Ölander: Sukunimi-info

Tietoja sukunimestä Ölander

Ölander on Suomessa esiintyvä sukunimi.

Ölanderien lukumäärä eri vuosina:

v. 2014 104

v. 2015 100

v. 2016 101

Lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä kotimaassa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Ölander on noin sijalla 6 600.

Ö-kirjaimella alkavat nimet ovat Suomessa harvinaisia.

Ölander on suojattu sukunimi kuten nykyään kaikki Suomessa käytetyt sukunimet. Ulkopuolinen ei voi Suomessa ottaa nimekseen Ölander ilman laillista hyväksyttävää syytä.

Asuinpaikat

Asuinpaikkoja
1939–1958
Syntymäpaikkoja
1887-1920

Ölandereita tiedetään asuneen ainakin viereisten karttojen mukaisilla paikkakunnilla. Asuinpaikkakartta (violetit merkit) osoittaa 10 Ölanderin asuinpaikan. Paikkatiedot perustuvat vuosina 1939–1958 aikuisiässä kuolleiden tietoihin, eivätkä ne kata kaikkia tämännimisiä. Näiden Ölanderien yleisimpiä asuinpaikkoja olivat Helsinki (4 vainajaa), Turku (4) sekä Vestanfjärd (3).

Syntymäpaikkakartta (harmahtavat merkit) osoittaa, missä nuo vainajat olivat aikanaan syntyneet. On huomattava, että sukunimen muuttaminen oli 1900-luvun alkupuolella erittäin yleistä. Niinpä heillä saattoi syntyessään olla jokin muu nimi kuin Ölander, tai sukunimi saattoi varsinkin lännessä puuttua kokonaan. Syntymäpaikkakarttaan on otettu miehet ja naimattomat naiset, joiden sukunimi ei ole vaihtunut avioituessa. Heitä on kartalla 14.

Kartoilla suurempi merkki tarkoittaa suurempaa henkilömäärää.

Yritystoimintaa

Lakanneet yritykset
perust. 1897–1925
Lakanneet yritykset
perust. 1946–1977

Sana Ölander tai Ölanderin esiintyy osana yritysten nimiä ja/tai yritysten omistajilla. Yritysten kotipaikat on esitetty oheisilla kartoilla. Suurempi merkki tarkoittaa suurempaa yhtiömäärää.

Lakanneiden yritysten kartat (siniset merkit) koostuvat yrityksistä, joiden toiminta on lakannut 2010 mennessä. Vuosiluku tai ‑luvut ovat yritysten perustamisvuosia. Aineistossa on yritysnimiä ja vaihtelevasti myös omistajien nimiä.

Ölanderit ulkomailla

Ruotsissa Ölander oli 444 ihmisen sukunimi vuonna 2015. Nimi on siis Ruotsissa yleisempi kuin Suomessa.

Norjassa Ølander oli 37 ihmisen sukunimi vuonna 2015.

10144437
Ölanderit Pohjolassa

Yhdysvalloissa oli vuonna 2000 yhteensä 2 240 henkeä, joiden sukunimi oli OLANDER.

Australiassa oli vuoden 2006 paikkeilla äänioikeutettuna 36 henkeä, joiden sukunimi oli OLANDER.

Tiesitkö, että...

Nimi kirjoitetaan joskus Olander tai Oelander, jos ns. ääkköset eivät ole käytössä tai niitä ei tunneta.

Samankaltaisia nimiä kuin Ölander

Linkkejä muualle

Osoitteita

Osoitteita: olander.com, olander.eu, olander.fi, olander.info, olander.net, olander.org, olander.name, olanderit.com, olanderit.eu, olanderit.fi, olanderit.info, olanderit.name, olanderit.net, olanderit.org. Alleviivatut osoitteet olivat olemassa talvella 2014/2015. Osoitelista on tehty koneellisesti. Toimivuutta tai sivujen sisältöä ei ole tarkastettu.

Sukunimi-infossa on tietoja 22686 sukunimestä. Sivut on luotu koneellisesti julkisista listauksista, tilastoista ja nimitutkimuksista. Tekijä ei tunne kaikkia yksittäisiä sukuja eikä pysty antamaan niistä lisätietoja. Kysymyksiä ja vastauksia

Släktnamnet Ölander i Finland. Surname Ölander in Finland.

©Tuomas Salste