Nirkko: Sukunimi-info

Tietoja sukunimestä Nirkko

Nirkko on Suomessa esiintyvä sukunimi.

Nirkkojen lukumäärä eri vuosina:

v. 2014 133

v. 2015 132

v. 2016 130

Lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä kotimaassa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Nirkko on noin sijalla 5 400.

Nirkko on suojattu sukunimi kuten nykyään kaikki Suomessa käytetyt sukunimet. Ulkopuolinen ei voi Suomessa ottaa nimekseen Nirkko ilman laillista hyväksyttävää syytä.

Asuinpaikat

Asuinpaikkoja
2010

Nirkko on tavallisimpia nimiä seuraavalla paikkakunnalla:

Listalla on kunta, jossa Nirkko on 30 yleisimmän sukunimen joukossa. Paikka on merkitty myös oheiseen karttaan (violetti merkki). Tiedot ovat vuodelta 2010.

Kartta ei ole kaikenkattava. Siltä puuttuvat ne kunnat, joissa Nirkko ei ole yleisimpien joukossa. Kartalla on yhteensä vain 20 hengen asuinpaikat. Uusimman tiedon mukaan Nirkkoja on 130.

Asuinpaikat 1939–1958

Asuinpaikkoja
1939–1958

Nirkkoja tiedetään asuneen ainakin viereisten karttojen mukaisilla paikkakunnilla. Asuinpaikkakartta (violetit merkit) osoittaa 6 Nirkon asuinpaikan. Paikkatiedot perustuvat vuosina 1939–1958 aikuisiässä kuolleiden tietoihin, eivätkä ne kata kaikkia tämännimisiä.

Kartalla suurempi merkki tarkoittaa suurempaa henkilömäärää.

Yritystoimintaa

Lakanneet yritykset
perust. 1969–1991

Sana Nirkko esiintyy osana yritysten nimiä ja/tai yritysten omistajilla. Yritysten kotipaikat on esitetty oheisella kartalla. Suurempi merkki tarkoittaa suurempaa yhtiömäärää.

Lakanneiden yritysten kartta (siniset merkit) koostuu yrityksistä, joiden toiminta on lakannut 2010 mennessä. Vuosiluku tai ‑luvut ovat yritysten perustamisvuosia. Aineistossa on yritysnimiä ja vaihtelevasti myös omistajien nimiä.

Paikannimi Nirkko

Nirkko (paikannimi)Katuosoitteissa

Nirkko on Suomessa sukunimen lisäksi myös paikannimi. Maassamme on yhteensä 3 sen nimistä paikkaa. Ne näkyvät oheisella kartalla. Paikkojen tyyppi on saari sekä talo.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko nimellä Nirkko jotain tekemistä näiden paikkojen kanssa ei näy tästä kartasta. Se tulee tarkistaa muualta.

Sana Nirkko esiintyy katuosoitteissa seuraavasti: Nirkko. Sijainti on merkitty oheiseen karttaan.

Karttapaikan avulla saa Nirkko-paikkojen sijainnista tarkempaa tietoa.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Ниркко tarkoittaa nimeä Nirkko. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Ennen vanhaan, kun oikeinkirjoitus horjui, käytettiin sukunimistä mitä erilaisimpia kirjoitusmuotoja. Nircå on esimerkki "vanhanaikaisesta" kirjoitusasusta. Nirkko olisi voitu kirjoittaa vaikkapa näin. Todelliset vanhat kirjoitusasut selviävät kirkonkirjoista; tämä esimerkki on tietokoneella keksitty.

Alkusointuiset nimet ovat sellaisia, jotka alkavat mahdollisimman samalla tavoin. Alkusointuinen nimi on vaikkapa Niro Nirkko.

Samankaltaisia nimiä kuin Nirkko

Linkkejä muualle

Osoitteita

Osoitteita: nirkko.net, nirkko.com, nirkko.eu, nirkko.fi, nirkko.info, nirkko.name, nirkko.org, nirkot.com, nirkot.eu, nirkot.fi, nirkot.info, nirkot.name, nirkot.net, nirkot.org. Alleviivatut osoitteet olivat olemassa talvella 2014/2015. Osoitelista on tehty koneellisesti. Toimivuutta tai sivujen sisältöä ei ole tarkastettu.

Sukunimi-infossa on tietoja 22686 sukunimestä. Sivut on luotu koneellisesti julkisista listauksista, tilastoista ja nimitutkimuksista. Tekijä ei tunne kaikkia yksittäisiä sukuja eikä pysty antamaan niistä lisätietoja. Kysymyksiä ja vastauksia

Släktnamnet Nirkko i Finland. Surname Nirkko in Finland.

©Tuomas Salste