Ohra-aho: Sukunimi-info

Tietoja sukunimestä Ohra-aho

Ohra-aho on Suomessa esiintyvä sukunimi.

Ohra-aho-nimisten lukumäärä eri vuosina:

v. 1970 184 max

v. 2014 167

v. 2015 167

v. 2016 166

Eri vuosien luvut eivät ole täysin vertailukelpoisia. Vuoden 1970 luku on maksimi; elossa olleiden määrä oli todennäköisesti hiukan pienempi. Vuosien 2014–2016 lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä kotimaassa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Ohra-aho on noin sijalla 4 400.

Ohra-aho on suojattu sukunimi kuten nykyään kaikki Suomessa käytetyt sukunimet. Ulkopuolinen ei voi Suomessa ottaa nimekseen Ohra-aho ilman laillista hyväksyttävää syytä.

Asuinpaikat

Asuinpaikkoja
1939–1958
Syntymäpaikkoja
1895-1922

Ohra-aho-nimisiä tiedetään asuneen ainakin viereisten karttojen mukaisilla paikkakunnilla. Asuinpaikkakartta (violetit merkit) osoittaa 12 Ohra-ahon asuinpaikan. Paikkatiedot perustuvat vuosina 1939–1958 aikuisiässä kuolleiden tietoihin, eivätkä ne kata kaikkia tämännimisiä. Näiden Ohra-aho-nimisten yleisimpiä asuinpaikkoja olivat Petäjävesi (4 vainajaa) sekä Pyhäjärvi Ol (3).

Syntymäpaikkakartta (harmahtavat merkit) osoittaa, missä nuo vainajat olivat aikanaan syntyneet. On huomattava, että sukunimen muuttaminen oli 1900-luvun alkupuolella erittäin yleistä. Niinpä heillä saattoi syntyessään olla jokin muu nimi kuin Ohra-aho, tai sukunimi saattoi varsinkin lännessä puuttua kokonaan. Syntymäpaikkakarttaan on otettu miehet ja naimattomat naiset, joiden sukunimi ei ole vaihtunut avioituessa. Heitä on kartalla 10.

Kartoilla suurempi merkki tarkoittaa suurempaa henkilömäärää.

Paikannimi Ohra-aho

Ohra-aho (paikannimi)Katuosoitteissa

Ohra-aho on Suomessa sukunimen lisäksi myös paikannimi. Maassamme on yhteensä 27 sen nimistä paikkaa. Ne näkyvät oheisella kartalla. Paikkojen tyyppi on maastokohde, metsäalue, pelto/niitty sekä talo.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko nimellä Ohra-aho jotain tekemistä näiden paikkojen kanssa ei näy tästä kartasta. Se tulee tarkistaa muualta.

Sana Ohra-aho esiintyy katuosoitteissa seuraavasti: Ohra-ahontie. Sijainti on merkitty oheiseen karttaan.

Karttapaikan avulla saa Ohra-aho-paikkojen sijainnista tarkempaa tietoa.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Охра-ахо tarkoittaa nimeä Ohra-aho. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Ennen vanhaan, kun oikeinkirjoitus horjui, käytettiin sukunimistä mitä erilaisimpia kirjoitusmuotoja. Ochra=ahå on esimerkki "vanhanaikaisesta" kirjoitusasusta. Ohra-aho olisi voitu kirjoittaa vaikkapa näin. Todelliset vanhat kirjoitusasut selviävät kirkonkirjoista; tämä esimerkki on tietokoneella keksitty.

Samankaltaisia nimiä kuin Ohra-aho

Linkkejä muualle

Osoitteita

Osoitteita: ohra-aho.com, ohra-aho.fi, ohra-aho.org, ohra-aho.eu, ohra-aho.info, ohra-aho.name, ohra-aho.net, ohra-ahot.com, ohra-ahot.eu, ohra-ahot.fi, ohra-ahot.info, ohra-ahot.name, ohra-ahot.net, ohra-ahot.org. Alleviivatut osoitteet olivat olemassa talvella 2014/2015. Osoitelista on tehty koneellisesti. Toimivuutta tai sivujen sisältöä ei ole tarkastettu.

Sukunimi-infossa on tietoja 22686 sukunimestä. Sivut on luotu koneellisesti julkisista listauksista, tilastoista ja nimitutkimuksista. Tekijä ei tunne kaikkia yksittäisiä sukuja eikä pysty antamaan niistä lisätietoja. Kysymyksiä ja vastauksia

Släktnamnet Ohra-aho i Finland. Surname Ohra-aho in Finland.

©Tuomas Salste