Ohtamaa: Sukunimi-info

Tietoja sukunimestä Ohtamaa

Ohtamaa on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on maassamme yleisyydeltään tavanomainen.

Ohtamaiden määrä on noussut takavuosista. Lukumäärä eri vuosina:

v. 1970 170 max

v. 2014 258

v. 2015 269

v. 2016 271

Eri vuosien luvut eivät ole täysin vertailukelpoisia. Vuoden 1970 luku on maksimi; elossa olleiden määrä oli todennäköisesti hiukan pienempi. Vuosien 2014–2016 lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä kotimaassa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Ohtamaa on noin sijalla 2 900.

Ohtamaa on suojattu sukunimi kuten nykyään kaikki Suomessa käytetyt sukunimet. Ulkopuolinen ei voi Suomessa ottaa nimekseen Ohtamaa ilman laillista hyväksyttävää syytä.

Asuinpaikat

Asuinpaikkoja
2010

Ohtamaa on tavallisimpia nimiä seuraavalla paikkakunnalla:

Listalla on kunta, jossa Ohtamaa on 30 yleisimmän sukunimen joukossa. Paikka on merkitty myös oheiseen karttaan (violetti merkki). Tiedot ovat vuodelta 2010.

Kartta ei ole kaikenkattava. Siltä puuttuvat ne kunnat, joissa Ohtamaa ei ole yleisimpien joukossa. Kartalla on yhteensä vain 84 hengen asuinpaikat. Uusimman tiedon mukaan Ohtamaita on 271.

Asuinpaikat 1939–1958

Asuinpaikkoja
1939–1958

Ohtamaita tiedetään asuneen ainakin viereisten karttojen mukaisilla paikkakunnilla. Asuinpaikkakartta (violetit merkit) osoittaa 9 Ohtamaan asuinpaikan. Paikkatiedot perustuvat vuosina 1939–1958 aikuisiässä kuolleiden tietoihin, eivätkä ne kata kaikkia tämännimisiä.

Kartalla suurempi merkki tarkoittaa suurempaa henkilömäärää.

Yritystoimintaa

Lakanneet yritykset
perust. 1965–2000
Toimivat oy:t
2011–2014

Sana Ohtamaa tai Ohtamaan esiintyy osana yritysten nimiä ja/tai yritysten omistajilla. Yritysten kotipaikat on esitetty oheisilla kartoilla. Suurempi merkki tarkoittaa suurempaa yhtiömäärää.

Lakanneiden yritysten kartta (siniset merkit) koostuu yrityksistä, joiden toiminta on lakannut 2010 mennessä. Vuosiluku tai ‑luvut ovat yritysten perustamisvuosia. Aineistossa on yritysnimiä ja vaihtelevasti myös omistajien nimiä.

Toimivien yritysten kartta (vihreät merkit) koostuu vuosina 2011–2014 toiminnassa olleista osakeyhtiöistä. Tässä aineistossa on vain osakeyhtiöiden nimiä, ei henkilöiden nimiä.

Paikannimi Ohtamaa

Ohtamaa (paikannimi)

Ohtamaa on Suomessa sukunimen lisäksi myös paikannimi. Paikka näkyy oheisella kartalla. Tyypiltään paikka on talo.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko nimellä Ohtamaa jotain tekemistä tämän paikan kanssa ei näy tästä kartasta. Se tulee tarkistaa muualta.

Karttapaikan avulla saa Ohtamaa-paikkojen sijainnista tarkempaa tietoa.

Ohtamaat ulkomailla

Ruotsissa Ohtamaa oli 33 ihmisen sukunimi vuonna 2015.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Охтамаа tarkoittaa nimeä Ohtamaa. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Ennen vanhaan, kun oikeinkirjoitus horjui, käytettiin sukunimistä mitä erilaisimpia kirjoitusmuotoja. Ochtama on esimerkki "vanhanaikaisesta" kirjoitusasusta. Ohtamaa olisi voitu kirjoittaa vaikkapa näin. Todelliset vanhat kirjoitusasut selviävät kirkonkirjoista; tämä esimerkki on tietokoneella keksitty.

Alkusointuiset nimet ovat sellaisia, jotka alkavat mahdollisimman samalla tavoin. Alkusointuinen nimi on vaikkapa Ohto Ohtamaa.

Samankaltaisia nimiä kuin Ohtamaa

Linkkejä muualle

Osoitteita

Osoitteita: ohtamaa.com, ohtamaa.eu, ohtamaa.fi, ohtamaa.info, ohtamaa.name, ohtamaa.net, ohtamaa.org, ohtamaat.com, ohtamaat.eu, ohtamaat.fi, ohtamaat.info, ohtamaat.name, ohtamaat.net, ohtamaat.org. Osoitelista on tehty koneellisesti. Toimivuutta tai sivujen sisältöä ei ole tarkastettu.

Sukunimi-infossa on tietoja 22686 sukunimestä. Sivut on luotu koneellisesti julkisista listauksista, tilastoista ja nimitutkimuksista. Tekijä ei tunne kaikkia yksittäisiä sukuja eikä pysty antamaan niistä lisätietoja. Kysymyksiä ja vastauksia

Släktnamnet Ohtamaa i Finland. Surname Ohtamaa in Finland.

©Tuomas Salste