Osma: Sukunimi-info

Tietoja sukunimestä Osma

Osma on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on maassamme varsin harvinainen.

Osma-nimisten lukumäärä eri vuosina:

v. 2015 41

v. 2016 40

Lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä kotimaassa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Osma on noin sijalla 13 000.

Osma-nimen harvinaisuus ei ole Suomessa mitenkään poikkeuksellista. Noin joka kahdeksannella suomalaisella on vielä harvinaisempi nimi.

Verrattuna muihin sukunimiin Osma on lyhyt nimi.

Osma on suojattu sukunimi kuten nykyään kaikki Suomessa käytetyt sukunimet. Ulkopuolinen ei voi Suomessa ottaa nimekseen Osma ilman laillista hyväksyttävää syytä.

Yritystoimintaa

Toimivat oy:t
2011–2014
Lakanneet yritykset
perust. 1926–1932
Lakanneet yritykset
perust. 1981–1996

Sana Osma esiintyy osana yritysten nimiä ja/tai yritysten omistajilla. Yritysten kotipaikat on esitetty oheisilla kartoilla. Suurempi merkki tarkoittaa suurempaa yhtiömäärää.

Lakanneiden yritysten kartat (siniset merkit) koostuvat yrityksistä, joiden toiminta on lakannut 2010 mennessä. Vuosiluku tai ‑luvut ovat yritysten perustamisvuosia. Aineistossa on yritysnimiä ja vaihtelevasti myös omistajien nimiä.

Toimivien yritysten kartta (vihreät merkit) koostuu vuosina 2011–2014 toiminnassa olleista osakeyhtiöistä. Tässä aineistossa on vain osakeyhtiöiden nimiä, ei henkilöiden nimiä.

Paikannimi Osma

Osma (paikannimi)Katuosoitteissa

Osma on Suomessa sukunimen lisäksi myös paikannimi. Maassamme on yhteensä 6 sen nimistä paikkaa. Ne näkyvät oheisella kartalla. Paikkojen tyyppi on kylä/kaupunginosa/kulmakunta, saari sekä talo.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko nimellä Osma jotain tekemistä näiden paikkojen kanssa ei näy tästä kartasta. Se tulee tarkistaa muualta.

Sana Osma esiintyy katuosoitteissa seuraavasti: Osma. Sijainti on merkitty oheiseen karttaan.

Karttapaikan avulla saa Osma-paikkojen sijainnista tarkempaa tietoa.

Etunimi Osma

Osma on myös miehen etunimi. Vuonna 2016 Osma oli yhtenä etunimenä 39 miehellä. Samaan aikaan Osma oli 40 suomalaisen sukunimi. Luvut koskevat Suomen kansalaisia.

Osma-suku ulkomailla

Espanjassa oli vuonna 2014 yhteensä 2 391 henkeä, joiden sukunimi oli OSMA.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Осма tarkoittaa nimeä Osma. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Alkusointuiset nimet ovat sellaisia, jotka alkavat mahdollisimman samalla tavoin. Alkusointuinen nimi on vaikkapa Osman Osma.

Samankaltaisia nimiä kuin Osma

Linkkejä muualle

Sukunimi-infossa on tietoja 22686 sukunimestä. Sivut on luotu koneellisesti julkisista listauksista, tilastoista ja nimitutkimuksista. Tekijä ei tunne kaikkia yksittäisiä sukuja eikä pysty antamaan niistä lisätietoja. Kysymyksiä ja vastauksia

Släktnamnet Osma i Finland. Surname Osma in Finland.

©Tuomas Salste