Ojalehto: Sukunimi-info

Tietoja sukunimestä Ojalehto

Ojalehto on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on maassamme melko yleinen.

Ojalehtojen määrä on noussut takavuosista. Lukumäärä eri vuosina:

v. 1970 421 max

v. 2014 502

v. 2015 502

v. 2016 502

Eri vuosien luvut eivät ole täysin vertailukelpoisia. Vuoden 1970 luku on maksimi; elossa olleiden määrä oli todennäköisesti hiukan pienempi. Vuosien 2014–2016 lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä kotimaassa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Ojalehto on noin sijalla 1 700.

Ojalehto on suojattu sukunimi kuten nykyään kaikki Suomessa käytetyt sukunimet. Ulkopuolinen ei voi Suomessa ottaa nimekseen Ojalehto ilman laillista hyväksyttävää syytä.

Asuinpaikat

Asuinpaikkoja
2010

Ojalehto on tavallisimpia nimiä seuraavalla paikkakunnalla:

Listalla on kunta, jossa Ojalehto on 30 yleisimmän sukunimen joukossa. Paikka on merkitty myös oheiseen karttaan (violetti merkki). Tiedot ovat vuodelta 2010.

Kartta ei ole kaikenkattava. Siltä puuttuvat ne kunnat, joissa Ojalehto ei ole yleisimpien joukossa. Kartalla on yhteensä vain 35 hengen asuinpaikat. Uusimman tiedon mukaan Ojalehtoja on 502.

Asuinpaikat 1939–1958

Asuinpaikkoja
1939–1958
Syntymäpaikkoja
1884-1925

Ojalehtoja tiedetään asuneen ainakin viereisten karttojen mukaisilla paikkakunnilla. Asuinpaikkakartta (violetit merkit) osoittaa 35 Ojalehdon asuinpaikan. Paikkatiedot perustuvat vuosina 1939–1958 aikuisiässä kuolleiden tietoihin, eivätkä ne kata kaikkia tämännimisiä. Näiden Ojalehtojen yleisimpiä asuinpaikkoja olivat Nivala (12 vainajaa), Kärsämäki (10) sekä Sievi (3). Valtaosa asui Pohjois-Pohjanmaalla ja Karjalan kannaksella.

Syntymäpaikkakartta (harmahtavat merkit) osoittaa, missä nuo vainajat olivat aikanaan syntyneet. On huomattava, että sukunimen muuttaminen oli 1900-luvun alkupuolella erittäin yleistä. Niinpä heillä saattoi syntyessään olla jokin muu nimi kuin Ojalehto, tai sukunimi saattoi varsinkin lännessä puuttua kokonaan. Syntymäpaikkakarttaan on otettu miehet ja naimattomat naiset, joiden sukunimi ei ole vaihtunut avioituessa. Heitä on kartalla 19.

Kartoilla suurempi merkki tarkoittaa suurempaa henkilömäärää.

Yritystoimintaa

Lakanneet yritykset
perust. 1946–2003
Toimivat oy:t
2011–2014

Sana Ojalehto tai Ojalehdon esiintyy osana yritysten nimiä ja/tai yritysten omistajilla. Yritysten kotipaikat on esitetty oheisilla kartoilla. Suurempi merkki tarkoittaa suurempaa yhtiömäärää.

Lakanneiden yritysten kartta (siniset merkit) koostuu yrityksistä, joiden toiminta on lakannut 2010 mennessä. Vuosiluku tai ‑luvut ovat yritysten perustamisvuosia. Aineistossa on yritysnimiä ja vaihtelevasti myös omistajien nimiä.

Toimivien yritysten kartta (vihreät merkit) koostuu vuosina 2011–2014 toiminnassa olleista osakeyhtiöistä. Tässä aineistossa on vain osakeyhtiöiden nimiä, ei henkilöiden nimiä.

Paikannimi Ojalehto

Ojalehto (paikannimi)Katuosoitteissa

Ojalehto on Suomessa sukunimen lisäksi myös paikannimi. Maassamme on yhteensä 25 sen nimistä paikkaa. Ne näkyvät oheisella kartalla. Paikkojen tyyppi on kylä/kaupunginosa/kulmakunta, maastokohde, metsäalue sekä talo.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko nimellä Ojalehto jotain tekemistä näiden paikkojen kanssa ei näy tästä kartasta. Se tulee tarkistaa muualta.

Sana Ojalehto esiintyy katuosoitteissa seuraavasti: Ojalehdonkuja, Ojalehdontie, Ojalehto. Osoitteet on merkitty oheiseen karttaan.

Karttapaikan avulla saa Ojalehto-paikkojen sijainnista tarkempaa tietoa.

Ojalehdot ulkomailla

Ruotsissa Ojalehto oli 32 ihmisen sukunimi vuonna 2015.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Оялехто tarkoittaa nimeä Ojalehto. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Ennen vanhaan, kun oikeinkirjoitus horjui, käytettiin sukunimistä mitä erilaisimpia kirjoitusmuotoja. Oialechtå on esimerkki "vanhanaikaisesta" kirjoitusasusta. Ojalehto olisi voitu kirjoittaa vaikkapa näin. Todelliset vanhat kirjoitusasut selviävät kirkonkirjoista; tämä esimerkki on tietokoneella keksitty.

Samankaltaisia nimiä kuin Ojalehto

Linkkejä muualle

Osoitteita

Osoitteita: ojalehto.com, ojalehto.eu, ojalehto.fi, ojalehdot.com, ojalehdot.eu, ojalehdot.fi, ojalehdot.info, ojalehdot.name, ojalehdot.net, ojalehdot.org, ojalehto.info, ojalehto.name, ojalehto.net, ojalehto.org. Alleviivatut osoitteet olivat olemassa talvella 2014/2015. Osoitelista on tehty koneellisesti. Toimivuutta tai sivujen sisältöä ei ole tarkastettu.

Sukunimi-infossa on tietoja 22686 sukunimestä. Sivut on luotu koneellisesti julkisista listauksista, tilastoista ja nimitutkimuksista. Tekijä ei tunne kaikkia yksittäisiä sukuja eikä pysty antamaan niistä lisätietoja. Kysymyksiä ja vastauksia

Släktnamnet Ojalehto i Finland. Surname Ojalehto in Finland.

©Tuomas Salste