Ojaniemi: Sukunimi-info

Tietoja sukunimestä Ojaniemi

Ojaniemi on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on maassamme melko yleinen. Noin joka 9 000:s suomalainen on Ojaniemi.

Ojaniemien lukumäärä eri vuosina:

v. 1970 547 max

v. 2014 579

v. 2015 578

v. 2016 578

Eri vuosien luvut eivät ole täysin vertailukelpoisia. Vuoden 1970 luku on maksimi; elossa olleiden määrä oli todennäköisesti hiukan pienempi. Vuosien 2014–2016 lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä kotimaassa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Ojaniemi on noin sijalla 1 500.

Ojaniemi on suojattu sukunimi kuten nykyään kaikki Suomessa käytetyt sukunimet. Ulkopuolinen ei voi Suomessa ottaa nimekseen Ojaniemi ilman laillista hyväksyttävää syytä.

Asuinpaikat

Asuinpaikkoja
1939–1958
Syntymäpaikkoja
1885-1924

Ojaniemiä tiedetään asuneen ainakin viereisten karttojen mukaisilla paikkakunnilla. Asuinpaikkakartta (violetit merkit) osoittaa 60 Ojaniemen asuinpaikan. Paikkatiedot perustuvat vuosina 1939–1958 aikuisiässä kuolleiden tietoihin, eivätkä ne kata kaikkia tämännimisiä. Näiden Ojaniemien yleisimpiä asuinpaikkoja olivat Ilmajoki (8 vainajaa), Jalasjärvi (5), Kauhajoki (3), Helsinki (3), Kihniö (3), Kerava (3) sekä Tampere (3). Valtaosa asui Uudellamaalla ja Länsi-Suomessa.

Syntymäpaikkakartta (harmahtavat merkit) osoittaa, missä nuo vainajat olivat aikanaan syntyneet. On huomattava, että sukunimen muuttaminen oli 1900-luvun alkupuolella erittäin yleistä. Niinpä heillä saattoi syntyessään olla jokin muu nimi kuin Ojaniemi, tai sukunimi saattoi varsinkin lännessä puuttua kokonaan. Syntymäpaikkakarttaan on otettu miehet ja naimattomat naiset, joiden sukunimi ei ole vaihtunut avioituessa. Heitä on kartalla 39.

Kartoilla suurempi merkki tarkoittaa suurempaa henkilömäärää.

Yritystoimintaa

Toimivat oy:t
2011–2014
Lakanneet yritykset
perust. 1926–1943
Lakanneet yritykset
perust. 1946–1997

Sana Ojaniemi tai Ojaniemen esiintyy osana yritysten nimiä ja/tai yritysten omistajilla. Yritysten kotipaikat on esitetty oheisilla kartoilla. Suurempi merkki tarkoittaa suurempaa yhtiömäärää.

Lakanneiden yritysten kartat (siniset merkit) koostuvat yrityksistä, joiden toiminta on lakannut 2010 mennessä. Vuosiluku tai ‑luvut ovat yritysten perustamisvuosia. Aineistossa on yritysnimiä ja vaihtelevasti myös omistajien nimiä.

Toimivien yritysten kartta (vihreät merkit) koostuu vuosina 2011–2014 toiminnassa olleista osakeyhtiöistä. Tässä aineistossa on vain osakeyhtiöiden nimiä, ei henkilöiden nimiä.

Paikannimi Ojaniemi

Ojaniemi (paikannimi)Katuosoitteissa

Ojaniemi on Suomessa sukunimen lisäksi myös paikannimi. Maassamme on yhteensä 72 sen nimistä paikkaa. Ne näkyvät oheisella kartalla. Paikkojen tyyppi on kohouma, kylä/kaupunginosa/kulmakunta, maastokohde, metsäalue, niemi, pelto/niitty sekä talo.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko nimellä Ojaniemi jotain tekemistä näiden paikkojen kanssa ei näy tästä kartasta. Se tulee tarkistaa muualta.

Sana Ojaniemi esiintyy katuosoitteissa seuraavasti: Ojaniementie, Ojaniemivägen. Osoitteet on merkitty oheiseen karttaan.

Karttapaikan avulla saa Ojaniemi-paikkojen sijainnista tarkempaa tietoa.

Ojaniemet ulkomailla

Ruotsissa Ojaniemi oli 33 ihmisen sukunimi vuonna 2015.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Ояниеми ("Ojanijemi") tarkoittaa nimeä Ojaniemi. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Ennen vanhaan, kun oikeinkirjoitus horjui, käytettiin sukunimistä mitä erilaisimpia kirjoitusmuotoja. Oianiemj on esimerkki "vanhanaikaisesta" kirjoitusasusta. Ojaniemi olisi voitu kirjoittaa vaikkapa näin. Todelliset vanhat kirjoitusasut selviävät kirkonkirjoista; tämä esimerkki on tietokoneella keksitty.

Samankaltaisia nimiä kuin Ojaniemi

Linkkejä muualle

Osoitteita

Osoitteita: ojaniemi.info, ojaniemi.net, ojaniemet.com, ojaniemet.eu, ojaniemet.fi, ojaniemet.info, ojaniemet.name, ojaniemet.net, ojaniemet.org, ojaniemi.com, ojaniemi.eu, ojaniemi.fi, ojaniemi.name, ojaniemi.org. Alleviivatut osoitteet olivat olemassa talvella 2014/2015. Osoitelista on tehty koneellisesti. Toimivuutta tai sivujen sisältöä ei ole tarkastettu.

Sukunimi-infossa on tietoja 22686 sukunimestä. Sivut on luotu koneellisesti julkisista listauksista, tilastoista ja nimitutkimuksista. Tekijä ei tunne kaikkia yksittäisiä sukuja eikä pysty antamaan niistä lisätietoja. Kysymyksiä ja vastauksia

Släktnamnet Ojaniemi i Finland. Surname Ojaniemi in Finland.

©Tuomas Salste