Nikko: Sukunimi-info

Tietoja sukunimestä Nikko

Nikko on Suomessa esiintyvä sukunimi.

Nikkojen lukumäärä eri vuosina:

v. 1970 189 max

v. 2014 180

v. 2015 177

v. 2016 178

Eri vuosien luvut eivät ole täysin vertailukelpoisia. Vuoden 1970 luku on maksimi; elossa olleiden määrä oli todennäköisesti hiukan pienempi. Vuosien 2014–2016 lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä kotimaassa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Nikko on noin sijalla 4 200.

Nikko on suojattu sukunimi kuten nykyään kaikki Suomessa käytetyt sukunimet. Ulkopuolinen ei voi Suomessa ottaa nimekseen Nikko ilman laillista hyväksyttävää syytä.

Asuinpaikat

Asuinpaikkoja
2010

Nikko on tavallisimpia nimiä seuraavalla paikkakunnalla:

Listalla on kunta, jossa Nikko on 30 yleisimmän sukunimen joukossa. Paikka on merkitty myös oheiseen karttaan (violetti merkki). Tiedot ovat vuodelta 2010.

Kartta ei ole kaikenkattava. Siltä puuttuvat ne kunnat, joissa Nikko ei ole yleisimpien joukossa. Kartalla on yhteensä vain 22 hengen asuinpaikat. Uusimman tiedon mukaan Nikkoja on 178.

Asuinpaikat 1939–1958

Asuinpaikkoja
1939–1958
Syntymäpaikkoja
1884-1924

Nikkoja tiedetään asuneen ainakin viereisten karttojen mukaisilla paikkakunnilla. Asuinpaikkakartta (violetit merkit) osoittaa 9 Nikon asuinpaikan. Paikkatiedot perustuvat vuosina 1939–1958 aikuisiässä kuolleiden tietoihin, eivätkä ne kata kaikkia tämännimisiä.

Syntymäpaikkakartta (harmahtavat merkit) osoittaa, missä nuo vainajat olivat aikanaan syntyneet. On huomattava, että sukunimen muuttaminen oli 1900-luvun alkupuolella erittäin yleistä. Niinpä heillä saattoi syntyessään olla jokin muu nimi kuin Nikko, tai sukunimi saattoi varsinkin lännessä puuttua kokonaan. Syntymäpaikkakarttaan on otettu miehet ja naimattomat naiset, joiden sukunimi ei ole vaihtunut avioituessa. Heitä on kartalla 8.

Kartoilla suurempi merkki tarkoittaa suurempaa henkilömäärää.

Yritystoimintaa

Toimivat oy:t
2011–2014
Lakanneet yritykset
perust. 1929
Lakanneet yritykset
perust. 1945–2000

Sana Nikko tai Nikon esiintyy osana yritysten nimiä ja/tai yritysten omistajilla. Yritysten kotipaikat on esitetty oheisilla kartoilla. Suurempi merkki tarkoittaa suurempaa yhtiömäärää.

Lakanneiden yritysten kartat (siniset merkit) koostuvat yrityksistä, joiden toiminta on lakannut 2010 mennessä. Vuosiluku tai ‑luvut ovat yritysten perustamisvuosia. Aineistossa on yritysnimiä ja vaihtelevasti myös omistajien nimiä.

Toimivien yritysten kartta (vihreät merkit) koostuu vuosina 2011–2014 toiminnassa olleista osakeyhtiöistä. Tässä aineistossa on vain osakeyhtiöiden nimiä, ei henkilöiden nimiä.

Paikannimi Nikko

Nikko (paikannimi)Katuosoitteissa

Nikko on Suomessa sukunimen lisäksi myös paikannimi. Maassamme on yhteensä 2 sen nimistä paikkaa. Ne näkyvät oheisella kartalla. Paikkojen tyyppi on talo.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko nimellä Nikko jotain tekemistä näiden paikkojen kanssa ei näy tästä kartasta. Se tulee tarkistaa muualta.

Sana Nikko esiintyy katuosoitteissa seuraavasti: Nikkovägen, Nikonkatu, Nikonkuja, Nikonpolku, Nikontaival, Nikontie, Nikontori. Osoitteet on merkitty oheiseen karttaan.

Karttapaikan avulla saa Nikko-paikkojen sijainnista tarkempaa tietoa.

Etunimi Nikko

Nikko on myös miehen etunimi. Vuonna 2016 Nikko oli yhtenä etunimenä 31 miehellä. Sukunimenä Nikko on kuitenkin yleisempi, sillä samaan aikaan se oli 178 suomalaisen sukunimi. Luvut koskevat Suomen kansalaisia.

Nimi on tavallisimmin käytössä miesten ensimmäisenä etunimenä (25 henkeä). Toisena tai kolmantena etunimenä se on harvinaisempi (6).

Nikot ulkomailla

Ruotsissa Nikko oli 17 ihmisen sukunimi vuonna 2015.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Никко tarkoittaa nimeä Nikko. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Ennen vanhaan, kun oikeinkirjoitus horjui, käytettiin sukunimistä mitä erilaisimpia kirjoitusmuotoja. Nickå on esimerkki "vanhanaikaisesta" kirjoitusasusta. Nikko olisi voitu kirjoittaa vaikkapa näin. Todelliset vanhat kirjoitusasut selviävät kirkonkirjoista; tämä esimerkki on tietokoneella keksitty.

Alkusointuiset nimet ovat sellaisia, jotka alkavat mahdollisimman samalla tavoin. Alkusointuinen nimi on vaikkapa Nikke Nikko tai Nika Nikko.

Samankaltaisia nimiä kuin Nikko

Linkkejä muualle

Osoitteita

Osoitteita: nikko.eu, nikko.info, nikko.name, nikko.net, nikot.com, nikot.eu, nikot.info, nikot.net, nikot.org, nikko.com, nikko.fi, nikko.org, nikot.fi, nikot.name. Alleviivatut osoitteet olivat olemassa talvella 2014/2015. Osoitelista on tehty koneellisesti. Toimivuutta tai sivujen sisältöä ei ole tarkastettu.

Sukunimi-infossa on tietoja 22686 sukunimestä. Sivut on luotu koneellisesti julkisista listauksista, tilastoista ja nimitutkimuksista. Tekijä ei tunne kaikkia yksittäisiä sukuja eikä pysty antamaan niistä lisätietoja. Kysymyksiä ja vastauksia

Släktnamnet Nikko i Finland. Surname Nikko in Finland.

©Tuomas Salste