Oikarainen: Sukunimi-info

Tietoja sukunimestä Oikarainen

Oikarainen on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on maassamme yleisyydeltään tavanomainen.

Oikaraisten määrä on noussut takavuosista. Lukumäärä eri vuosina:

v. 1970 376 max

v. 2014 452

v. 2015 456

v. 2016 459

Eri vuosien luvut eivät ole täysin vertailukelpoisia. Vuoden 1970 luku on maksimi; elossa olleiden määrä oli todennäköisesti hiukan pienempi. Vuosien 2014–2016 lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä kotimaassa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Oikarainen on noin sijalla 1 900.

Oikarainen on suojattu sukunimi kuten nykyään kaikki Suomessa käytetyt sukunimet. Ulkopuolinen ei voi Suomessa ottaa nimekseen Oikarainen ilman laillista hyväksyttävää syytä.

Asuinpaikat

Asuinpaikkoja
2010

Oikarainen on tavallisimpia nimiä seuraavalla paikkakunnalla:

Listalla on kunta, jossa Oikarainen on 30 yleisimmän sukunimen joukossa. Paikka on merkitty myös oheiseen karttaan (violetti merkki). Tiedot ovat vuodelta 2010.

Kartta ei ole kaikenkattava. Siltä puuttuvat ne kunnat, joissa Oikarainen ei ole yleisimpien joukossa. Kartalla on yhteensä vain 70 hengen asuinpaikat. Uusimman tiedon mukaan Oikaraisia on 459.

Asuinpaikat 1939–1958

Asuinpaikkoja
1939–1958
Syntymäpaikkoja
1884-1925

Oikaraisia tiedetään asuneen ainakin viereisten karttojen mukaisilla paikkakunnilla. Asuinpaikkakartta (violetit merkit) osoittaa 19 Oikaraisen asuinpaikan. Paikkatiedot perustuvat vuosina 1939–1958 aikuisiässä kuolleiden tietoihin, eivätkä ne kata kaikkia tämännimisiä. Näiden Oikaraisten yleisimpiä asuinpaikkoja olivat Kuusamo (11 vainajaa), Rovaniemi (5) sekä Posio (5).

Syntymäpaikkakartta (harmahtavat merkit) osoittaa, missä nuo vainajat olivat aikanaan syntyneet. On huomattava, että sukunimen muuttaminen oli 1900-luvun alkupuolella erittäin yleistä. Niinpä heillä saattoi syntyessään olla jokin muu nimi kuin Oikarainen, tai sukunimi saattoi varsinkin lännessä puuttua kokonaan. Syntymäpaikkakarttaan on otettu miehet ja naimattomat naiset, joiden sukunimi ei ole vaihtunut avioituessa. Heitä on kartalla 11.

Kartoilla suurempi merkki tarkoittaa suurempaa henkilömäärää.

Yritystoimintaa

Toimivat oy:t
2011–2014
Lakanneet yritykset
perust. 1942
Lakanneet yritykset
perust. 1964–1994

Sana Oikarainen tai Oikaraisen esiintyy osana yritysten nimiä ja/tai yritysten omistajilla. Yritysten kotipaikat on esitetty oheisilla kartoilla. Suurempi merkki tarkoittaa suurempaa yhtiömäärää.

Lakanneiden yritysten kartat (siniset merkit) koostuvat yrityksistä, joiden toiminta on lakannut 2010 mennessä. Vuosiluku tai ‑luvut ovat yritysten perustamisvuosia. Aineistossa on yritysnimiä ja vaihtelevasti myös omistajien nimiä.

Toimivien yritysten kartta (vihreät merkit) koostuu vuosina 2011–2014 toiminnassa olleista osakeyhtiöistä. Tässä aineistossa on vain osakeyhtiöiden nimiä, ei henkilöiden nimiä.

Paikannimi Oikarainen

Oikarainen (paikannimi)

Oikarainen on Suomessa sukunimen lisäksi myös paikannimi. Maassamme on yhteensä 2 sen nimistä paikkaa. Ne näkyvät oheisella kartalla. Paikkojen tyyppi on kylä/kaupunginosa/kulmakunta sekä talo.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko nimellä Oikarainen jotain tekemistä näiden paikkojen kanssa ei näy tästä kartasta. Se tulee tarkistaa muualta.

Karttapaikan avulla saa Oikarainen-paikkojen sijainnista tarkempaa tietoa.

Oikaraiset ulkomailla

Ruotsissa Oikarainen oli 14 ihmisen sukunimi vuonna 2015.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Ойкарайнен tarkoittaa nimeä Oikarainen. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Ennen vanhaan, kun oikeinkirjoitus horjui, käytettiin sukunimistä mitä erilaisimpia kirjoitusmuotoja. Oicarain on esimerkki "vanhanaikaisesta" kirjoitusasusta. Oikarainen olisi voitu kirjoittaa vaikkapa näin. Todelliset vanhat kirjoitusasut selviävät kirkonkirjoista; tämä esimerkki on tietokoneella keksitty.

Samankaltaisia nimiä kuin Oikarainen

Linkkejä muualle

Osoitteita

Osoitteita: oikarainen.com, oikarainen.fi, oikarainen.eu, oikarainen.info, oikarainen.name, oikarainen.net, oikarainen.org, oikaraiset.com, oikaraiset.eu, oikaraiset.fi, oikaraiset.info, oikaraiset.name, oikaraiset.net, oikaraiset.org. Alleviivatut osoitteet olivat olemassa talvella 2014/2015. Osoitelista on tehty koneellisesti. Toimivuutta tai sivujen sisältöä ei ole tarkastettu.

Sukunimi-infossa on tietoja 22686 sukunimestä. Sivut on luotu koneellisesti julkisista listauksista, tilastoista ja nimitutkimuksista. Tekijä ei tunne kaikkia yksittäisiä sukuja eikä pysty antamaan niistä lisätietoja. Kysymyksiä ja vastauksia

Släktnamnet Oikarainen i Finland. Surname Oikarainen in Finland.

©Tuomas Salste