Nykvist: Sukunimi-info

Tietoja sukunimestä Nykvist

Nykvist on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on maassamme yleisyydeltään tavanomainen.

Nykvistien lukumäärä eri vuosina:

v. 1990 264

v. 2014 288

v. 2015 284

v. 2016 286

Eri vuosien luvut eivät ole täysin vertailukelpoisia. Vuosien 2014–2016 lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä kotimaassa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Nykvist on noin sijalla 2 800.

Nykvist on suojattu sukunimi kuten nykyään kaikki Suomessa käytetyt sukunimet. Ulkopuolinen ei voi Suomessa ottaa nimekseen Nykvist ilman laillista hyväksyttävää syytä.

Nimestä on olemassa variantti Nyqvist. Varianteissa on usein kyse saman nimen eri kirjoitusasusta, jotka ovat vakiintuneet eri sukujen tai sukuhaarojen käyttöön.

Asuinpaikat

Asuinpaikkoja
1939–1958
Syntymäpaikkoja
1893-1931

Nykvistejä tiedetään asuneen ainakin viereisten karttojen mukaisilla paikkakunnilla. Asuinpaikkakartta (violetit merkit) osoittaa 33 Nykvistin asuinpaikan. Paikkatiedot perustuvat vuosina 1939–1958 aikuisiässä kuolleiden tietoihin, eivätkä ne kata kaikkia tämännimisiä. Näiden Nykvistien yleisin asuinpaikka oli Vaasa (6 vainajaa). Lähes kaikki asuivat Pohjanmaalla ja Uudellamaalla.

Syntymäpaikkakartta (harmahtavat merkit) osoittaa, missä nuo vainajat olivat aikanaan syntyneet. On huomattava, että sukunimen muuttaminen oli 1900-luvun alkupuolella erittäin yleistä. Niinpä heillä saattoi syntyessään olla jokin muu nimi kuin Nykvist, tai sukunimi saattoi varsinkin lännessä puuttua kokonaan. Syntymäpaikkakarttaan on otettu miehet ja naimattomat naiset, joiden sukunimi ei ole vaihtunut avioituessa. Heitä on kartalla 14.

Kartoilla suurempi merkki tarkoittaa suurempaa henkilömäärää.

Yritystoimintaa

Lakanneet yritykset
perust. 1949–1999
Toimivat oy:t
2011–2014

Sana Nykvist esiintyy osana yritysten nimiä ja/tai yritysten omistajilla. Yritysten kotipaikat on esitetty oheisilla kartoilla. Suurempi merkki tarkoittaa suurempaa yhtiömäärää.

Lakanneiden yritysten kartta (siniset merkit) koostuu yrityksistä, joiden toiminta on lakannut 2010 mennessä. Vuosiluku tai ‑luvut ovat yritysten perustamisvuosia. Aineistossa on yritysnimiä ja vaihtelevasti myös omistajien nimiä.

Toimivien yritysten kartta (vihreät merkit) koostuu vuosina 2011–2014 toiminnassa olleista osakeyhtiöistä. Tässä aineistossa on vain osakeyhtiöiden nimiä, ei henkilöiden nimiä.

Paikannimi Nykvist

Nykvist (paikannimi)

Nykvist on Suomessa sukunimen lisäksi myös paikannimi. Maassamme on yhteensä 9 sen nimistä paikkaa. Ne näkyvät oheisella kartalla. Paikkojen tyyppi on talo.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko nimellä Nykvist jotain tekemistä näiden paikkojen kanssa ei näy tästä kartasta. Se tulee tarkistaa muualta.

Karttapaikan avulla saa Nykvist-paikkojen sijainnista tarkempaa tietoa.

Nykvistit ulkomailla

Ruotsissa Nykvist oli 1 407 ihmisen sukunimi vuonna 2015. Nimi on siis Ruotsissa yleisempi kuin Suomessa.

Norjassa Nykvist oli 41 ihmisen sukunimi vuonna 2015.

Tanskassa Nykvist on ollut 45 ihmisen sukunimi vuonna 2016.

28614074541
Nykvistit Pohjolassa

Australiassa oli vuoden 2006 paikkeilla äänioikeutettuna 28 henkeä, joiden sukunimi oli NYKVIST.

Samankaltaisia nimiä kuin Nykvist

Linkkejä muualle

Osoitteita

Osoitteita: nykvist.com, nykvist.eu, nykvist.info, nykvist.net, nykvist.fi, nykvist.name, nykvist.org. Alleviivatut osoitteet olivat olemassa talvella 2014/2015. Osoitelista on tehty koneellisesti. Toimivuutta tai sivujen sisältöä ei ole tarkastettu.

Sukunimi-infossa on tietoja 22686 sukunimestä. Sivut on luotu koneellisesti julkisista listauksista, tilastoista ja nimitutkimuksista. Tekijä ei tunne kaikkia yksittäisiä sukuja eikä pysty antamaan niistä lisätietoja. Kysymyksiä ja vastauksia

Släktnamnet Nykvist i Finland. Surname Nykvist in Finland.

©Tuomas Salste