Nybyggar: Sukunimi-info

Tietoja sukunimestä Nybyggar

Nybyggar on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on maassamme varsin harvinainen.

Nybyggar-nimisten lukumäärä eri vuosina:

v. 2015 22

v. 2016 23

Lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä kotimaassa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Nybyggar on noin sijalla 20 000.

Nybyggar-nimen harvinaisuus ei ole Suomessa mitenkään poikkeuksellista. Noin joka 12. suomalaisella on vielä harvinaisempi nimi.

Nimessä on vierasperäinen kirjain (b). Ei-suomenkieliset nimet ovat sukunimistössämme tavallisia. Nimen vierasperäisyys ei aina merkitse sitä, että suku olisi ulkomailta peräisin, sillä supisuomalaisetkin ovat saaneet vieraskielisiä nimiä. Suvun alkuperää ei useinkaan näe suoraan nimestä, vaan sen selvittämiseen tarvitaan sukututkimus.

Nybyggar on suojattu sukunimi kuten nykyään kaikki Suomessa käytetyt sukunimet. Ulkopuolinen ei voi Suomessa ottaa nimekseen Nybyggar ilman laillista hyväksyttävää syytä.

Paikannimi Nybyggar

Nybyggar (paikannimi)Katuosoitteissa

Nybyggar on Suomessa sukunimen lisäksi myös paikannimi. Paikka näkyy oheisella kartalla. Tyypiltään paikka on kylä/kaupunginosa/kulmakunta.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko nimellä Nybyggar jotain tekemistä tämän paikan kanssa ei näy tästä kartasta. Se tulee tarkistaa muualta.

Sana Nybyggar esiintyy katuosoitteissa seuraavasti: Nybyggarvägen. Sijainti on merkitty oheiseen karttaan.

Karttapaikan avulla saa Nybyggar-paikkojen sijainnista tarkempaa tietoa.

Linkkejä muualle

Sukunimi-infossa on tietoja 22686 sukunimestä. Sivut on luotu koneellisesti julkisista listauksista, tilastoista ja nimitutkimuksista. Tekijä ei tunne kaikkia yksittäisiä sukuja eikä pysty antamaan niistä lisätietoja. Kysymyksiä ja vastauksia

Släktnamnet Nybyggar i Finland. Surname Nybyggar in Finland.

©Tuomas Salste