Österholm: Sukunimi-info

Tietoja sukunimestä Österholm

Österholm on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on maassamme melko yleinen.

Österholmien lukumäärä eri vuosina:

v. 1970 567 max

v. 1990 459

v. 2014 498

v. 2015 498

v. 2016 501

Eri vuosien luvut eivät ole täysin vertailukelpoisia. Vuoden 1970 luku on maksimi; elossa olleiden määrä oli todennäköisesti hiukan pienempi. Vuosien 2014–2016 lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä kotimaassa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Österholm on noin sijalla 1 700.

Ö-kirjaimella alkavat nimet ovat Suomessa harvinaisia.

Österholm on suojattu sukunimi kuten nykyään kaikki Suomessa käytetyt sukunimet. Ulkopuolinen ei voi Suomessa ottaa nimekseen Österholm ilman laillista hyväksyttävää syytä.

Asuinpaikat

Asuinpaikkoja
1939–1958
Syntymäpaikkoja
1885-1924

Österholmeja tiedetään asuneen ainakin viereisten karttojen mukaisilla paikkakunnilla. Asuinpaikkakartta (violetit merkit) osoittaa 63 Österholmin asuinpaikan. Paikkatiedot perustuvat vuosina 1939–1958 aikuisiässä kuolleiden tietoihin, eivätkä ne kata kaikkia tämännimisiä. Näiden Österholmien yleisimpiä asuinpaikkoja olivat Helsinki (13 vainajaa), Petolahti (7) sekä Inkoo (6). Lähes kaikki asuivat Etelä- ja Länsi-Suomessa.

Syntymäpaikkakartta (harmahtavat merkit) osoittaa, missä nuo vainajat olivat aikanaan syntyneet. On huomattava, että sukunimen muuttaminen oli 1900-luvun alkupuolella erittäin yleistä. Niinpä heillä saattoi syntyessään olla jokin muu nimi kuin Österholm, tai sukunimi saattoi varsinkin lännessä puuttua kokonaan. Syntymäpaikkakarttaan on otettu miehet ja naimattomat naiset, joiden sukunimi ei ole vaihtunut avioituessa. Heitä on kartalla 38.

Kartoilla suurempi merkki tarkoittaa suurempaa henkilömäärää.

Yritystoimintaa

Toimivat oy:t
2011–2014
Lakanneet yritykset
perust. 1896–1932
Lakanneet yritykset
perust. 1948–1994

Sana Österholm esiintyy osana yritysten nimiä ja/tai yritysten omistajilla. Yritysten kotipaikat on esitetty oheisilla kartoilla. Suurempi merkki tarkoittaa suurempaa yhtiömäärää.

Lakanneiden yritysten kartat (siniset merkit) koostuvat yrityksistä, joiden toiminta on lakannut 2010 mennessä. Vuosiluku tai ‑luvut ovat yritysten perustamisvuosia. Aineistossa on yritysnimiä ja vaihtelevasti myös omistajien nimiä.

Toimivien yritysten kartta (vihreät merkit) koostuu vuosina 2011–2014 toiminnassa olleista osakeyhtiöistä. Tässä aineistossa on vain osakeyhtiöiden nimiä, ei henkilöiden nimiä.

Paikannimi Österholm

Österholm (paikannimi)Katuosoitteissa

Österholm on Suomessa sukunimen lisäksi myös paikannimi. Maassamme on yhteensä 9 sen nimistä paikkaa. Ne näkyvät oheisella kartalla. Paikkojen tyyppi on saari sekä talo.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko nimellä Österholm jotain tekemistä näiden paikkojen kanssa ei näy tästä kartasta. Se tulee tarkistaa muualta.

Sana Österholm esiintyy katuosoitteissa seuraavasti: Österholmintie, Österholmsvägen. Osoitteet on merkitty oheiseen karttaan.

Karttapaikan avulla saa Österholm-paikkojen sijainnista tarkempaa tietoa.

Österholmit ulkomailla

Ruotsissa Österholm oli 609 ihmisen sukunimi vuonna 2015. Nimi on siis Ruotsissa yleisempi kuin Suomessa.

Norjassa Østerholm oli 20 ihmisen sukunimi vuonna 2015.

Tanskassa Österholm on ollut 14 ihmisen sukunimi vuonna 2016.

5016091420
Österholmit Pohjolassa

Yhdysvalloissa oli vuonna 2000 yhteensä 207 henkeä, joiden sukunimi oli OSTERHOLM.

Australiassa oli vuoden 2006 paikkeilla äänioikeutettuna 8 henkeä, joiden sukunimi oli OSTERHOLM.

Tiesitkö, että...

Nimi kirjoitetaan joskus Osterholm tai Oesterholm, jos ns. ääkköset eivät ole käytössä tai niitä ei tunneta.

Alkusointuiset nimet ovat sellaisia, jotka alkavat mahdollisimman samalla tavoin. Alkusointuinen nimi on vaikkapa Östen Österholm.

Samankaltaisia nimiä kuin Österholm

Linkkejä muualle

Osoitteita

Osoitteita: osterholm.com, osterholm.fi, osterholm.info, osterholm.net, osterholm.eu, osterholm.name, osterholm.org. Alleviivatut osoitteet olivat olemassa talvella 2014/2015. Osoitelista on tehty koneellisesti. Toimivuutta tai sivujen sisältöä ei ole tarkastettu.

Sukunimi-infossa on tietoja 22686 sukunimestä. Sivut on luotu koneellisesti julkisista listauksista, tilastoista ja nimitutkimuksista. Tekijä ei tunne kaikkia yksittäisiä sukuja eikä pysty antamaan niistä lisätietoja. Kysymyksiä ja vastauksia

Släktnamnet Österholm i Finland. Surname Österholm in Finland.

©Tuomas Salste