Ohralahti: Sukunimi-info

Tietoja sukunimestä Ohralahti

Ohralahti on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on maassamme varsin harvinainen.

Ohralahtien lukumäärä eri vuosina:

v. 2015 42

v. 2016 41

Lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä kotimaassa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Ohralahti on noin sijalla 13 000.

Ohralahti-nimen harvinaisuus ei ole Suomessa mitenkään poikkeuksellista. Noin joka kahdeksannella suomalaisella on vielä harvinaisempi nimi.

Ohralahti on suojattu sukunimi kuten nykyään kaikki Suomessa käytetyt sukunimet. Ulkopuolinen ei voi Suomessa ottaa nimekseen Ohralahti ilman laillista hyväksyttävää syytä.

Paikannimi Ohralahti

Ohralahti (paikannimi)Katuosoitteissa

Ohralahti on Suomessa sukunimen lisäksi myös paikannimi. Maassamme on yhteensä 4 sen nimistä paikkaa. Ne näkyvät oheisella kartalla. Paikkojen tyyppi on talo sekä vesialue.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko nimellä Ohralahti jotain tekemistä näiden paikkojen kanssa ei näy tästä kartasta. Se tulee tarkistaa muualta.

Sana Ohralahti esiintyy katuosoitteissa seuraavasti: Ohralahdenpolku, Ohralahdentie. Osoitteet on merkitty oheiseen karttaan.

Karttapaikan avulla saa Ohralahti-paikkojen sijainnista tarkempaa tietoa.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Охралахти tarkoittaa nimeä Ohralahti. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Ennen vanhaan, kun oikeinkirjoitus horjui, käytettiin sukunimistä mitä erilaisimpia kirjoitusmuotoja. Ochralachtj on esimerkki "vanhanaikaisesta" kirjoitusasusta. Ohralahti olisi voitu kirjoittaa vaikkapa näin. Todelliset vanhat kirjoitusasut selviävät kirkonkirjoista; tämä esimerkki on tietokoneella keksitty.

Samankaltaisia nimiä kuin Ohralahti

Linkkejä muualle

Sukunimi-infossa on tietoja 22686 sukunimestä. Sivut on luotu koneellisesti julkisista listauksista, tilastoista ja nimitutkimuksista. Tekijä ei tunne kaikkia yksittäisiä sukuja eikä pysty antamaan niistä lisätietoja. Kysymyksiä ja vastauksia

Släktnamnet Ohralahti i Finland. Surname Ohralahti in Finland.

©Tuomas Salste