Nyyssölä: Sukunimi-info

Tietoja sukunimestä Nyyssölä

Nyyssölä on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on maassamme yleisyydeltään tavanomainen.

Nyyssölä-nimisten lukumäärä eri vuosina:

v. 1970 210 max

v. 2014 208

v. 2015 209

v. 2016 210

Eri vuosien luvut eivät ole täysin vertailukelpoisia. Vuoden 1970 luku on maksimi; elossa olleiden määrä oli todennäköisesti hiukan pienempi. Vuosien 2014–2016 lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä kotimaassa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Nyyssölä on noin sijalla 3 700.

Nyyssölä on suojattu sukunimi kuten nykyään kaikki Suomessa käytetyt sukunimet. Ulkopuolinen ei voi Suomessa ottaa nimekseen Nyyssölä ilman laillista hyväksyttävää syytä.

Asuinpaikat

Asuinpaikkoja
2010

Nyyssölä on tavallisimpia nimiä seuraavalla paikkakunnalla:

Listalla on kunta, jossa Nyyssölä on 30 yleisimmän sukunimen joukossa. Paikka on merkitty myös oheiseen karttaan (violetti merkki). Tiedot ovat vuodelta 2010.

Kartta ei ole kaikenkattava. Siltä puuttuvat ne kunnat, joissa Nyyssölä ei ole yleisimpien joukossa. Kartalla on yhteensä vain 37 hengen asuinpaikat. Uusimman tiedon mukaan Nyyssölä-nimisiä on 210.

Asuinpaikat 1939–1958

Asuinpaikkoja
1939–1958
Syntymäpaikkoja
1884-1932

Nyyssölä-nimisiä tiedetään asuneen ainakin viereisten karttojen mukaisilla paikkakunnilla. Asuinpaikkakartta (violetit merkit) osoittaa 14 Nyyssölän asuinpaikan. Paikkatiedot perustuvat vuosina 1939–1958 aikuisiässä kuolleiden tietoihin, eivätkä ne kata kaikkia tämännimisiä. Näiden Nyyssölä-nimisten yleisin asuinpaikka oli Lappajärvi (8 vainajaa).

Syntymäpaikkakartta (harmahtavat merkit) osoittaa, missä nuo vainajat olivat aikanaan syntyneet. On huomattava, että sukunimen muuttaminen oli 1900-luvun alkupuolella erittäin yleistä. Niinpä heillä saattoi syntyessään olla jokin muu nimi kuin Nyyssölä, tai sukunimi saattoi varsinkin lännessä puuttua kokonaan. Syntymäpaikkakarttaan on otettu miehet ja naimattomat naiset, joiden sukunimi ei ole vaihtunut avioituessa. Heitä on kartalla 6.

Kartoilla suurempi merkki tarkoittaa suurempaa henkilömäärää.

Yritystoimintaa

Toimivat oy:t
2011–2014
Lakanneet yritykset
perust. 1912
Lakanneet yritykset
perust. 1950–1995

Sana Nyyssölä tai Nyyssölän esiintyy osana yritysten nimiä ja/tai yritysten omistajilla. Yritysten kotipaikat on esitetty oheisilla kartoilla. Suurempi merkki tarkoittaa suurempaa yhtiömäärää.

Lakanneiden yritysten kartat (siniset merkit) koostuvat yrityksistä, joiden toiminta on lakannut 2010 mennessä. Vuosiluku tai ‑luvut ovat yritysten perustamisvuosia. Aineistossa on yritysnimiä ja vaihtelevasti myös omistajien nimiä.

Toimivien yritysten kartta (vihreät merkit) koostuu vuosina 2011–2014 toiminnassa olleista osakeyhtiöistä. Tässä aineistossa on vain osakeyhtiöiden nimiä, ei henkilöiden nimiä.

Paikannimi Nyyssölä

Nyyssölä (paikannimi)Katuosoitteissa

Nyyssölä on Suomessa sukunimen lisäksi myös paikannimi. Maassamme on yhteensä 8 sen nimistä paikkaa. Ne näkyvät oheisella kartalla. Paikkojen tyyppi on talo.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko nimellä Nyyssölä jotain tekemistä näiden paikkojen kanssa ei näy tästä kartasta. Se tulee tarkistaa muualta.

Sana Nyyssölä esiintyy katuosoitteissa seuraavasti: Nyyssöläntie. Sijainti on merkitty oheiseen karttaan.

Karttapaikan avulla saa Nyyssölä-paikkojen sijainnista tarkempaa tietoa.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Нюуссёля ("Njuussjolja") tarkoittaa nimeä Nyyssölä. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Ennen vanhaan, kun oikeinkirjoitus horjui, käytettiin sukunimistä mitä erilaisimpia kirjoitusmuotoja. Nÿssölä on esimerkki "vanhanaikaisesta" kirjoitusasusta. Nyyssölä olisi voitu kirjoittaa vaikkapa näin. Todelliset vanhat kirjoitusasut selviävät kirkonkirjoista; tämä esimerkki on tietokoneella keksitty.

Nimi kirjoitetaan joskus Nyyssola tai Nyyssoelae, jos ns. ääkköset eivät ole käytössä tai niitä ei tunneta.

Alkusointuiset nimet ovat sellaisia, jotka alkavat mahdollisimman samalla tavoin. Alkusointuinen nimi on vaikkapa Nyyti Nyyssölä.

Samankaltaisia nimiä kuin Nyyssölä

Linkkejä muualle

Osoitteita

Osoitteita: nyyssola.net, nyyssola.com, nyyssola.eu, nyyssola.fi, nyyssola.info, nyyssola.name, nyyssola.org, nyyssolat.com, nyyssolat.eu, nyyssolat.fi, nyyssolat.info, nyyssolat.name, nyyssolat.net, nyyssolat.org. Alleviivatut osoitteet olivat olemassa talvella 2014/2015. Osoitelista on tehty koneellisesti. Toimivuutta tai sivujen sisältöä ei ole tarkastettu.

Sukunimi-infossa on tietoja 22686 sukunimestä. Sivut on luotu koneellisesti julkisista listauksista, tilastoista ja nimitutkimuksista. Tekijä ei tunne kaikkia yksittäisiä sukuja eikä pysty antamaan niistä lisätietoja. Kysymyksiä ja vastauksia

Släktnamnet Nyyssölä i Finland. Surname Nyyssölä in Finland.

©Tuomas Salste