Onnenlehto: Sukunimi-info

Tietoja sukunimestä Onnenlehto

Onnenlehto on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on maassamme varsin harvinainen.

Onnenlehtojen lukumäärä eri vuosina:

v. 2015 26

v. 2016 28

Lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä kotimaassa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Onnenlehto on noin sijalla 17 000.

Onnenlehto-nimen harvinaisuus ei ole Suomessa mitenkään poikkeuksellista. Noin joka kymmenennellä suomalaisella on vielä harvinaisempi nimi.

Onnenlehto on suojattu sukunimi kuten nykyään kaikki Suomessa käytetyt sukunimet. Ulkopuolinen ei voi Suomessa ottaa nimekseen Onnenlehto ilman laillista hyväksyttävää syytä.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Онненлехто tarkoittaa nimeä Onnenlehto. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Ennen vanhaan, kun oikeinkirjoitus horjui, käytettiin sukunimistä mitä erilaisimpia kirjoitusmuotoja. Onnenlechtå on esimerkki "vanhanaikaisesta" kirjoitusasusta. Onnenlehto olisi voitu kirjoittaa vaikkapa näin. Todelliset vanhat kirjoitusasut selviävät kirkonkirjoista; tämä esimerkki on tietokoneella keksitty.

Alkusointuiset nimet ovat sellaisia, jotka alkavat mahdollisimman samalla tavoin. Alkusointuinen nimi on vaikkapa Onnea Onnenlehto tai Onni Onnenlehto.

Linkkejä muualle

Sukunimi-infossa on tietoja 22686 sukunimestä. Sivut on luotu koneellisesti julkisista listauksista, tilastoista ja nimitutkimuksista. Tekijä ei tunne kaikkia yksittäisiä sukuja eikä pysty antamaan niistä lisätietoja. Kysymyksiä ja vastauksia

Släktnamnet Onnenlehto i Finland. Surname Onnenlehto in Finland.

©Tuomas Salste