Niska: Sukunimi-info

Tietoja sukunimestä Niska

Niska on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on maassamme melko yleinen.

Niskojen lukumäärä eri vuosina:

v. 1970 468 max

v. 2014 516

v. 2015 514

v. 2016 511

Eri vuosien luvut eivät ole täysin vertailukelpoisia. Vuoden 1970 luku on maksimi; elossa olleiden määrä oli todennäköisesti hiukan pienempi. Vuosien 2014–2016 lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä kotimaassa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Niska on noin sijalla 1 700.

Niska on suojattu sukunimi kuten nykyään kaikki Suomessa käytetyt sukunimet. Ulkopuolinen ei voi Suomessa ottaa nimekseen Niska ilman laillista hyväksyttävää syytä.

Asuinpaikat

Asuinpaikkoja
2010

Niska on tavallisimpia nimiä seuraavalla paikkakunnalla:

Listalla on kunta, jossa Niska on 30 yleisimmän sukunimen joukossa. Paikka on merkitty myös oheiseen karttaan (violetti merkki). Tiedot ovat vuodelta 2010.

Kartta ei ole kaikenkattava. Siltä puuttuvat ne kunnat, joissa Niska ei ole yleisimpien joukossa. Kartalla on yhteensä vain 73 hengen asuinpaikat. Uusimman tiedon mukaan Niskoja on 511.

Asuinpaikat 1939–1958

Asuinpaikkoja
1939–1958
Syntymäpaikkoja
1887-1926

Niskoja tiedetään asuneen ainakin viereisten karttojen mukaisilla paikkakunnilla. Asuinpaikkakartta (violetit merkit) osoittaa 40 Niskan asuinpaikan. Paikkatiedot perustuvat vuosina 1939–1958 aikuisiässä kuolleiden tietoihin, eivätkä ne kata kaikkia tämännimisiä. Näiden Niskojen yleisimpiä asuinpaikkoja olivat Rovaniemen maalaiskunta (12 vainajaa), Ylitornio (6), Helsinki (4), Pudasjärvi (4) sekä Rovaniemi (4). Valtaosa asui Pohjois-Pohjanmaalla ja Lapissa.

Syntymäpaikkakartta (harmahtavat merkit) osoittaa, missä nuo vainajat olivat aikanaan syntyneet. On huomattava, että sukunimen muuttaminen oli 1900-luvun alkupuolella erittäin yleistä. Niinpä heillä saattoi syntyessään olla jokin muu nimi kuin Niska, tai sukunimi saattoi varsinkin lännessä puuttua kokonaan. Syntymäpaikkakarttaan on otettu miehet ja naimattomat naiset, joiden sukunimi ei ole vaihtunut avioituessa. Heitä on kartalla 35.

Kartoilla suurempi merkki tarkoittaa suurempaa henkilömäärää.

Yritystoimintaa

Toimivat oy:t
2011–2014
Lakanneet yritykset
perust. 1897–1942
Lakanneet yritykset
perust. 1946–1997

Sana Niska tai Niskan esiintyy osana yritysten nimiä ja/tai yritysten omistajilla. Yritysten kotipaikat on esitetty oheisilla kartoilla. Suurempi merkki tarkoittaa suurempaa yhtiömäärää.

Lakanneiden yritysten kartat (siniset merkit) koostuvat yrityksistä, joiden toiminta on lakannut 2010 mennessä. Vuosiluku tai ‑luvut ovat yritysten perustamisvuosia. Aineistossa on yritysnimiä ja vaihtelevasti myös omistajien nimiä.

Toimivien yritysten kartta (vihreät merkit) koostuu vuosina 2011–2014 toiminnassa olleista osakeyhtiöistä. Tässä aineistossa on vain osakeyhtiöiden nimiä, ei henkilöiden nimiä.

Paikannimi Niska

Niska (paikannimi)Katuosoitteissa

Niska on Suomessa sukunimen lisäksi myös paikannimi. Maassamme on yhteensä 35 sen nimistä paikkaa. Ne näkyvät oheisella kartalla. Paikkojen tyyppi on kylä/kaupunginosa/kulmakunta, maastokohde, pelto/niitty, suo, talo, vesialue, vesistökohde sekä virtaveden osa.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko nimellä Niska jotain tekemistä näiden paikkojen kanssa ei näy tästä kartasta. Se tulee tarkistaa muualta.

Sana Niska esiintyy katuosoitteissa seuraavasti: Niska, Niskakatu, Niskakuja, Niskalenkki, Niskamaantie, Niskankuja, Niskanmutka, Niskantie, Niskatie. Osoitteet on merkitty oheiseen karttaan.

Karttapaikan avulla saa Niska-paikkojen sijainnista tarkempaa tietoa.

Niskat ulkomailla

Ruotsissa Niska oli 399 ihmisen sukunimi vuonna 2015.

Norjassa Niska oli 53 ihmisen sukunimi vuonna 2015.

51139953
Niskat Pohjolassa

Yhdysvalloissa oli vuonna 2000 yhteensä 276 henkeä, joiden sukunimi oli NISKA.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Ниска tarkoittaa nimeä Niska. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Alkusointuiset nimet ovat sellaisia, jotka alkavat mahdollisimman samalla tavoin. Alkusointuinen nimi on vaikkapa Nisa Niska tai Nisse Niska.

Samankaltaisia nimiä kuin Niska

Linkkejä muualle

Osoitteita

Osoitteita: niska.com, niska.eu, niska.fi, niska.info, niska.net, niska.org, niska.name. Alleviivatut osoitteet olivat olemassa talvella 2014/2015. Osoitelista on tehty koneellisesti. Toimivuutta tai sivujen sisältöä ei ole tarkastettu.

Sukunimi-infossa on tietoja 22686 sukunimestä. Sivut on luotu koneellisesti julkisista listauksista, tilastoista ja nimitutkimuksista. Tekijä ei tunne kaikkia yksittäisiä sukuja eikä pysty antamaan niistä lisätietoja. Kysymyksiä ja vastauksia

Släktnamnet Niska i Finland. Surname Niska in Finland.

©Tuomas Salste