Oiva: Sukunimi-info

Tietoja sukunimestä Oiva

Oiva on Suomessa esiintyvä sukunimi.

Oivien määrä on noussut takavuosista. Lukumäärä eri vuosina:

v. 1970 136 max

v. 1985 110

v. 2014 157

v. 2015 159

v. 2016 159

Eri vuosien luvut eivät ole täysin vertailukelpoisia. Vuoden 1970 luku on maksimi; elossa olleiden määrä oli todennäköisesti hiukan pienempi. Vuosien 2014–2016 lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä kotimaassa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Oiva on noin sijalla 4 600.

Verrattuna muihin sukunimiin Oiva on lyhyt nimi.

Oiva on suojattu sukunimi kuten nykyään kaikki Suomessa käytetyt sukunimet. Ulkopuolinen ei voi Suomessa ottaa nimekseen Oiva ilman laillista hyväksyttävää syytä.

Asuinpaikat

Asuinpaikkoja
2010

Oiva on tavallisimpia nimiä seuraavalla paikkakunnalla:

Listalla on kunta, jossa Oiva on 30 yleisimmän sukunimen joukossa. Paikka on merkitty myös oheiseen karttaan (violetti merkki). Tiedot ovat vuodelta 2010.

Kartta ei ole kaikenkattava. Siltä puuttuvat ne kunnat, joissa Oiva ei ole yleisimpien joukossa. Kartalla on yhteensä vain 27 hengen asuinpaikat. Uusimman tiedon mukaan Oivia on 159.

Asuinpaikat 1939–1958

Asuinpaikkoja
1939–1958

Oivia tiedetään asuneen ainakin viereisten karttojen mukaisilla paikkakunnilla. Asuinpaikkakartta (violetit merkit) osoittaa 14 Oivan asuinpaikan. Paikkatiedot perustuvat vuosina 1939–1958 aikuisiässä kuolleiden tietoihin, eivätkä ne kata kaikkia tämännimisiä.

Kartalla suurempi merkki tarkoittaa suurempaa henkilömäärää.

Yritystoimintaa

Toimivat oy:t
2011–2014
Lakanneet yritykset
perust. 1897–1944
Lakanneet yritykset
perust. 1945–2003

Sana Oiva tai Oivan esiintyy osana yritysten nimiä ja/tai yritysten omistajilla. Yritysten kotipaikat on esitetty oheisilla kartoilla. Suurempi merkki tarkoittaa suurempaa yhtiömäärää.

Lakanneiden yritysten kartat (siniset merkit) koostuvat yrityksistä, joiden toiminta on lakannut 2010 mennessä. Vuosiluku tai ‑luvut ovat yritysten perustamisvuosia. Aineistossa on yritysnimiä ja vaihtelevasti myös omistajien nimiä.

Toimivien yritysten kartta (vihreät merkit) koostuu vuosina 2011–2014 toiminnassa olleista osakeyhtiöistä. Tässä aineistossa on vain osakeyhtiöiden nimiä, ei henkilöiden nimiä.

Paikannimi Oiva

Oiva (paikannimi)Katuosoitteissa

Oiva on Suomessa sukunimen lisäksi myös paikannimi. Paikka näkyy oheisella kartalla. Tyypiltään paikka on kylä/kaupunginosa/kulmakunta.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko nimellä Oiva jotain tekemistä tämän paikan kanssa ei näy tästä kartasta. Se tulee tarkistaa muualta.

Sana Oiva esiintyy katuosoitteissa seuraavasti: Oivakuja, Oivankatu, Oivankuja, Oivanpolku, Oivantie. Osoitteet on merkitty oheiseen karttaan.

Karttapaikan avulla saa Oiva-paikkojen sijainnista tarkempaa tietoa.

Etunimi Oiva

Oiva on myös miehen etunimi. Vuonna 2016 Oiva oli yhtenä etunimenä 5 560 miehellä, mikä tarkoittaa, että noin joka 500:s mies oli etunimeltään Oiva. Juuri etunimenä Oiva onkin yleisempi, sillä samaan aikaan se oli vain 159 suomalaisen sukunimi. Luvut koskevat Suomen kansalaisia.

Oivat ulkomailla

Ruotsissa Oiva oli 16 ihmisen sukunimi vuonna 2015.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Ойва tarkoittaa nimeä Oiva. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Ennen vanhaan, kun oikeinkirjoitus horjui, käytettiin sukunimistä mitä erilaisimpia kirjoitusmuotoja. Oifwa on esimerkki "vanhanaikaisesta" kirjoitusasusta. Oiva olisi voitu kirjoittaa vaikkapa näin. Todelliset vanhat kirjoitusasut selviävät kirkonkirjoista; tämä esimerkki on tietokoneella keksitty.

Alkusointuiset nimet ovat sellaisia, jotka alkavat mahdollisimman samalla tavoin. Alkusointuinen nimi on vaikkapa Oivi Oiva.

Samankaltaisia nimiä kuin Oiva

Linkkejä muualle

Osoitteita

Osoitteita: oiva.eu, oiva.fi, oiva.org, oiva.com, oiva.info, oiva.name, oiva.net. Alleviivatut osoitteet olivat olemassa talvella 2014/2015. Osoitelista on tehty koneellisesti. Toimivuutta tai sivujen sisältöä ei ole tarkastettu.

Sukunimi-infossa on tietoja 22686 sukunimestä. Sivut on luotu koneellisesti julkisista listauksista, tilastoista ja nimitutkimuksista. Tekijä ei tunne kaikkia yksittäisiä sukuja eikä pysty antamaan niistä lisätietoja. Kysymyksiä ja vastauksia

Släktnamnet Oiva i Finland. Surname Oiva in Finland.

©Tuomas Salste