Oxman: Sukunimi-info

Tietoja sukunimestä Oxman

Oxman on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on maassamme varsin harvinainen.

Oxmanien lukumäärä eri vuosina:

v. 2015 20

v. 2016 20

Lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä kotimaassa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Oxman on noin sijalla 22 000.

Oxman-nimen harvinaisuus ei ole Suomessa mitenkään poikkeuksellista. Noin joka 13. suomalaisella on vielä harvinaisempi nimi.

Nimessä on vierasperäinen kirjain (x). Ei-suomenkieliset nimet ovat sukunimistössämme tavallisia. Nimen vierasperäisyys ei aina merkitse sitä, että suku olisi ulkomailta peräisin, sillä supisuomalaisetkin ovat saaneet vieraskielisiä nimiä. Suvun alkuperää ei useinkaan näe suoraan nimestä, vaan sen selvittämiseen tarvitaan sukututkimus.

Oxman on suojattu sukunimi kuten nykyään kaikki Suomessa käytetyt sukunimet. Ulkopuolinen ei voi Suomessa ottaa nimekseen Oxman ilman laillista hyväksyttävää syytä.

Nimestä on olemassa variantti Oksman. Varianteissa on usein kyse saman nimen eri kirjoitusasusta, jotka ovat vakiintuneet eri sukujen tai sukuhaarojen käyttöön.

Oxmanit ulkomailla

Yhdysvalloissa oli vuonna 2000 yhteensä 512 henkeä, joiden sukunimi oli OXMAN.

Australiassa oli vuoden 2006 paikkeilla äänioikeutettuna 52 henkeä, joiden sukunimi oli OXMAN.

Samankaltaisia nimiä kuin Oxman

Linkkejä muualle

Sukunimi-infossa on tietoja 22686 sukunimestä. Sivut on luotu koneellisesti julkisista listauksista, tilastoista ja nimitutkimuksista. Tekijä ei tunne kaikkia yksittäisiä sukuja eikä pysty antamaan niistä lisätietoja. Kysymyksiä ja vastauksia

Släktnamnet Oxman i Finland. Surname Oxman in Finland.

©Tuomas Salste