Ola: Sukunimi-info

Tietoja sukunimestä Ola

Ola on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on maassamme varsin harvinainen.

Ola-nimisten lukumäärä eri vuosina:

v. 2015 22

v. 2016 22

Lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä kotimaassa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Ola on noin sijalla 20 000.

Ola-nimen harvinaisuus ei ole Suomessa mitenkään poikkeuksellista. Noin joka 12. suomalaisella on vielä harvinaisempi nimi.

Verrattuna muihin sukunimiin Ola on hyvin lyhyt nimi.

Ola on suojattu sukunimi kuten nykyään kaikki Suomessa käytetyt sukunimet. Ulkopuolinen ei voi Suomessa ottaa nimekseen Ola ilman laillista hyväksyttävää syytä.

Nimestä on olemassa variantti Olá. Varianteissa on usein kyse saman nimen eri kirjoitusasusta, jotka ovat vakiintuneet eri sukujen tai sukuhaarojen käyttöön.

Yritystoimintaa

Toimivat oy:t
2011–2014
Lakanneet yritykset
perust. 1926–1937
Lakanneet yritykset
perust. 1947–1998

Sana Ola esiintyy osana yritysten nimiä ja/tai yritysten omistajilla. Yritysten kotipaikat on esitetty oheisilla kartoilla. Suurempi merkki tarkoittaa suurempaa yhtiömäärää.

Lakanneiden yritysten kartat (siniset merkit) koostuvat yrityksistä, joiden toiminta on lakannut 2010 mennessä. Vuosiluku tai ‑luvut ovat yritysten perustamisvuosia. Aineistossa on yritysnimiä ja vaihtelevasti myös omistajien nimiä.

Toimivien yritysten kartta (vihreät merkit) koostuu vuosina 2011–2014 toiminnassa olleista osakeyhtiöistä. Tässä aineistossa on vain osakeyhtiöiden nimiä, ei henkilöiden nimiä.

Ola osoitteissa

Katuosoitteissa

Sana Ola esiintyy katuosoitteissa seuraavasti: Ola Westmanin puistotie, Ola Westmans allé, Olamaantie. Osoitteet on merkitty oheiseen karttaan.

Etunimi Ola

Ola on myös miehen etunimi. Vuonna 2016 Ola oli yhtenä etunimenä 401 miehellä, mikä tarkoittaa, että noin joka 7 000:s mies oli etunimeltään Ola. Juuri etunimenä Ola onkin yleisempi, sillä samaan aikaan se oli vain 22 suomalaisen sukunimi. Luvut koskevat Suomen kansalaisia.

Ola-suku ulkomailla

Espanjassa oli vuonna 2014 yhteensä 68 henkeä, joiden sukunimi oli OLA.

Yhdysvalloissa oli vuonna 2000 yhteensä 418 henkeä, joiden sukunimi oli OLA.

Australiassa oli vuoden 2006 paikkeilla äänioikeutettuna 8 henkeä, joiden sukunimi oli OLA.

Tiesitkö, että...

Alkusointuiset nimet ovat sellaisia, jotka alkavat mahdollisimman samalla tavoin. Alkusointuinen nimi on vaikkapa Olaf Ola.

Samankaltaisia nimiä kuin Ola

Linkkejä muualle

Sukunimi-infossa on tietoja 22686 sukunimestä. Sivut on luotu koneellisesti julkisista listauksista, tilastoista ja nimitutkimuksista. Tekijä ei tunne kaikkia yksittäisiä sukuja eikä pysty antamaan niistä lisätietoja. Kysymyksiä ja vastauksia

Släktnamnet Ola i Finland. Surname Ola in Finland.

©Tuomas Salste