Nurmela: Sukunimi-info

Tietoja sukunimestä Nurmela

Nurmela on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on maassamme yleinen. Noin joka 3 200:s suomalainen on Nurmela.

Nurmeloiden lukumäärä eri vuosina:

v. 1970 1650 max

v. 2014 1698

v. 2015 1697

v. 2016 1697

Eri vuosien luvut eivät ole täysin vertailukelpoisia. Vuoden 1970 luku on maksimi; elossa olleiden määrä oli todennäköisesti hiukan pienempi. Vuosien 2014–2016 lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä kotimaassa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Nurmela on noin sijalla 500.

Nurmela on suojattu sukunimi kuten nykyään kaikki Suomessa käytetyt sukunimet. Ulkopuolinen ei voi Suomessa ottaa nimekseen Nurmela ilman laillista hyväksyttävää syytä.

Asuinpaikat

Asuinpaikkoja
2010

Nurmela on tavallisimpia nimiä mm. seuraavilla paikkakunnilla:

Listalla on kuntia, joissa Nurmela on 30 yleisimmän sukunimen joukossa. Paikat on merkitty myös oheiseen karttaan (violetit merkit). Suurempi merkki tarkoittaa suurempaa henkilömäärää. Tiedot ovat vuodelta 2010.

Kartta ei ole kaikenkattava. Siltä puuttuvat ne kunnat, joissa Nurmela ei ole yleisimpien joukossa. Kartalla on yhteensä vain 139 hengen asuinpaikat. Uusimman tiedon mukaan Nurmeloita on 1 697.

Asuinpaikat 1939–1958

Asuinpaikkoja
1939–1958
Syntymäpaikkoja
1884-1928

Nurmeloita tiedetään asuneen ainakin viereisten karttojen mukaisilla paikkakunnilla. Asuinpaikkakartta (violetit merkit) osoittaa 131 Nurmelan asuinpaikan. Paikkatiedot perustuvat vuosina 1939–1958 aikuisiässä kuolleiden tietoihin, eivätkä ne kata kaikkia tämännimisiä. Näiden Nurmeloiden yleisimpiä asuinpaikkoja olivat Kauhajoki (9 vainajaa), Ranua (9) sekä Pudasjärvi (6).

Syntymäpaikkakartta (harmahtavat merkit) osoittaa, missä nuo vainajat olivat aikanaan syntyneet. On huomattava, että sukunimen muuttaminen oli 1900-luvun alkupuolella erittäin yleistä. Niinpä heillä saattoi syntyessään olla jokin muu nimi kuin Nurmela, tai sukunimi saattoi varsinkin lännessä puuttua kokonaan. Syntymäpaikkakarttaan on otettu miehet ja naimattomat naiset, joiden sukunimi ei ole vaihtunut avioituessa. Heitä on kartalla 97.

Kartoilla suurempi merkki tarkoittaa suurempaa henkilömäärää.

Yritystoimintaa

Toimivat oy:t
2011–2014
Lakanneet yritykset
perust. 1906–1936
Lakanneet yritykset
perust. 1946–2002

Sana Nurmela tai Nurmelan esiintyy osana yritysten nimiä ja/tai yritysten omistajilla. Yritysten kotipaikat on esitetty oheisilla kartoilla. Suurempi merkki tarkoittaa suurempaa yhtiömäärää.

Lakanneiden yritysten kartat (siniset merkit) koostuvat yrityksistä, joiden toiminta on lakannut 2010 mennessä. Vuosiluku tai ‑luvut ovat yritysten perustamisvuosia. Aineistossa on yritysnimiä ja vaihtelevasti myös omistajien nimiä.

Toimivien yritysten kartta (vihreät merkit) koostuu vuosina 2011–2014 toiminnassa olleista osakeyhtiöistä. Tässä aineistossa on vain osakeyhtiöiden nimiä, ei henkilöiden nimiä.

Paikannimi Nurmela

Nurmela (paikannimi)Katuosoitteissa

Nurmela on Suomessa sukunimen lisäksi myös paikannimi. Maassamme on yhteensä 568 sen nimistä paikkaa. Ne näkyvät oheisella kartalla. Paikkojen tyyppi on kylä/kaupunginosa/kulmakunta, maastokohde, rakennus sekä talo.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko nimellä Nurmela jotain tekemistä näiden paikkojen kanssa ei näy tästä kartasta. Se tulee tarkistaa muualta.

Sana Nurmela esiintyy katuosoitteissa seuraavasti: Nurmela, Nurmelankaari, Nurmelankatu, Nurmelankuja, Nurmelanpolku, Nurmelanraitti, Nurmelanrinne, Nurmelantie, Nurmelavägen, Seppälä Nurmela. Osoitteet on merkitty oheiseen karttaan.

Karttapaikan avulla saa Nurmela-paikkojen sijainnista tarkempaa tietoa.

Nurmelat ulkomailla

Ruotsissa Nurmela oli 71 ihmisen sukunimi vuonna 2015.

Australiassa oli vuoden 2006 paikkeilla äänioikeutettuna 6 henkeä, joiden sukunimi oli NURMELA.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Нурмела tarkoittaa nimeä Nurmela. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Alkusointuiset nimet ovat sellaisia, jotka alkavat mahdollisimman samalla tavoin. Alkusointuinen nimi on vaikkapa Nur Nurmela.

Samankaltaisia nimiä kuin Nurmela

Linkkejä muualle

Osoitteita

Osoitteita: nurmela.com, nurmela.eu, nurmela.fi, nurmela.info, nurmela.net, nurmela.org, nurmelat.com, nurmelat.info, nurmela.name, nurmelat.eu, nurmelat.fi, nurmelat.name, nurmelat.net, nurmelat.org. Alleviivatut osoitteet olivat olemassa talvella 2014/2015. Osoitelista on tehty koneellisesti. Toimivuutta tai sivujen sisältöä ei ole tarkastettu.

Sukunimi-infossa on tietoja 22686 sukunimestä. Sivut on luotu koneellisesti julkisista listauksista, tilastoista ja nimitutkimuksista. Tekijä ei tunne kaikkia yksittäisiä sukuja eikä pysty antamaan niistä lisätietoja. Kysymyksiä ja vastauksia

Släktnamnet Nurmela i Finland. Surname Nurmela in Finland.

©Tuomas Salste