Onkamo: Sukunimi-info

Tietoja sukunimestä Onkamo

Onkamo on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on maassamme yleisyydeltään tavanomainen.

Onkamo-nimisten lukumäärä eri vuosina:

v. 1970 236 max

v. 2014 214

v. 2015 213

v. 2016 215

Eri vuosien luvut eivät ole täysin vertailukelpoisia. Vuoden 1970 luku on maksimi; elossa olleiden määrä oli todennäköisesti hiukan pienempi. Vuosien 2014–2016 lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä kotimaassa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Onkamo on noin sijalla 3 600.

Onkamo on suojattu sukunimi kuten nykyään kaikki Suomessa käytetyt sukunimet. Ulkopuolinen ei voi Suomessa ottaa nimekseen Onkamo ilman laillista hyväksyttävää syytä.

Asuinpaikat

Asuinpaikkoja
2010

Onkamo on tavallisimpia nimiä seuraavalla paikkakunnalla:

Listalla on kunta, jossa Onkamo on 30 yleisimmän sukunimen joukossa. Paikka on merkitty myös oheiseen karttaan (violetti merkki). Tiedot ovat vuodelta 2010.

Kartta ei ole kaikenkattava. Siltä puuttuvat ne kunnat, joissa Onkamo ei ole yleisimpien joukossa. Kartalla on yhteensä vain 55 hengen asuinpaikat. Uusimman tiedon mukaan Onkamo-nimisiä on 215.

Asuinpaikat 1939–1958

Asuinpaikkoja
1939–1958

Onkamo-nimisiä tiedetään asuneen ainakin viereisten karttojen mukaisilla paikkakunnilla. Asuinpaikkakartta (violetit merkit) osoittaa 8 Onkamon asuinpaikan. Paikkatiedot perustuvat vuosina 1939–1958 aikuisiässä kuolleiden tietoihin, eivätkä ne kata kaikkia tämännimisiä.

Kartalla suurempi merkki tarkoittaa suurempaa henkilömäärää.

Yritystoimintaa

Toimivat oy:t
2011–2014
Lakanneet yritykset
perust. 1919–1928
Lakanneet yritykset
perust. 1951–2000

Sana Onkamo tai Onkamon esiintyy osana yritysten nimiä ja/tai yritysten omistajilla. Yritysten kotipaikat on esitetty oheisilla kartoilla. Suurempi merkki tarkoittaa suurempaa yhtiömäärää.

Lakanneiden yritysten kartat (siniset merkit) koostuvat yrityksistä, joiden toiminta on lakannut 2010 mennessä. Vuosiluku tai ‑luvut ovat yritysten perustamisvuosia. Aineistossa on yritysnimiä ja vaihtelevasti myös omistajien nimiä.

Toimivien yritysten kartta (vihreät merkit) koostuu vuosina 2011–2014 toiminnassa olleista osakeyhtiöistä. Tässä aineistossa on vain osakeyhtiöiden nimiä, ei henkilöiden nimiä.

Paikannimi Onkamo

Onkamo (paikannimi)Katuosoitteissa

Onkamo on Suomessa sukunimen lisäksi myös paikannimi. Maassamme on yhteensä 9 sen nimistä paikkaa. Ne näkyvät oheisella kartalla. Paikkojen tyyppi on kylä/kaupunginosa/kulmakunta, pelto/niitty, talo sekä vesialue.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko nimellä Onkamo jotain tekemistä näiden paikkojen kanssa ei näy tästä kartasta. Se tulee tarkistaa muualta.

Sana Onkamo esiintyy katuosoitteissa seuraavasti: Onkamonsuora, Onkamontie. Osoitteet on merkitty oheiseen karttaan.

Karttapaikan avulla saa Onkamo-paikkojen sijainnista tarkempaa tietoa.

Onkamot ulkomailla

Ruotsissa Onkamo oli 40 ihmisen sukunimi vuonna 2015.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Онкамо tarkoittaa nimeä Onkamo. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Ennen vanhaan, kun oikeinkirjoitus horjui, käytettiin sukunimistä mitä erilaisimpia kirjoitusmuotoja. Ongamå on esimerkki "vanhanaikaisesta" kirjoitusasusta. Onkamo olisi voitu kirjoittaa vaikkapa näin. Todelliset vanhat kirjoitusasut selviävät kirkonkirjoista; tämä esimerkki on tietokoneella keksitty.

Samankaltaisia nimiä kuin Onkamo

Linkkejä muualle

Osoitteita

Osoitteita: onkamo.com, onkamo.eu, onkamo.fi, onkamo.net, onkamo.info, onkamo.name, onkamo.org, onkamot.com, onkamot.eu, onkamot.fi, onkamot.info, onkamot.name, onkamot.net, onkamot.org. Alleviivatut osoitteet olivat olemassa talvella 2014/2015. Osoitelista on tehty koneellisesti. Toimivuutta tai sivujen sisältöä ei ole tarkastettu.

Sukunimi-infossa on tietoja 22686 sukunimestä. Sivut on luotu koneellisesti julkisista listauksista, tilastoista ja nimitutkimuksista. Tekijä ei tunne kaikkia yksittäisiä sukuja eikä pysty antamaan niistä lisätietoja. Kysymyksiä ja vastauksia

Släktnamnet Onkamo i Finland. Surname Onkamo in Finland.

©Tuomas Salste