Nikola: Sukunimi-info

Tietoja sukunimestä Nikola

Nikola on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on maassamme yleisyydeltään tavanomainen.

Nikola-nimisten lukumäärä eri vuosina:

v. 1970 158 max

v. 2014 231

v. 2015 237

v. 2016 232

Eri vuosien luvut eivät ole täysin vertailukelpoisia. Vuoden 1970 luku on maksimi; elossa olleiden määrä oli todennäköisesti hiukan pienempi. Vuosien 2014–2016 lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä kotimaassa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Nikola on noin sijalla 3 400.

Nikola on suojattu sukunimi kuten nykyään kaikki Suomessa käytetyt sukunimet. Ulkopuolinen ei voi Suomessa ottaa nimekseen Nikola ilman laillista hyväksyttävää syytä.

Asuinpaikat

Asuinpaikkoja
2010

Nikola on tavallisimpia nimiä seuraavalla paikkakunnalla:

Listalla on kunta, jossa Nikola on 30 yleisimmän sukunimen joukossa. Paikka on merkitty myös oheiseen karttaan (violetti merkki). Tiedot ovat vuodelta 2010.

Kartta ei ole kaikenkattava. Siltä puuttuvat ne kunnat, joissa Nikola ei ole yleisimpien joukossa. Kartalla on yhteensä vain 47 hengen asuinpaikat. Uusimman tiedon mukaan Nikola-nimisiä on 232.

Asuinpaikat 1939–1958

Asuinpaikkoja
1939–1958
Syntymäpaikkoja
1884-1922

Nikola-nimisiä tiedetään asuneen ainakin viereisten karttojen mukaisilla paikkakunnilla. Asuinpaikkakartta (violetit merkit) osoittaa 20 Nikolan asuinpaikan. Paikkatiedot perustuvat vuosina 1939–1958 aikuisiässä kuolleiden tietoihin, eivätkä ne kata kaikkia tämännimisiä. Näiden Nikola-nimisten yleisimpiä asuinpaikkoja olivat Valkeala (4 vainajaa), Siikajoki (3) sekä Karvia (3).

Syntymäpaikkakartta (harmahtavat merkit) osoittaa, missä nuo vainajat olivat aikanaan syntyneet. On huomattava, että sukunimen muuttaminen oli 1900-luvun alkupuolella erittäin yleistä. Niinpä heillä saattoi syntyessään olla jokin muu nimi kuin Nikola, tai sukunimi saattoi varsinkin lännessä puuttua kokonaan. Syntymäpaikkakarttaan on otettu miehet ja naimattomat naiset, joiden sukunimi ei ole vaihtunut avioituessa. Heitä on kartalla 14.

Kartoilla suurempi merkki tarkoittaa suurempaa henkilömäärää.

Yritystoimintaa

Lakanneet yritykset
perust. 1949–1997
Toimivat oy:t
2011–2014

Sana Nikola tai Nikolan esiintyy osana yritysten nimiä ja/tai yritysten omistajilla. Yritysten kotipaikat on esitetty oheisilla kartoilla. Suurempi merkki tarkoittaa suurempaa yhtiömäärää.

Lakanneiden yritysten kartta (siniset merkit) koostuu yrityksistä, joiden toiminta on lakannut 2010 mennessä. Vuosiluku tai ‑luvut ovat yritysten perustamisvuosia. Aineistossa on yritysnimiä ja vaihtelevasti myös omistajien nimiä.

Toimivien yritysten kartta (vihreät merkit) koostuu vuosina 2011–2014 toiminnassa olleista osakeyhtiöistä. Tässä aineistossa on vain osakeyhtiöiden nimiä, ei henkilöiden nimiä.

Paikannimi Nikola

Nikola (paikannimi)Katuosoitteissa

Nikola on Suomessa sukunimen lisäksi myös paikannimi. Maassamme on yhteensä 9 sen nimistä paikkaa. Ne näkyvät oheisella kartalla. Paikkojen tyyppi on talo.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko nimellä Nikola jotain tekemistä näiden paikkojen kanssa ei näy tästä kartasta. Se tulee tarkistaa muualta.

Sana Nikola esiintyy katuosoitteissa seuraavasti: Nikolantie. Sijainti on merkitty oheiseen karttaan.

Karttapaikan avulla saa Nikola-paikkojen sijainnista tarkempaa tietoa.

Etunimi Nikola

Nikola on myös etunimi. Vuonna 2016 Nikola oli yhtenä etunimenä 76 suomalaisella (52 miestä, 24 naista). Sukunimenä Nikola on kuitenkin yleisempi, sillä samaan aikaan se oli 232 suomalaisen sukunimi. Luvut koskevat Suomen kansalaisia.

Nikolat ulkomailla

Ruotsissa Nikola oli 41 ihmisen sukunimi vuonna 2015.

Tšekissä Nikola oli 13 ihmisen sukunimi vuonna 2015.

Yhdysvalloissa oli vuonna 2000 yhteensä 174 henkeä, joiden sukunimi oli NIKOLA.

Australiassa oli vuoden 2006 paikkeilla äänioikeutettuna 40 henkeä, joiden sukunimi oli NIKOLA.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Никола tarkoittaa nimeä Nikola. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Alkusointuiset nimet ovat sellaisia, jotka alkavat mahdollisimman samalla tavoin. Alkusointuinen nimi on vaikkapa Nikolai Nikola tai Nikolina Nikola.

Samankaltaisia nimiä kuin Nikola

Linkkejä muualle

Osoitteita

Osoitteita: nikola.com, nikola.fi, nikola.info, nikola.name, nikola.net, nikola.org, nikolat.com, nikolat.fi, nikola.eu, nikolat.eu, nikolat.info, nikolat.name, nikolat.net, nikolat.org. Alleviivatut osoitteet olivat olemassa talvella 2014/2015. Osoitelista on tehty koneellisesti. Toimivuutta tai sivujen sisältöä ei ole tarkastettu.

Sukunimi-infossa on tietoja 22686 sukunimestä. Sivut on luotu koneellisesti julkisista listauksista, tilastoista ja nimitutkimuksista. Tekijä ei tunne kaikkia yksittäisiä sukuja eikä pysty antamaan niistä lisätietoja. Kysymyksiä ja vastauksia

Släktnamnet Nikola i Finland. Surname Nikola in Finland.

©Tuomas Salste