Pääaho: Sukunimi-info

Tietoja sukunimestä Pääaho

Pääaho on Suomessa esiintyvä sukunimi.

Pääahojen lukumäärä eri vuosina:

v. 2014 108

v. 2015 110

v. 2016 111

Lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä kotimaassa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Pääaho on noin sijalla 6 100.

Pääaho on suojattu sukunimi kuten nykyään kaikki Suomessa käytetyt sukunimet. Ulkopuolinen ei voi Suomessa ottaa nimekseen Pääaho ilman laillista hyväksyttävää syytä.

Yritystoimintaa

Toimivat oy:t
2011–2014

Sana Pääaho esiintyy osana yritysten nimiä ja/tai yritysten omistajilla. Yritysten kotipaikat on esitetty oheisella kartalla. Suurempi merkki tarkoittaa suurempaa yhtiömäärää.

Toimivien yritysten kartta (vihreät merkit) koostuu vuosina 2011–2014 toiminnassa olleista osakeyhtiöistä. Tässä aineistossa on vain osakeyhtiöiden nimiä, ei henkilöiden nimiä.

Paikannimi Pääaho

Pääaho (paikannimi)Katuosoitteissa

Pääaho on Suomessa sukunimen lisäksi myös paikannimi. Maassamme on yhteensä 11 sen nimistä paikkaa. Ne näkyvät oheisella kartalla. Paikkojen tyyppi on kohouma, kylä/kaupunginosa/kulmakunta, metsäalue sekä talo.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko nimellä Pääaho jotain tekemistä näiden paikkojen kanssa ei näy tästä kartasta. Se tulee tarkistaa muualta.

Sana Pääaho esiintyy katuosoitteissa seuraavasti: Pääahontie. Sijainti on merkitty oheiseen karttaan.

Karttapaikan avulla saa Pääaho-paikkojen sijainnista tarkempaa tietoa.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Пяаахо ("Pjaaaho") tarkoittaa nimeä Pääaho. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Ennen vanhaan, kun oikeinkirjoitus horjui, käytettiin sukunimistä mitä erilaisimpia kirjoitusmuotoja. Päahå on esimerkki "vanhanaikaisesta" kirjoitusasusta. Pääaho olisi voitu kirjoittaa vaikkapa näin. Todelliset vanhat kirjoitusasut selviävät kirkonkirjoista; tämä esimerkki on tietokoneella keksitty.

Nimi kirjoitetaan joskus Paaaho tai Paeaeaho, jos ns. ääkköset eivät ole käytössä tai niitä ei tunneta.

Linkkejä muualle

Osoitteita

Osoitteita: paaaho.com, paaaho.eu, paaaho.fi, paaaho.info, paaaho.name, paaaho.net, paaaho.org, paaahot.com, paaahot.eu, paaahot.fi, paaahot.info, paaahot.name, paaahot.net, paaahot.org. Osoitelista on tehty koneellisesti. Toimivuutta tai sivujen sisältöä ei ole tarkastettu.

Sukunimi-infossa on tietoja 22686 sukunimestä. Sivut on luotu koneellisesti julkisista listauksista, tilastoista ja nimitutkimuksista. Tekijä ei tunne kaikkia yksittäisiä sukuja eikä pysty antamaan niistä lisätietoja. Kysymyksiä ja vastauksia

Släktnamnet Pääaho i Finland. Surname Pääaho in Finland.

©Tuomas Salste