Onni: Sukunimi-info

Tietoja sukunimestä Onni

Onni on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on maassamme varsin harvinainen.

Onnien lukumäärä eri vuosina:

v. 2015 20

v. 2016 20

Lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä kotimaassa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Onni on noin sijalla 22 000.

Onni-nimen harvinaisuus ei ole Suomessa mitenkään poikkeuksellista. Noin joka 13. suomalaisella on vielä harvinaisempi nimi.

Verrattuna muihin sukunimiin Onni on lyhyt nimi.

Onni on suojattu sukunimi kuten nykyään kaikki Suomessa käytetyt sukunimet. Ulkopuolinen ei voi Suomessa ottaa nimekseen Onni ilman laillista hyväksyttävää syytä.

Yritystoimintaa

Toimivat oy:t
2011–2014
Lakanneet yritykset
perust. 1897–1944
Lakanneet yritykset
perust. 1945–2006

Sana Onni tai Onnen esiintyy osana yritysten nimiä ja/tai yritysten omistajilla. Yritysten kotipaikat on esitetty oheisilla kartoilla. Suurempi merkki tarkoittaa suurempaa yhtiömäärää.

Lakanneiden yritysten kartat (siniset merkit) koostuvat yrityksistä, joiden toiminta on lakannut 2010 mennessä. Vuosiluku tai ‑luvut ovat yritysten perustamisvuosia. Aineistossa on yritysnimiä ja vaihtelevasti myös omistajien nimiä.

Toimivien yritysten kartta (vihreät merkit) koostuu vuosina 2011–2014 toiminnassa olleista osakeyhtiöistä. Tässä aineistossa on vain osakeyhtiöiden nimiä, ei henkilöiden nimiä.

Paikannimi Onni

Onni (paikannimi)Katuosoitteissa

Onni on Suomessa sukunimen lisäksi myös paikannimi. Paikka näkyy oheisella kartalla. Tyypiltään paikka on talo.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko nimellä Onni jotain tekemistä tämän paikan kanssa ei näy tästä kartasta. Se tulee tarkistaa muualta.

Sana Onni esiintyy katuosoitteissa seuraavasti: Onnenkuja, Onnenmaantie, Onnenpolku, Onnentaival, Onnentie, Onni Kokkovägen, Onni Kokontie, Onnigränden, Onnikuja, Onnistigen, Onnitie. Osoitteet on merkitty oheiseen karttaan.

Karttapaikan avulla saa Onni-paikkojen sijainnista tarkempaa tietoa.

Etunimi Onni

Onni on myös miehen etunimi. Vuonna 2016 Onni oli yhtenä etunimenä 20 230 miehellä, mikä tarkoittaa, että noin joka 140:s mies oli etunimeltään Onni. Juuri etunimenä Onni onkin yleisempi, sillä samaan aikaan se oli vain 20 suomalaisen sukunimi. Luvut koskevat Suomen kansalaisia.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Онни tarkoittaa nimeä Onni. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Alkusointuiset nimet ovat sellaisia, jotka alkavat mahdollisimman samalla tavoin. Alkusointuinen nimi on vaikkapa Onnia Onni tai Onnimanni Onni.

Samankaltaisia nimiä kuin Onni

Linkkejä muualle

Sukunimi-infossa on tietoja 22686 sukunimestä. Sivut on luotu koneellisesti julkisista listauksista, tilastoista ja nimitutkimuksista. Tekijä ei tunne kaikkia yksittäisiä sukuja eikä pysty antamaan niistä lisätietoja. Kysymyksiä ja vastauksia

Släktnamnet Onni i Finland. Surname Onni in Finland.

©Tuomas Salste