Osmo: Sukunimi-info

Tietoja sukunimestä Osmo

Osmo on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on maassamme varsin harvinainen.

Osmo-nimisten lukumäärä eri vuosina:

v. 2015 45

v. 2016 45

Lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä kotimaassa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Osmo on noin sijalla 12 000.

Osmo-nimen harvinaisuus ei ole Suomessa mitenkään poikkeuksellista. Noin joka kahdeksannella suomalaisella on vielä harvinaisempi nimi.

Verrattuna muihin sukunimiin Osmo on lyhyt nimi.

Osmo on suojattu sukunimi kuten nykyään kaikki Suomessa käytetyt sukunimet. Ulkopuolinen ei voi Suomessa ottaa nimekseen Osmo ilman laillista hyväksyttävää syytä.

Yritystoimintaa

Toimivat oy:t
2011–2014
Lakanneet yritykset
perust. 1899–1942
Lakanneet yritykset
perust. 1945–2004

Sana Osmo esiintyy osana yritysten nimiä ja/tai yritysten omistajilla. Yritysten kotipaikat on esitetty oheisilla kartoilla. Suurempi merkki tarkoittaa suurempaa yhtiömäärää.

Lakanneiden yritysten kartat (siniset merkit) koostuvat yrityksistä, joiden toiminta on lakannut 2010 mennessä. Vuosiluku tai ‑luvut ovat yritysten perustamisvuosia. Aineistossa on yritysnimiä ja vaihtelevasti myös omistajien nimiä.

Toimivien yritysten kartta (vihreät merkit) koostuu vuosina 2011–2014 toiminnassa olleista osakeyhtiöistä. Tässä aineistossa on vain osakeyhtiöiden nimiä, ei henkilöiden nimiä.

Paikannimi Osmo

Osmo (paikannimi)Katuosoitteissa

Osmo on Suomessa sukunimen lisäksi myös paikannimi. Maassamme on yhteensä 4 sen nimistä paikkaa. Ne näkyvät oheisella kartalla. Paikkojen tyyppi on maastokohde sekä talo.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko nimellä Osmo jotain tekemistä näiden paikkojen kanssa ei näy tästä kartasta. Se tulee tarkistaa muualta.

Sana Osmo esiintyy katuosoitteissa seuraavasti: Osmogränd, Osmosgränden, Osmostigen, Osmovägen. Osoitteet on merkitty oheiseen karttaan.

Karttapaikan avulla saa Osmo-paikkojen sijainnista tarkempaa tietoa.

Etunimi Osmo

Osmo on myös miehen etunimi. Vuonna 2016 Osmo oli yhtenä etunimenä 7 484 miehellä, mikä tarkoittaa, että noin joka 370:s mies oli etunimeltään Osmo. Juuri etunimenä Osmo onkin yleisempi, sillä samaan aikaan se oli vain 45 suomalaisen sukunimi. Luvut koskevat Suomen kansalaisia.

Nimi on tavallisimmin käytössä miesten ensimmäisenä etunimenä (5 962 henkeä). Toisena tai kolmantena etunimenä se on harvinaisempi (1 522).

Osmo-suku ulkomailla

Norjassa Osmo oli 108 ihmisen sukunimi vuonna 2015.

Australiassa oli vuoden 2006 paikkeilla äänioikeutettuna 20 henkeä, joiden sukunimi oli OSMO.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Осмо tarkoittaa nimeä Osmo. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Alkusointuiset nimet ovat sellaisia, jotka alkavat mahdollisimman samalla tavoin. Alkusointuinen nimi on vaikkapa Osma Osmo.

Samankaltaisia nimiä kuin Osmo

Linkkejä muualle

Sukunimi-infossa on tietoja 22686 sukunimestä. Sivut on luotu koneellisesti julkisista listauksista, tilastoista ja nimitutkimuksista. Tekijä ei tunne kaikkia yksittäisiä sukuja eikä pysty antamaan niistä lisätietoja. Kysymyksiä ja vastauksia

Släktnamnet Osmo i Finland. Surname Osmo in Finland.

©Tuomas Salste