Österåker: Sukunimi-info

Tietoja sukunimestä Österåker

Österåker on Suomessa esiintyvä sukunimi.

Österåkereiden lukumäärä eri vuosina:

v. 2014 100

v. 2015 99

v. 2016 100

v. 2017 100

Lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä kotimaassa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Österåker on noin sijalla 6 700.

Ö-kirjaimella alkavat nimet ovat Suomessa harvinaisia. Nimi on ruotsinkielinen. Se on sukunimistössämme tavallista. Nimen ruotsinkielisyys ei yleisesti ottaen tarkoita, että suku olisi alkujaan suomenruotsalainen tai Ruotsista kotoisin, sillä supisuomalaisetkin ovat aikojen saatossa saaneet ruotsinkielisiä nimiä. Suvun puhekieltä ei näe nimestä. Sukututkimuksessa voidaan puhekieltä arvioida mm. siitä, missä päin suku on asunut.

Asuinpaikat

Asuinpaikkoja
2010

Österåker on tavallisimpia nimiä seuraavalla paikkakunnalla:

Listalla on kunta, jossa Österåker on 30 yleisimmän sukunimen joukossa. Paikka on merkitty myös oheiseen karttaan (violetti merkki). Tiedot ovat vuodelta 2010.

Kartta ei ole kaikenkattava. Siltä puuttuvat ne kunnat, joissa Österåker ei ole yleisimpien joukossa. Kartalla on yhteensä vain 70 hengen asuinpaikat. Uusimman tiedon mukaan Österåkereita on 100.

Paikannimi Österåker

Österåker (paikannimi)Katuosoitteissa

Österåker on Suomessa paitsi sukunimi myös paikannimi. Maassamme on yhteensä 11 sen nimistä paikkaa. Ne näkyvät oheisella kartalla. Paikkojen tyyppi on pelto/niitty sekä talo.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko sukunimellä Österåker jotain tekemistä näiden paikkojen kanssa ei näy tästä. Se tulee tarkistaa muualta.

Sana Österåker esiintyy katuosoitteissa seuraavasti: Österåkerintie, Österåkersvägen, Österåkervägen. Osoitteet on merkitty oheiseen karttaan punaisella.

Österåkerit ulkomailla

Ruotsissa Österåker oli 12 ihmisen sukunimi vuonna 2015.

Tiesitkö, että...

Nimi kirjoitetaan joskus Osteraker tai Oesteraaker, jos ns. ääkköset eivät ole käytössä tai niitä ei tunneta.

Alkusointuiset nimet ovat sellaisia, jotka alkavat mahdollisimman samalla tavoin. Alkusointuinen nimi on vaikkapa Östen Österåker.

Samankaltaisia nimiä kuin Österåker

Linkkejä muualle

Sukunimi-infossa on tietoja 23 166 sukunimestä. Sivut on luotu koneellisesti julkisista listauksista, tilastoista ja nimitutkimuksista. Tiedoissa voi olla puutteita ja virheitä. Tekijä ei tunne kaikkia yksittäisiä sukuja eikä pysty antamaan niistä lisätietoja. Kysymyksiä ja vastauksia

Släktnamnet / Surname Österåker, Finland.

©Tuomas Salste