Nivanaho: Sukunimi-info

Tietoja sukunimestä Nivanaho

Nivanaho on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on maassamme varsin harvinainen.

Nivanahojen lukumäärä eri vuosina:

v. 2015 23

v. 2016 21

Lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä kotimaassa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Nivanaho on noin sijalla 21 000.

Nivanaho-nimen harvinaisuus ei ole Suomessa mitenkään poikkeuksellista. Noin joka 12. suomalaisella on vielä harvinaisempi nimi.

Nivanaho on suojattu sukunimi kuten nykyään kaikki Suomessa käytetyt sukunimet. Ulkopuolinen ei voi Suomessa ottaa nimekseen Nivanaho ilman laillista hyväksyttävää syytä.

Paikannimi Nivanaho

Nivanaho (paikannimi)

Nivanaho on Suomessa sukunimen lisäksi myös paikannimi. Maassamme on yhteensä 4 sen nimistä paikkaa. Ne näkyvät oheisella kartalla. Paikkojen tyyppi on metsäalue.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko nimellä Nivanaho jotain tekemistä näiden paikkojen kanssa ei näy tästä kartasta. Se tulee tarkistaa muualta.

Karttapaikan avulla saa Nivanaho-paikkojen sijainnista tarkempaa tietoa.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Ниванахо tarkoittaa nimeä Nivanaho. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Ennen vanhaan, kun oikeinkirjoitus horjui, käytettiin sukunimistä mitä erilaisimpia kirjoitusmuotoja. Nifwanahå on esimerkki "vanhanaikaisesta" kirjoitusasusta. Nivanaho olisi voitu kirjoittaa vaikkapa näin. Todelliset vanhat kirjoitusasut selviävät kirkonkirjoista; tämä esimerkki on tietokoneella keksitty.

Linkkejä muualle

Sukunimi-infossa on tietoja 22686 sukunimestä. Sivut on luotu koneellisesti julkisista listauksista, tilastoista ja nimitutkimuksista. Tekijä ei tunne kaikkia yksittäisiä sukuja eikä pysty antamaan niistä lisätietoja. Kysymyksiä ja vastauksia

Släktnamnet Nivanaho i Finland. Surname Nivanaho in Finland.

©Tuomas Salste