Ojakangas: Sukunimi-info

Tietoja sukunimestä Ojakangas

Ojakangas on Suomessa esiintyvä sukunimi.

Ojakankaiden lukumäärä eri vuosina:

v. 1970 103 max

v. 2014 110

v. 2015 111

v. 2016 110

Eri vuosien luvut eivät ole täysin vertailukelpoisia. Vuoden 1970 luku on maksimi; elossa olleiden määrä oli todennäköisesti hiukan pienempi. Vuosien 2014–2016 lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä kotimaassa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Ojakangas on noin sijalla 6 200.

Ojakangas on suojattu sukunimi kuten nykyään kaikki Suomessa käytetyt sukunimet. Ulkopuolinen ei voi Suomessa ottaa nimekseen Ojakangas ilman laillista hyväksyttävää syytä.

Asuinpaikat

Asuinpaikkoja
1939–1958
Syntymäpaikkoja
1887-1922

Ojakankaita tiedetään asuneen ainakin viereisten karttojen mukaisilla paikkakunnilla. Asuinpaikkakartta (violetit merkit) osoittaa 16 Ojakankaan asuinpaikan. Paikkatiedot perustuvat vuosina 1939–1958 aikuisiässä kuolleiden tietoihin, eivätkä ne kata kaikkia tämännimisiä. Näiden Ojakankaiden yleisimpiä asuinpaikkoja olivat Pyhäjoki (4 vainajaa), Nivala (3) sekä Sievi (3).

Syntymäpaikkakartta (harmahtavat merkit) osoittaa, missä nuo vainajat olivat aikanaan syntyneet. On huomattava, että sukunimen muuttaminen oli 1900-luvun alkupuolella erittäin yleistä. Niinpä heillä saattoi syntyessään olla jokin muu nimi kuin Ojakangas, tai sukunimi saattoi varsinkin lännessä puuttua kokonaan. Syntymäpaikkakarttaan on otettu miehet ja naimattomat naiset, joiden sukunimi ei ole vaihtunut avioituessa. Heitä on kartalla 14.

Kartoilla suurempi merkki tarkoittaa suurempaa henkilömäärää.

Yritystoimintaa

Lakanneet yritykset
perust. 1936
Lakanneet yritykset
perust. 1958–1996

Sana Ojakangas esiintyy osana yritysten nimiä ja/tai yritysten omistajilla. Yritysten kotipaikat on esitetty oheisilla kartoilla. Suurempi merkki tarkoittaa suurempaa yhtiömäärää.

Lakanneiden yritysten kartat (siniset merkit) koostuvat yrityksistä, joiden toiminta on lakannut 2010 mennessä. Vuosiluku tai ‑luvut ovat yritysten perustamisvuosia. Aineistossa on yritysnimiä ja vaihtelevasti myös omistajien nimiä.

Paikannimi Ojakangas

Ojakangas (paikannimi)Katuosoitteissa

Ojakangas on Suomessa sukunimen lisäksi myös paikannimi. Maassamme on yhteensä 45 sen nimistä paikkaa. Ne näkyvät oheisella kartalla. Paikkojen tyyppi on kohouma, maastokohde, metsäalue, rakennus sekä talo.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko nimellä Ojakangas jotain tekemistä näiden paikkojen kanssa ei näy tästä kartasta. Se tulee tarkistaa muualta.

Sana Ojakangas esiintyy katuosoitteissa seuraavasti: Ojakankaantie. Sijainti on merkitty oheiseen karttaan.

Karttapaikan avulla saa Ojakangas-paikkojen sijainnista tarkempaa tietoa.

Ojakankaat ulkomailla

Ruotsissa Ojakangas oli 32 ihmisen sukunimi vuonna 2015.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Оякангас tarkoittaa nimeä Ojakangas. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Ennen vanhaan, kun oikeinkirjoitus horjui, käytettiin sukunimistä mitä erilaisimpia kirjoitusmuotoja. Oiacangas on esimerkki "vanhanaikaisesta" kirjoitusasusta. Ojakangas olisi voitu kirjoittaa vaikkapa näin. Todelliset vanhat kirjoitusasut selviävät kirkonkirjoista; tämä esimerkki on tietokoneella keksitty.

Samankaltaisia nimiä kuin Ojakangas

Linkkejä muualle

Osoitteita

Osoitteita: ojakangas.com, ojakangas.eu, ojakangas.fi, ojakangas.info, ojakangas.name, ojakangas.net, ojakangas.org, ojakankaat.com, ojakankaat.eu, ojakankaat.fi, ojakankaat.info, ojakankaat.name, ojakankaat.net, ojakankaat.org. Osoitelista on tehty koneellisesti. Toimivuutta tai sivujen sisältöä ei ole tarkastettu.

Sukunimi-infossa on tietoja 22686 sukunimestä. Sivut on luotu koneellisesti julkisista listauksista, tilastoista ja nimitutkimuksista. Tekijä ei tunne kaikkia yksittäisiä sukuja eikä pysty antamaan niistä lisätietoja. Kysymyksiä ja vastauksia

Släktnamnet Ojakangas i Finland. Surname Ojakangas in Finland.

©Tuomas Salste