Ohlsson: Sukunimi-info

Tietoja sukunimestä Ohlsson

Ohlsson on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on maassamme varsin harvinainen.

Ohlssonien lukumäärä eri vuosina:

v. 1970 34 max

v. 2015 38

v. 2016 38

Eri vuosien luvut eivät ole täysin vertailukelpoisia. Vuoden 1970 luku on maksimi; elossa olleiden määrä oli todennäköisesti hiukan pienempi. Vuosien 2015–2016 lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä kotimaassa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Ohlsson on noin sijalla 14 000.

Ohlsson-nimen harvinaisuus ei ole Suomessa mitenkään poikkeuksellista. Noin joka kahdeksannella suomalaisella on vielä harvinaisempi nimi.

Ohlsson on suojattu sukunimi kuten nykyään kaikki Suomessa käytetyt sukunimet. Ulkopuolinen ei voi Suomessa ottaa nimekseen Ohlsson ilman laillista hyväksyttävää syytä.

Nimestä on olemassa variantti Olsson. Varianteissa on usein kyse saman nimen eri kirjoitusasusta, jotka ovat vakiintuneet eri sukujen tai sukuhaarojen käyttöön.

Asuinpaikat

Asuinpaikkoja
1939–1958
Syntymäpaikkoja
1888-1917

Ohlsson-nimisiä tiedetään asuneen ainakin viereisten karttojen mukaisilla paikkakunnilla. Asuinpaikkakartta (violetit merkit) osoittaa 18 Ohlssonin asuinpaikan. Paikkatiedot perustuvat vuosina 1939–1958 aikuisiässä kuolleiden tietoihin, eivätkä ne kata kaikkia tämännimisiä.

Syntymäpaikkakartta (harmahtavat merkit) osoittaa, missä nuo vainajat olivat aikanaan syntyneet. On huomattava, että sukunimen muuttaminen oli 1900-luvun alkupuolella erittäin yleistä. Niinpä heillä saattoi syntyessään olla jokin muu nimi kuin Ohlsson, tai sukunimi saattoi varsinkin lännessä puuttua kokonaan. Syntymäpaikkakarttaan on otettu miehet ja naimattomat naiset, joiden sukunimi ei ole vaihtunut avioituessa. Heitä on kartalla 16.

Kartoilla suurempi merkki tarkoittaa suurempaa henkilömäärää.

Yritystoimintaa

Lakanneet yritykset
perust. 1897–1933
Lakanneet yritykset
perust. 1978

Sana Ohlsson esiintyy osana yritysten nimiä ja/tai yritysten omistajilla. Yritysten kotipaikat on esitetty oheisilla kartoilla. Suurempi merkki tarkoittaa suurempaa yhtiömäärää.

Lakanneiden yritysten kartat (siniset merkit) koostuvat yrityksistä, joiden toiminta on lakannut 2010 mennessä. Vuosiluku tai ‑luvut ovat yritysten perustamisvuosia. Aineistossa on yritysnimiä ja vaihtelevasti myös omistajien nimiä.

Paikannimi Ohlsson

Ohlsson (paikannimi)

Ohlsson on Suomessa sukunimen lisäksi myös paikannimi. Paikka näkyy oheisella kartalla. Tyypiltään paikka on talo.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko nimellä Ohlsson jotain tekemistä tämän paikan kanssa ei näy tästä kartasta. Se tulee tarkistaa muualta.

Karttapaikan avulla saa Ohlsson-paikkojen sijainnista tarkempaa tietoa.

Ohlssonit ulkomailla

Ruotsissa Ohlsson oli 4 531 ihmisen sukunimi vuonna 2015. Nimi on siis Ruotsissa yleisempi kuin Suomessa.

Norjassa Ohlsson oli 62 ihmisen sukunimi vuonna 2015.

Tanskassa Ohlsson on ollut 118 ihmisen sukunimi vuonna 2016.

38453111862
Ohlssonit Pohjolassa

Espanjassa oli vuonna 2014 yhteensä 41 henkeä, joiden sukunimi oli OHLSSON.

Yhdysvalloissa oli vuonna 2000 yhteensä 363 henkeä, joiden sukunimi oli OHLSSON.

Australiassa oli vuoden 2006 paikkeilla äänioikeutettuna 40 henkeä, joiden sukunimi oli OHLSSON.

Samankaltaisia nimiä kuin Ohlsson

Linkkejä muualle

Sukunimi-infossa on tietoja 22686 sukunimestä. Sivut on luotu koneellisesti julkisista listauksista, tilastoista ja nimitutkimuksista. Tekijä ei tunne kaikkia yksittäisiä sukuja eikä pysty antamaan niistä lisätietoja. Kysymyksiä ja vastauksia

Släktnamnet Ohlsson i Finland. Surname Ohlsson in Finland.

©Tuomas Salste