Ojanperä: Sukunimi-info

Tietoja sukunimestä Ojanperä

Ojanperä on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on maassamme yleinen. Noin joka 4 000:s suomalainen on Ojanperä.

Ojanperien lukumäärä eri vuosina:

v. 1970 1 317 max

v. 2014 1 379

v. 2015 1 385

v. 2016 1 381

v. 2017 1 381

Eri vuosien luvut eivät ole täysin vertailukelpoisia. Vuoden 1970 luku on maksimi; elossa olleiden määrä oli todennäköisesti hiukan pienempi. Vuosien 2014–2017 lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä kotimaassa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Ojanperä on noin sijalla 600.

Ojanperä on ollut ns. suojattu sukunimi. Jottei suvun ulkopuolinen voisi ottaa samaa nimeä, Ojanperä on suojattu 1932 Suomalaisuuden Liitossa. Nykyään nimiä ei enää suojata, vaan kaikki sukunimet ovat suojattuja sukunimiä.

Asuinpaikat

Asuinpaikkoja
2010

Ojanperä on tavallisimpia nimiä seuraavalla paikkakunnalla:

Listalla on kunta, jossa Ojanperä on 30 yleisimmän sukunimen joukossa. Paikka on merkitty myös oheiseen karttaan (violetti merkki). Tiedot ovat vuodelta 2010.

Kartta ei ole kaikenkattava. Siltä puuttuvat ne kunnat, joissa Ojanperä ei ole yleisimpien joukossa. Kartalla on yhteensä vain 78 hengen asuinpaikat. Uusimman tiedon mukaan Ojanperiä on 1 381.

Asuinpaikat 1939–1958

Asuinpaikkoja
1939–1958
Syntymäpaikkoja
1884-1929

Ojanperiä tiedetään asuneen ainakin viereisten karttojen mukaisilla paikkakunnilla. Asuinpaikkakartta (violetit merkit) osoittaa 95 Ojanperän asuinpaikan. Paikkatiedot perustuvat vuosina 1939–1958 aikuisiässä kuolleiden ja lisäksi 1952–1958 eläneiden vanhusten tietoihin, eivätkä ne kata kaikkia tämännimisiä. Näiden Ojanperien yleisimpiä asuinpaikkoja olivat Ilmajoki (8 henkeä), Ylivieska (7), Karijoki (5), Alahärmä (5) sekä Kurikka (5). Valtaosa asui entisessä Oulun läänissä ja Länsi-Suomessa.

Syntymäpaikkakartta (harmahtavat merkit) osoittaa, missä edellä mainitut vainajat olivat aikanaan syntyneet. On huomattava, että sukunimen muuttaminen oli 1900-luvun alkupuolella erittäin yleistä. Niinpä heillä saattoi syntyessään olla jokin muu nimi kuin Ojanperä, tai sukunimi saattoi varsinkin lännessä puuttua kokonaan. Syntymäpaikkakarttaan on otettu miehet ja naimattomat naiset, joiden sukunimi ei ole vaihtunut avioituessa. Heitä on kartalla 63.

Kartoilla suurempi merkki tarkoittaa suurempaa henkilömäärää.

Yritystoimintaa

Yritykset
perust. 1897–1944
Yritykset
perust. –2007

Sana Ojanperä tai Ojanperän esiintyy osana yritysten nimiä ja/tai yritysten omistajilla. Yritysten viralliset kotipaikat on esitetty sinisillä merkeillä oheisilla kartoilla. Jos kartalla on erikokoisia merkkejä, suurempi merkki tarkoittaa suurempaa yhtiömäärää.

Vuosiluku tai ‑luvut ovat yritysten perustamisvuosia. Aineistossa on yritysnimiä ja vaihtelevasti myös omistajien nimiä.

Paikannimi Ojanperä

Ojanperä (paikannimi)Katuosoitteissa

Ojanperä on Suomessa paitsi sukunimi myös paikannimi. Maassamme on yhteensä 107 sen nimistä paikkaa. Ne näkyvät oheisella kartalla. Paikkojen tyyppi on kylä, kaupunginosa tai kulmakunta; maastokohde; matalikko; metsäalue; pelto/niitty; suo sekä talo.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko sukunimellä Ojanperä jotain tekemistä näiden paikkojen kanssa ei näy tästä. Se tulee tarkistaa muualta.

Sana Ojanperä esiintyy katuosoitteissa seuraavasti: Ojanperä, Ojanperän raitti, Ojanperänraitti, Ojanperäntie. Osoitteet on merkitty oheiseen karttaan punaisella.

Ojanperät ulkomailla

Ruotsissa Ojanperä oli 34 ihmisen sukunimi vuonna 2015.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Оянперя ("Ojanperja") tarkoittaa nimeä Ojanperä. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Ennen vanhaan, kun oikeinkirjoitus horjui, käytettiin sukunimistä mitä erilaisimpia kirjoitusmuotoja. Oianberä on esimerkki "vanhanaikaisesta" kirjoitusasusta. Ojanperä olisi voitu kirjoittaa vaikkapa näin. Todelliset vanhat kirjoitusasut selviävät kirkonkirjoista; tämä esimerkki on tietokoneella keksitty.

Nimi kirjoitetaan joskus Ojanpera tai Ojanperae, jos ns. ääkköset eivät ole käytössä tai niitä ei tunneta.

Samankaltaisia nimiä kuin Ojanperä

Linkkejä muualle

Sukunimi-infossa on tietoja 23 166 sukunimestä. Sivut on luotu koneellisesti julkisista listauksista, tilastoista ja nimitutkimuksista. Tiedoissa voi olla puutteita ja virheitä. Tekijä ei tunne kaikkia yksittäisiä sukuja eikä pysty antamaan niistä lisätietoja. Kysymyksiä ja vastauksia

Släktnamnet / Surname Ojanperä, Finland.

©Tuomas Salste