Nuutti: Sukunimi-info

Tietoja sukunimestä Nuutti

Nuutti on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on maassamme varsin harvinainen.

Nuutti-nimisten lukumäärä eri vuosina:

v. 1970 27 max

v. 2015 26

v. 2016 26

Eri vuosien luvut eivät ole täysin vertailukelpoisia. Vuoden 1970 luku on maksimi; elossa olleiden määrä oli todennäköisesti hiukan pienempi. Vuosien 2015–2016 lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä kotimaassa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Nuutti on noin sijalla 18 000.

Nuutti-nimen harvinaisuus ei ole Suomessa mitenkään poikkeuksellista. Noin joka 11. suomalaisella on vielä harvinaisempi nimi.

Nuutti on suojattu sukunimi kuten nykyään kaikki Suomessa käytetyt sukunimet. Ulkopuolinen ei voi Suomessa ottaa nimekseen Nuutti ilman laillista hyväksyttävää syytä.

Yritystoimintaa

Toimivat oy:t
2011–2014
Lakanneet yritykset
perust. 1934–1939
Lakanneet yritykset
perust. 1950–1999

Sana Nuutti tai Nuutin esiintyy osana yritysten nimiä ja/tai yritysten omistajilla. Yritysten kotipaikat on esitetty oheisilla kartoilla. Suurempi merkki tarkoittaa suurempaa yhtiömäärää.

Lakanneiden yritysten kartat (siniset merkit) koostuvat yrityksistä, joiden toiminta on lakannut 2010 mennessä. Vuosiluku tai ‑luvut ovat yritysten perustamisvuosia. Aineistossa on yritysnimiä ja vaihtelevasti myös omistajien nimiä.

Toimivien yritysten kartta (vihreät merkit) koostuu vuosina 2011–2014 toiminnassa olleista osakeyhtiöistä. Tässä aineistossa on vain osakeyhtiöiden nimiä, ei henkilöiden nimiä.

Paikannimi Nuutti

Nuutti (paikannimi)Katuosoitteissa

Nuutti on Suomessa sukunimen lisäksi myös paikannimi. Maassamme on yhteensä 7 sen nimistä paikkaa. Ne näkyvät oheisella kartalla. Paikkojen tyyppi on kylä/kaupunginosa/kulmakunta, pelto/niitty sekä talo.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko nimellä Nuutti jotain tekemistä näiden paikkojen kanssa ei näy tästä kartasta. Se tulee tarkistaa muualta.

Sana Nuutti esiintyy katuosoitteissa seuraavasti: Nuutinkatu, Nuutinkuja, Nuutinpolku, Nuutintie, Nuuttipolku, Nuuttitie. Osoitteet on merkitty oheiseen karttaan.

Karttapaikan avulla saa Nuutti-paikkojen sijainnista tarkempaa tietoa.

Etunimi Nuutti

Nuutti on myös miehen etunimi. Vuonna 2016 Nuutti oli yhtenä etunimenä 2 328 miehellä, mikä tarkoittaa, että noin joka 1 200:s mies oli etunimeltään Nuutti. Juuri etunimenä Nuutti onkin yleisempi, sillä samaan aikaan se oli vain 26 suomalaisen sukunimi. Luvut koskevat Suomen kansalaisia.

Nimi on tavallisimmin käytössä miesten ensimmäisenä etunimenä (1 760 henkeä). Toisena tai kolmantena etunimenä se on harvinaisempi (568).

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Нуутти tarkoittaa nimeä Nuutti. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Ennen vanhaan, kun oikeinkirjoitus horjui, käytettiin sukunimistä mitä erilaisimpia kirjoitusmuotoja. Nuttj on esimerkki "vanhanaikaisesta" kirjoitusasusta. Nuutti olisi voitu kirjoittaa vaikkapa näin. Todelliset vanhat kirjoitusasut selviävät kirkonkirjoista; tämä esimerkki on tietokoneella keksitty.

Alkusointuiset nimet ovat sellaisia, jotka alkavat mahdollisimman samalla tavoin. Alkusointuinen nimi on vaikkapa Nuuti Nuutti tai Nuura Nuutti.

Samankaltaisia nimiä kuin Nuutti

Linkkejä muualle

Sukunimi-infossa on tietoja 22686 sukunimestä. Sivut on luotu koneellisesti julkisista listauksista, tilastoista ja nimitutkimuksista. Tekijä ei tunne kaikkia yksittäisiä sukuja eikä pysty antamaan niistä lisätietoja. Kysymyksiä ja vastauksia

Släktnamnet Nuutti i Finland. Surname Nuutti in Finland.

©Tuomas Salste