Onnela: Sukunimi-info

Tietoja sukunimestä Onnela

Onnela on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on maassamme melko yleinen. Noin joka 9 000:s suomalainen on Onnela.

Onneloiden lukumäärä eri vuosina:

v. 1970 537 max

v. 2014 596

v. 2015 598

v. 2016 596

Eri vuosien luvut eivät ole täysin vertailukelpoisia. Vuoden 1970 luku on maksimi; elossa olleiden määrä oli todennäköisesti hiukan pienempi. Vuosien 2014–2016 lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä kotimaassa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Onnela on noin sijalla 1 500.

Onnela on suojattu sukunimi kuten nykyään kaikki Suomessa käytetyt sukunimet. Ulkopuolinen ei voi Suomessa ottaa nimekseen Onnela ilman laillista hyväksyttävää syytä.

Asuinpaikat

Asuinpaikkoja
1939–1958
Syntymäpaikkoja
1884-1928

Onneloita tiedetään asuneen ainakin viereisten karttojen mukaisilla paikkakunnilla. Asuinpaikkakartta (violetit merkit) osoittaa 68 Onnelan asuinpaikan. Paikkatiedot perustuvat vuosina 1939–1958 aikuisiässä kuolleiden tietoihin, eivätkä ne kata kaikkia tämännimisiä. Näiden Onneloiden yleisimpiä asuinpaikkoja olivat Helsinki (4 vainajaa), Rovaniemen maalaiskunta (4), Noormarkku (3), Ii (3), Alastaro (3) sekä Vähäkyrö (3).

Syntymäpaikkakartta (harmahtavat merkit) osoittaa, missä nuo vainajat olivat aikanaan syntyneet. On huomattava, että sukunimen muuttaminen oli 1900-luvun alkupuolella erittäin yleistä. Niinpä heillä saattoi syntyessään olla jokin muu nimi kuin Onnela, tai sukunimi saattoi varsinkin lännessä puuttua kokonaan. Syntymäpaikkakarttaan on otettu miehet ja naimattomat naiset, joiden sukunimi ei ole vaihtunut avioituessa. Heitä on kartalla 48.

Kartoilla suurempi merkki tarkoittaa suurempaa henkilömäärää.

Yritystoimintaa

Toimivat oy:t
2011–2014
Lakanneet yritykset
perust. 1897–1944
Lakanneet yritykset
perust. 1969–1999

Sana Onnela, Onnelan tai Onnelat esiintyy osana yritysten nimiä ja/tai yritysten omistajilla. Yritysten kotipaikat on esitetty oheisilla kartoilla. Suurempi merkki tarkoittaa suurempaa yhtiömäärää.

Lakanneiden yritysten kartat (siniset merkit) koostuvat yrityksistä, joiden toiminta on lakannut 2010 mennessä. Vuosiluku tai ‑luvut ovat yritysten perustamisvuosia. Aineistossa on yritysnimiä ja vaihtelevasti myös omistajien nimiä.

Toimivien yritysten kartta (vihreät merkit) koostuu vuosina 2011–2014 toiminnassa olleista osakeyhtiöistä. Tässä aineistossa on vain osakeyhtiöiden nimiä, ei henkilöiden nimiä.

Paikannimi Onnela

Onnela (paikannimi)Katuosoitteissa

Onnela on Suomessa sukunimen lisäksi myös paikannimi. Maassamme on yhteensä 499 sen nimistä paikkaa. Ne näkyvät oheisella kartalla. Paikkojen tyyppi on kylä/kaupunginosa/kulmakunta, maastokohde, metsäalue, pelto/niitty, rakennus sekä talo.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko nimellä Onnela jotain tekemistä näiden paikkojen kanssa ei näy tästä kartasta. Se tulee tarkistaa muualta.

Sana Onnela esiintyy katuosoitteissa seuraavasti: Onnela, Onnelankatu, Onnelankuja, Onnelanmutka, Onnelanpolku, Onnelansuora, Onnelantie, Onnelavägen. Osoitteet on merkitty oheiseen karttaan.

Karttapaikan avulla saa Onnela-paikkojen sijainnista tarkempaa tietoa.

Onnelat ulkomailla

Ruotsissa Onnela oli 43 ihmisen sukunimi vuonna 2015.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Оннела tarkoittaa nimeä Onnela. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Alkusointuiset nimet ovat sellaisia, jotka alkavat mahdollisimman samalla tavoin. Alkusointuinen nimi on vaikkapa Onneli Onnela tai Onni Onnela.

Samankaltaisia nimiä kuin Onnela

Linkkejä muualle

Osoitteita

Osoitteita: onnela.com, onnela.name, onnela.net, onnela.org, onnela.eu, onnela.fi, onnela.info, onnelat.com, onnelat.eu, onnelat.fi, onnelat.info, onnelat.name, onnelat.net, onnelat.org. Alleviivatut osoitteet olivat olemassa talvella 2014/2015. Osoitelista on tehty koneellisesti. Toimivuutta tai sivujen sisältöä ei ole tarkastettu.

Sukunimi-infossa on tietoja 22686 sukunimestä. Sivut on luotu koneellisesti julkisista listauksista, tilastoista ja nimitutkimuksista. Tekijä ei tunne kaikkia yksittäisiä sukuja eikä pysty antamaan niistä lisätietoja. Kysymyksiä ja vastauksia

Släktnamnet Onnela i Finland. Surname Onnela in Finland.

©Tuomas Salste