Nystrand: Sukunimi-info

Tietoja sukunimestä Nystrand

Nystrand on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on maassamme melko harvinainen.

Nystrandien lukumäärä eri vuosina:

v. 2014 91

v. 2015 89

v. 2016 89

v. 2017 90

Lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä kotimaassa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Nystrand on noin sijalla 7 300.

Nystrand-nimen harvinaisuus ei ole Suomessa mitenkään poikkeuksellista. Noin joka viidennellä suomalaisella on vielä harvinaisempi nimi.

Nimi on ruotsinkielinen. Se on sukunimistössämme tavallista. Nimen ruotsinkielisyys ei yleisesti ottaen tarkoita, että suku olisi alkujaan suomenruotsalainen tai Ruotsista kotoisin, sillä supisuomalaisetkin ovat aikojen saatossa saaneet ruotsinkielisiä nimiä. Suvun puhekieltä ei näe nimestä. Sukututkimuksessa voidaan puhekieltä arvioida mm. siitä, missä päin suku on asunut.

Asuinpaikat

Asuinpaikkoja
1939–1958

Nystrandeja tiedetään asuneen ainakin viereisten karttojen mukaisilla paikkakunnilla. Asuinpaikkakartta (violetit merkit) osoittaa 6 Nystrandin asuinpaikan. Paikkatiedot perustuvat vuosina 1939–1958 aikuisiässä kuolleiden tietoihin, eivätkä ne kata kaikkia tämännimisiä.

Kartalla suurempi merkki tarkoittaa suurempaa henkilömäärää.

Paikannimi Nystrand

Nystrand (paikannimi)Katuosoitteissa

Nystrand on Suomessa paitsi sukunimi myös paikannimi. Maassamme on yhteensä 5 sen nimistä paikkaa. Ne näkyvät oheisella kartalla. Paikkojen tyyppi on maastokohde sekä talo.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko sukunimellä Nystrand jotain tekemistä näiden paikkojen kanssa ei näy tästä. Se tulee tarkistaa muualta.

Sana Nystrand esiintyy katuosoitteissa seuraavasti: Nystrandintie, Nystrandsvägen. Osoitteet on merkitty oheiseen karttaan punaisella.

Nystrandit ulkomailla

Ruotsissa Nystrand oli 417 ihmisen sukunimi vuonna 2015. Nimi on siis Ruotsissa yleisempi kuin Suomessa.

Norjassa Nystrand oli 210 ihmisen sukunimi vuonna 2015.

Tanskassa Nystrand on ollut 34 ihmisen sukunimi vuonna 2016.

9041734210
Nystrandit Pohjolassa

Yhdysvalloissa oli vuonna 2010 yhteensä 124 henkeä, joiden sukunimi oli NYSTRAND. Nimi on siellä etupäässä valkoihoisten sukunimi.

Samankaltaisia nimiä kuin Nystrand

Linkkejä muualle

Sukunimi-infossa on tietoja 23 166 sukunimestä. Sivut on luotu koneellisesti julkisista listauksista, tilastoista ja nimitutkimuksista. Tiedoissa voi olla puutteita ja virheitä. Tekijä ei tunne kaikkia yksittäisiä sukuja eikä pysty antamaan niistä lisätietoja. Kysymyksiä ja vastauksia

Släktnamnet / Surname Nystrand, Finland.

©Tuomas Salste