Paakkunainen: Sukunimi-info

Tietoja sukunimestä Paakkunainen

Paakkunainen on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on maassamme melko yleinen. Noin joka 8 000:s suomalainen on Paakkunainen.

Paakkunaisten lukumäärä eri vuosina:

v. 1970 664 max

v. 2014 694

v. 2015 690

v. 2016 692

Eri vuosien luvut eivät ole täysin vertailukelpoisia. Vuoden 1970 luku on maksimi; elossa olleiden määrä oli todennäköisesti hiukan pienempi. Vuosien 2014–2016 lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä kotimaassa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Paakkunainen on noin sijalla 1 300.

Verrattuna muihin sukunimiin Paakkunainen on melko pitkä nimi.

Paakkunainen on suojattu sukunimi kuten nykyään kaikki Suomessa käytetyt sukunimet. Ulkopuolinen ei voi Suomessa ottaa nimekseen Paakkunainen ilman laillista hyväksyttävää syytä.

Asuinpaikat

Asuinpaikkoja
2010

Paakkunainen on tavallisimpia nimiä seuraavalla paikkakunnalla:

Listalla on kunta, jossa Paakkunainen on 30 yleisimmän sukunimen joukossa. Paikka on merkitty myös oheiseen karttaan (violetti merkki). Tiedot ovat vuodelta 2010.

Kartta ei ole kaikenkattava. Siltä puuttuvat ne kunnat, joissa Paakkunainen ei ole yleisimpien joukossa. Kartalla on yhteensä vain 42 hengen asuinpaikat. Uusimman tiedon mukaan Paakkunaisia on 692.

Asuinpaikat 1939–1958

Asuinpaikkoja
1939–1958
Syntymäpaikkoja
1887-1928

Paakkunaisia tiedetään asuneen ainakin viereisten karttojen mukaisilla paikkakunnilla. Asuinpaikkakartta (violetit merkit) osoittaa 54 Paakkunaisen asuinpaikan. Paikkatiedot perustuvat vuosina 1939–1958 aikuisiässä kuolleiden tietoihin, eivätkä ne kata kaikkia tämännimisiä. Näiden Paakkunaisten yleisimpiä asuinpaikkoja olivat Kerimäki (17 vainajaa), Punkaharju (8) sekä Kesälahti (5). Valtaosa asui Etelä-Savossa ja Karjalassa.

Syntymäpaikkakartta (harmahtavat merkit) osoittaa, missä nuo vainajat olivat aikanaan syntyneet. On huomattava, että sukunimen muuttaminen oli 1900-luvun alkupuolella erittäin yleistä. Niinpä heillä saattoi syntyessään olla jokin muu nimi kuin Paakkunainen, tai sukunimi saattoi varsinkin lännessä puuttua kokonaan. Syntymäpaikkakarttaan on otettu miehet ja naimattomat naiset, joiden sukunimi ei ole vaihtunut avioituessa. Heitä on kartalla 26.

Kartoilla suurempi merkki tarkoittaa suurempaa henkilömäärää.

Yritystoimintaa

Toimivat oy:t
2011–2014
Lakanneet yritykset
perust. 1902–1938
Lakanneet yritykset
perust. 1966–2000

Sana Paakkunainen esiintyy osana yritysten nimiä ja/tai yritysten omistajilla. Yritysten kotipaikat on esitetty oheisilla kartoilla. Suurempi merkki tarkoittaa suurempaa yhtiömäärää.

Lakanneiden yritysten kartat (siniset merkit) koostuvat yrityksistä, joiden toiminta on lakannut 2010 mennessä. Vuosiluku tai ‑luvut ovat yritysten perustamisvuosia. Aineistossa on yritysnimiä ja vaihtelevasti myös omistajien nimiä.

Toimivien yritysten kartta (vihreät merkit) koostuu vuosina 2011–2014 toiminnassa olleista osakeyhtiöistä. Tässä aineistossa on vain osakeyhtiöiden nimiä, ei henkilöiden nimiä.

Paikannimi Paakkunainen

Paakkunainen (paikannimi)Katuosoitteissa

Paakkunainen on Suomessa sukunimen lisäksi myös paikannimi. Paikka näkyy oheisella kartalla. Tyypiltään paikka on talo.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko nimellä Paakkunainen jotain tekemistä tämän paikan kanssa ei näy tästä kartasta. Se tulee tarkistaa muualta.

Sana Paakkunainen esiintyy katuosoitteissa seuraavasti: Paakkunaisentie. Sijainti on merkitty oheiseen karttaan.

Karttapaikan avulla saa Paakkunainen-paikkojen sijainnista tarkempaa tietoa.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Пааккунайнен tarkoittaa nimeä Paakkunainen. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Ennen vanhaan, kun oikeinkirjoitus horjui, käytettiin sukunimistä mitä erilaisimpia kirjoitusmuotoja. Packunain on esimerkki "vanhanaikaisesta" kirjoitusasusta. Paakkunainen olisi voitu kirjoittaa vaikkapa näin. Todelliset vanhat kirjoitusasut selviävät kirkonkirjoista; tämä esimerkki on tietokoneella keksitty.

Alkusointuiset nimet ovat sellaisia, jotka alkavat mahdollisimman samalla tavoin. Alkusointuinen nimi on vaikkapa Paavo Paakkunainen.

Samankaltaisia nimiä kuin Paakkunainen

Linkkejä muualle

Osoitteita

Osoitteita: paakkunainen.fi, paakkunainen.com, paakkunainen.eu, paakkunainen.info, paakkunainen.name, paakkunainen.net, paakkunainen.org, paakkunaiset.com, paakkunaiset.eu, paakkunaiset.fi, paakkunaiset.info, paakkunaiset.name, paakkunaiset.net, paakkunaiset.org. Alleviivatut osoitteet olivat olemassa talvella 2014/2015. Osoitelista on tehty koneellisesti. Toimivuutta tai sivujen sisältöä ei ole tarkastettu.

Sukunimi-infossa on tietoja 22686 sukunimestä. Sivut on luotu koneellisesti julkisista listauksista, tilastoista ja nimitutkimuksista. Tekijä ei tunne kaikkia yksittäisiä sukuja eikä pysty antamaan niistä lisätietoja. Kysymyksiä ja vastauksia

Släktnamnet Paakkunainen i Finland. Surname Paakkunainen in Finland.

©Tuomas Salste