Nisula: Sukunimi-info

Tietoja sukunimestä Nisula

Nisula on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on maassamme yleinen. Noin joka 4 800:s suomalainen on Nisula.

Nisuloiden lukumäärä eri vuosina:

v. 1970 1165 max

v. 2014 1145

v. 2015 1141

v. 2016 1138

Eri vuosien luvut eivät ole täysin vertailukelpoisia. Vuoden 1970 luku on maksimi; elossa olleiden määrä oli todennäköisesti hiukan pienempi. Vuosien 2014–2016 lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä kotimaassa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Nisula on noin sijalla 800.

Nisula on suojattu sukunimi kuten nykyään kaikki Suomessa käytetyt sukunimet. Ulkopuolinen ei voi Suomessa ottaa nimekseen Nisula ilman laillista hyväksyttävää syytä.

Asuinpaikat

Asuinpaikkoja
2010

Nisula on tavallisimpia nimiä mm. seuraavilla paikkakunnilla:

Listalla on kuntia, joissa Nisula on 30 yleisimmän sukunimen joukossa. Paikat on merkitty myös oheiseen karttaan (violetit merkit). Tiedot ovat vuodelta 2010.

Kartta ei ole kaikenkattava. Siltä puuttuvat ne kunnat, joissa Nisula ei ole yleisimpien joukossa. Kartalla on yhteensä vain 69 hengen asuinpaikat. Uusimman tiedon mukaan Nisuloita on 1 138.

Asuinpaikat 1939–1958

Asuinpaikkoja
1939–1958
Syntymäpaikkoja
1884-1934

Nisuloita tiedetään asuneen ainakin viereisten karttojen mukaisilla paikkakunnilla. Asuinpaikkakartta (violetit merkit) osoittaa 96 Nisulan asuinpaikan. Paikkatiedot perustuvat vuosina 1939–1958 aikuisiässä kuolleiden tietoihin, eivätkä ne kata kaikkia tämännimisiä. Näiden Nisuloiden yleisimpiä asuinpaikkoja olivat Ylivieska (14 vainajaa), Helsinki (7), Alavieska (7) sekä Veteli (7). Valtaosa asui Pohjanmaalla ja Hämeessä.

Syntymäpaikkakartta (harmahtavat merkit) osoittaa, missä nuo vainajat olivat aikanaan syntyneet. On huomattava, että sukunimen muuttaminen oli 1900-luvun alkupuolella erittäin yleistä. Niinpä heillä saattoi syntyessään olla jokin muu nimi kuin Nisula, tai sukunimi saattoi varsinkin lännessä puuttua kokonaan. Syntymäpaikkakarttaan on otettu miehet ja naimattomat naiset, joiden sukunimi ei ole vaihtunut avioituessa. Heitä on kartalla 71.

Kartoilla suurempi merkki tarkoittaa suurempaa henkilömäärää.

Yritystoimintaa

Toimivat oy:t
2011–2014
Lakanneet yritykset
perust. 1896–1944
Lakanneet yritykset
perust. 1945–2000

Sana Nisula tai Nisulan esiintyy osana yritysten nimiä ja/tai yritysten omistajilla. Yritysten kotipaikat on esitetty oheisilla kartoilla. Suurempi merkki tarkoittaa suurempaa yhtiömäärää.

Lakanneiden yritysten kartat (siniset merkit) koostuvat yrityksistä, joiden toiminta on lakannut 2010 mennessä. Vuosiluku tai ‑luvut ovat yritysten perustamisvuosia. Aineistossa on yritysnimiä ja vaihtelevasti myös omistajien nimiä.

Toimivien yritysten kartta (vihreät merkit) koostuu vuosina 2011–2014 toiminnassa olleista osakeyhtiöistä. Tässä aineistossa on vain osakeyhtiöiden nimiä, ei henkilöiden nimiä.

Paikannimi Nisula

Nisula (paikannimi)Katuosoitteissa

Nisula on Suomessa sukunimen lisäksi myös paikannimi. Maassamme on yhteensä 34 sen nimistä paikkaa. Ne näkyvät oheisella kartalla. Paikkojen tyyppi on kylä/kaupunginosa/kulmakunta sekä talo.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko nimellä Nisula jotain tekemistä näiden paikkojen kanssa ei näy tästä kartasta. Se tulee tarkistaa muualta.

Sana Nisula esiintyy katuosoitteissa seuraavasti: Nisulan kylätie, Nisulankatu, Nisulankuja, Nisulanraitti, Nisulantie, Nisulanväylä. Osoitteet on merkitty oheiseen karttaan.

Karttapaikan avulla saa Nisula-paikkojen sijainnista tarkempaa tietoa.

Nisulat ulkomailla

Ruotsissa Nisula oli 65 ihmisen sukunimi vuonna 2015.

Yhdysvalloissa oli vuonna 2000 yhteensä 106 henkeä, joiden sukunimi oli NISULA.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Нисула tarkoittaa nimeä Nisula. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Alkusointuiset nimet ovat sellaisia, jotka alkavat mahdollisimman samalla tavoin. Alkusointuinen nimi on vaikkapa Nisa Nisula tai Nisse Nisula.

Samankaltaisia nimiä kuin Nisula

Linkkejä muualle

Osoitteita

Osoitteita: nisula.com, nisula.eu, nisula.fi, nisula.net, nisulat.fi, nisula.info, nisula.name, nisula.org, nisulat.com, nisulat.eu, nisulat.info, nisulat.name, nisulat.net, nisulat.org. Alleviivatut osoitteet olivat olemassa talvella 2014/2015. Osoitelista on tehty koneellisesti. Toimivuutta tai sivujen sisältöä ei ole tarkastettu.

Sukunimi-infossa on tietoja 22686 sukunimestä. Sivut on luotu koneellisesti julkisista listauksista, tilastoista ja nimitutkimuksista. Tekijä ei tunne kaikkia yksittäisiä sukuja eikä pysty antamaan niistä lisätietoja. Kysymyksiä ja vastauksia

Släktnamnet Nisula i Finland. Surname Nisula in Finland.

©Tuomas Salste