Norrkniivilä: Sukunimi-info

Tietoja sukunimestä Norrkniivilä

Norrkniivilä on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on maassamme varsin harvinainen.

Norrkniivilä-nimisten lukumäärä eri vuosina:

v. 2015 31

v. 2016 31

Lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä kotimaassa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Norrkniivilä on noin sijalla 16 000.

Norrkniivilä-nimen harvinaisuus ei ole Suomessa mitenkään poikkeuksellista. Noin joka kymmenennellä suomalaisella on vielä harvinaisempi nimi.

Verrattuna muihin sukunimiin Norrkniivilä on melko pitkä nimi.

Norrkniivilä on suojattu sukunimi kuten nykyään kaikki Suomessa käytetyt sukunimet. Ulkopuolinen ei voi Suomessa ottaa nimekseen Norrkniivilä ilman laillista hyväksyttävää syytä.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Норркнийвиля ("Norrknijvilja") tarkoittaa nimeä Norrkniivilä. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Ennen vanhaan, kun oikeinkirjoitus horjui, käytettiin sukunimistä mitä erilaisimpia kirjoitusmuotoja. Norrgnijfwilä on esimerkki "vanhanaikaisesta" kirjoitusasusta. Norrkniivilä olisi voitu kirjoittaa vaikkapa näin. Todelliset vanhat kirjoitusasut selviävät kirkonkirjoista; tämä esimerkki on tietokoneella keksitty.

Nimi kirjoitetaan joskus Norrkniivila tai Norrkniivilae, jos ns. ääkköset eivät ole käytössä tai niitä ei tunneta.

Alkusointuiset nimet ovat sellaisia, jotka alkavat mahdollisimman samalla tavoin. Alkusointuinen nimi on vaikkapa Nora Norrkniivilä tai Norman Norrkniivilä.

Linkkejä muualle

Sukunimi-infossa on tietoja 22686 sukunimestä. Sivut on luotu koneellisesti julkisista listauksista, tilastoista ja nimitutkimuksista. Tekijä ei tunne kaikkia yksittäisiä sukuja eikä pysty antamaan niistä lisätietoja. Kysymyksiä ja vastauksia

Släktnamnet Norrkniivilä i Finland. Surname Norrkniivilä in Finland.

©Tuomas Salste