneellisesti. Toimivuutta tai sivujen sisältöä ei ole tarkastettu.

Sukunimi-infossa on tietoja 22686 sukunimestä. Sivut on luotu koneellisesti julkisista listauksista, tilastoista ja nimitutkimuksista. Tekijä ei tunne kaikkia yksittäisiä sukuja eikä pysty antamaan niistä lisätietoja. Kysymyksiä ja vastauksia

Släktnamnet Nikkinen i Finland. Surname Nikkinen in Finland.

©Tuomas Salste