Nikupeteri: Sukunimi-info

Tietoja sukunimestä Nikupeteri

Nikupeteri on Suomessa esiintyvä sukunimi.

Nikupeterien määrä on noussut takavuosista. Lukumäärä eri vuosina:

v. 1970 114 max

v. 2014 149

v. 2015 151

v. 2016 151

Eri vuosien luvut eivät ole täysin vertailukelpoisia. Vuoden 1970 luku on maksimi; elossa olleiden määrä oli todennäköisesti hiukan pienempi. Vuosien 2014–2016 lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä kotimaassa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Nikupeteri on noin sijalla 4 800.

Nikupeteri on suojattu sukunimi kuten nykyään kaikki Suomessa käytetyt sukunimet. Ulkopuolinen ei voi Suomessa ottaa nimekseen Nikupeteri ilman laillista hyväksyttävää syytä.

Asuinpaikat

Asuinpaikkoja
2010

Nikupeteri on tavallisimpia nimiä seuraavalla paikkakunnalla:

Listalla on kunta, jossa Nikupeteri on 30 yleisimmän sukunimen joukossa. Paikka on merkitty myös oheiseen karttaan (violetti merkki). Tiedot ovat vuodelta 2010.

Kartta ei ole kaikenkattava. Siltä puuttuvat ne kunnat, joissa Nikupeteri ei ole yleisimpien joukossa. Kartalla on yhteensä vain 45 hengen asuinpaikat. Uusimman tiedon mukaan Nikupeteri-nimisiä on 151.

Asuinpaikat 1939–1958

Asuinpaikkoja
1939–1958

Nikupeteri-nimisiä tiedetään asuneen ainakin viereisten karttojen mukaisilla paikkakunnilla. Asuinpaikkakartta (violetit merkit) osoittaa 5 Nikupeteri-nimisen asuinpaikan. Paikkatiedot perustuvat vuosina 1939–1958 aikuisiässä kuolleiden tietoihin, eivätkä ne kata kaikkia tämännimisiä.

Kartalla suurempi merkki tarkoittaa suurempaa henkilömäärää.

Yritystoimintaa

Lakanneet yritykset
perust. 1964–2000

Sana Nikupeteri esiintyy osana yritysten nimiä ja/tai yritysten omistajilla. Yritysten kotipaikat on esitetty oheisella kartalla. Suurempi merkki tarkoittaa suurempaa yhtiömäärää.

Lakanneiden yritysten kartta (siniset merkit) koostuu yrityksistä, joiden toiminta on lakannut 2010 mennessä. Vuosiluku tai ‑luvut ovat yritysten perustamisvuosia. Aineistossa on yritysnimiä ja vaihtelevasti myös omistajien nimiä.

Paikannimi Nikupeteri

Nikupeteri (paikannimi)

Nikupeteri on Suomessa sukunimen lisäksi myös paikannimi. Paikka näkyy oheisella kartalla. Tyypiltään paikka on talo.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko nimellä Nikupeteri jotain tekemistä tämän paikan kanssa ei näy tästä kartasta. Se tulee tarkistaa muualta.

Karttapaikan avulla saa Nikupeteri-paikkojen sijainnista tarkempaa tietoa.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Никупетери tarkoittaa nimeä Nikupeteri. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Ennen vanhaan, kun oikeinkirjoitus horjui, käytettiin sukunimistä mitä erilaisimpia kirjoitusmuotoja. Nicupeterj on esimerkki "vanhanaikaisesta" kirjoitusasusta. Nikupeteri olisi voitu kirjoittaa vaikkapa näin. Todelliset vanhat kirjoitusasut selviävät kirkonkirjoista; tämä esimerkki on tietokoneella keksitty.

Alkusointuiset nimet ovat sellaisia, jotka alkavat mahdollisimman samalla tavoin. Alkusointuinen nimi on vaikkapa Niku Nikupeteri tai Nika Nikupeteri.

Samankaltaisia nimiä kuin Nikupeteri

Linkkejä muualle

Osoitteita

Osoitteita: nikupeteri.com, nikupeteri.eu, nikupeteri.fi, nikupeteri.info, nikupeteri.name, nikupeteri.net, nikupeteri.org. Osoitelista on tehty koneellisesti. Toimivuutta tai sivujen sisältöä ei ole tarkastettu.

Sukunimi-infossa on tietoja 22686 sukunimestä. Sivut on luotu koneellisesti julkisista listauksista, tilastoista ja nimitutkimuksista. Tekijä ei tunne kaikkia yksittäisiä sukuja eikä pysty antamaan niistä lisätietoja. Kysymyksiä ja vastauksia

Släktnamnet Nikupeteri i Finland. Surname Nikupeteri in Finland.

©Tuomas Salste